AnetaManiak
Fanka BB :)
Ja brałam wiesiołka. Mi wydaje się, że coś tam pomógł [emoji6]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jaka dawkę? I z jakiej firmy?Ja brałam wiesiołka. Mi wydaje się, że coś tam pomógł [emoji6]
Ja mieszkam w Niemczech także co do firmy nie pomogę. Teraz nie jestem pewna ile tego brałam ale 2 albo 3 szt dziennie. Wiem, że biorą jeszcze więcej. Do wiesiołka stosowałam też kwasy omega, witaminy dla starających się plus żel wspomagający plemniki.A jaka dawkę? I z jakiej firmy?
U mnie ten stosunek też wynosił 0,5 i miałam problemy z wysoką prolaktyna i przez to cykle bez owulacyjne.Do tego niski progesteron, testosteron i coś tam jeszcze nie w normie.Pamietam, że brałam bromergon i udało mi się zajść krótko po tym, ale tarczyca zaczęła szaleć w ciąży, a wcześniej była 2,890, a dla starających powinna być poniżej 2 z tego co endokrynolog mówiła.Ojej... to tym bardziej dużo zdrówka dla Was!
@Ewelina 25 stosunek hormonu LH do FSH powinien wynosić około 1, u Ciebie na oko jest mniej więcej 0,5. Bardzo źle nie jest ale teoretycznie taki stosunek może świadczyć o niewydolności przysadki więc mimo wszystko zrobiłabym wszystko żeby jednak dostać się do lekarza z tymi wynikami. Albo na początek poczytaj sobie o stosunku LH do FSH i zobacz czy jakieś objawy niewydolności przysadki mogą Ci pasować (ja mam akurat problem ze stosunkiem tych hormonów ale w drugą strone, czyli mam dużo większy stosunek niż 1. Ale ja mam PCO zdiagnozowane i te moje wyniki właśnie są też dla PCO charakterystyczne).
A dodam jeszcze że po dwóch stratach przysługuje Ci poradnia genetyczna i badania w ramach NFZ-skierowanie może wystawić do genetyka nawet lekarz rodzinnny, ważne żebyście mieli dwa osobne skierowania-dla Ciebie i dla partnera. Mi rodzinny bez problemu skierowanie wystawił i genetyk dalej pokierował na kariotypy.
Ja kontrolowalam cykl ale u ginDziewczęta! a kontrolujecie swoje cykle? Ja wczoraj kupiłam sobie komputer cyklu myway, ma precyzyjnie wyznaczać owulację, poziom hormonu LH oraz określać jakość śluzu szyjkowego. Zaczyna starania o dzidziusia Komputer kupiłam na stronie sklepu naturalnaplodnosc. Tam również znalazłam mnóstwo interesujących tematów i artykułów o ciąży, macierzyństwie, antykoncepcji i zdrowiu intymnym.
Też sądzę że najlepszy sposób do kontrolowania cyklu jest ginekolog a nie jakieś urządzenia.Ja kontrolowalam cykl ale u gin
WitajCześć dziewczyny czytam wasze wpisy i cieszę się razem w wami jak wam się udaje i smucę się z niepowodzeń. Ja jestem po pierwszy poronieniu. Nie jest łatwo oswoić się z tą myślą. Ale widzę, że jest nadzieja ♡ i dla mnie kiedyś. My kobiety musimy byś naprawdę twarde aby przetrwać każdą burzę. Nie jest to łatwe... mam nadzieję, że i ja jak już zdecyduje się na ponowna próbę to uda mi się. Trzymam za Was wszystkie kciuki ♡
Ale słodkości do schrupania[emoji7][emoji7][emoji7]Zobacz załącznik 922152 Wpadamy tylko powiedzieć, że dziś o 17:00 Kornel skończył pół roku Chociaż tu pusto (może to i dobrze) to jesteśmy z Wami @mfifi04 Kochana kciuki nadal trzymamy @justys0702 @jagoda87 jak tam Wasze brzuszki @AnetaManiak @90_natka @alunia87 buziole przesyłamy
Zobacz załącznik 922153 Zobacz załącznik 922154