reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Skurcze ustały a teraz pojawia się chyba nadciśnienie... Ja jestem wiecznie w stresie serio :/
Tez miałam problem z nadciśnieniem i tak mnie tam maglowali w szpitalu, że co chwile badali ciśnienie i ktg po 3 razy dziennie [emoji20].Na nadciśnienie to już nie ma rady i pewnie nie wypuszcza z tym, bo to za duże ryzyko niestety dla ciebie i dziecka.

reklama
Tez miałam problem z nadciśnieniem i tak mnie tam maglowali w szpitalu, że co chwile badali ciśnienie i ktg po 3 razy dziennie [emoji20].Na nadciśnienie to już nie ma rady i pewnie nie wypuszcza z tym, bo to za duże ryzyko niestety dla ciebie i dziecka.
Już jestem mega podminowana zła wkurzona i nie wiem co jeszcze... Jakby mi było mało w życiu :/

@aga_agi jak tam u ciebie sytuacja? Bobas juz na świecie [emoji3] [emoji7].
@Marika92, a jak tam u ciebie? Wyprawka gotowa czeka na maleństwo [emoji4].Jak się teraz czujesz?
@xxEwelaxx dawno się nie odzywalas jak tam u was kochana?
@InezkaK co tam u ciebie?
@justys0702 jak tam Ciąża potwierdzona? Jak się czujesz?
@90_natka co tam u was?Na pewno ciężko ci się będzie rozstać z maluszkiem i wrócić do pracy [emoji20].Szkoda, że to wszystko jest tak skonstruowane.
Tak, bylam u ginekologa w zeszlym tyg. Ciaza potwierdzona ale serduszka jeszcze nie bylo. Kolejna wizyta we wtorek. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze[emoji4] dziekuje, ze pytasz[emoji4]

Hej, hej. Właśnie siedzę w poczekalni i czekam na wizytę. Dzisiaj mam kontrolę, zabieg miałam 14 maja. Plamiłam przez tydzień po. Teraz już mi nic nie dolega. Rano zrobiłam betę, wynik z dzisiaj to 16, a 7 maja miałam 17 500, więc spada w ładnym tempie. Na okres pewnie za długo czekać nie będę.
Zbadałam sobie z ciekawości też progesteron i mam 0,64- według norm oznacza to owulację.

Widzę, że u Was wszystko w porządku.

Hej, hej. Właśnie siedzę w poczekalni i czekam na wizytę. Dzisiaj mam kontrolę, zabieg miałam 14 maja. Plamiłam przez tydzień po. Teraz już mi nic nie dolega. Rano zrobiłam betę, wynik z dzisiaj to 16, a 7 maja miałam 17 500, więc spada w ładnym tempie. Na okres pewnie za długo czekać nie będę.
Zbadałam sobie z ciekawości też progesteron i mam 0,64- według norm oznacza to owulację.

Widzę, że u Was wszystko w porządku.
Bardzo sie ciesze, ze beta tak ladnie spadla :) czyli co... pozostaje tylko zyczyc dzieciatka w marcu! Chyba ze poczekasz na mnie i trafiamy razem na kwietniowki ;)

Najchętniej to w marcu, ale jak się trafi na kwiecień, to się nie obrażę [emoji6] A u Ciebie co słychać?
U mnie zaraz minie 2 tygodnie od zabiegu, a wizyte man 11 czerwca- nie chce mi sie tyle czekac i bede probowala przelozyc na najbliższy piatek. Boje sie, w jakim stanie jest moja macica po cc, spirali i lyzeczkowaniu :/ ale staram sie byc dobrej mysli

reklama
U mnie zaraz minie 2 tygodnie od zabiegu, a wizyte man 11 czerwca- nie chce mi sie tyle czekac i bede probowala przelozyc na najbliższy piatek. Boje sie, w jakim stanie jest moja macica po cc, spirali i lyzeczkowaniu :/ ale staram sie byc dobrej mysli
Musisz być dobrej myśli. Pewnie nie Ty jedyna po takich przejściach, a macica ma to w sobie, że ma bardzo wysokie właściwości odbudowywania się. Ja tylko po łyżeczkowaniu, to pierwsza ciąża, żadnych spirali etc też nigdy nie miałam. Więc raczej wielką krzywda się mojej macicy nie stała ;-)

Do góry