reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

@××Ewela×× czyli widzisz-nadzieja jest! Najważniejsze że ma torbieli żadnej i to duży plus bo torbiele też dają pozytywne testy. Trzymam kciuki za jutrzejszą betę!

Witam nowe dziewczyny :) przykro mi z powodu Waszych strat. @julla201003 dużo zależy od lekarza z tym odczekaniem. Niektórzy zalecają poczekać 3 cykle, inni 6, jeszcze inni nie widzą przeciwwskazań do starania od razu po pierwszej @. Jestem tu na forum już kilka lat, było trochę dziewczyn które starały się od razu-czasami zgodnie z zaleceniem lekarza, czasami wbrew temu że lekarz zalecił czekać. Część z nich zaszła w ciążę, inne niestety kolejny raz poroniły. Nie ma reguły niestety, choć w środowisku medycznym panuje pogląd że zbyt szybka ciąża po łyżeczkowaniu może (choć nie musi) być ciążą powikłaną lub może skończyć się kolejnym poronieniem (generalnie chodzi o to, że zabieg to dość duża ingerencja, uszkadza endometrium a ono jest dla ciąży ważne, im grubsze tym lepsza szansa dla prawidłowego zagnieżdżenia).
Ja ostatnią straconą ciążę poroniłam w 16tc, lekarz zalecał wstępnie 3 cykle odczekać, po 2 cyklach po kontroli usg stwierdził że wszystko ładnie się zregenerowało i dał zielone światło. Ale mi nie przeszkadzało jego zalecenie-szczerze powiedziawszy ja bałam się kolejnej straty i długo zwlekałam z decyzją czy w ogóle zaczynać starania. Ale to była moja 3 strata. Ostatecznie zaszłam w ciążę pół roku po zabiegu, urodziłam zdrową córkę ale sama ciąża niestety od początku była mocno powikłana-plamienia, skracająca się szyjka, przedwczesne skurcze, potem jeszcze cukrzyca ciążowa. Także jak widać nie ma reguły-czasem nawet odczekanie nie sprawia że ciąża jest bezproblemowa :)

reklama
@AnetaManiak kochana jak sytuacja u Was? Miałaś wizytę?

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Jutro mam wizytę. Zdarzają Mi się czasami dość bolesne skurcze i to promieniują aż do krzyża. Brzuch czuje niżej i małego też czuję nisko. No zobaczymy co lekarz jutro powie[emoji4][emoji4][emoji4]z jednej strony może i bym chciała już żeby się zaczęło, ale z drugiej strony niech sobie jeszcze spokojnie chociaż do terminu posiedzi. Ostatnio mam przypływ energii mimo iż nie do końca się wysypiam.
A jak u Was jak Hania[emoji16][emoji16][emoji16]no i jak tam starszy braciszek zareagował na siostrzyczke

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ewela o ktorej idziesz na bete?

iv09zbmhdpxevirr.png

Beta spadła 7,95 :(

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze, czyli jednak biochemiczna.. Przykro mi strasznie :( a może zapytaj lekarza jak zapatruje się na badanie HSG? Będziesz miała pewność że jajowody drożne. Nie jest ono co prawda przyjemne (przynajmniej w moim odczuciu było wręcz masakryczne) ale nawet przy drożnych jajowodach może poprzetykać drobne zrosty, przytkania i może wspomóc prawidłową implantację.

reklama
Kurcze, czyli jednak biochemiczna.. Przykro mi strasznie :( a może zapytaj lekarza jak zapatruje się na badanie HSG? Będziesz miała pewność że jajowody drożne. Nie jest ono co prawda przyjemne (przynajmniej w moim odczuciu było wręcz masakryczne) ale nawet przy drożnych jajowodach może poprzetykać drobne zrosty, przytkania i może wspomóc prawidłową implantację.
Będę dziś dzwoniła.. znowu biochemiczna druga jakoś straciłam humor

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry