reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
mi jak to lekarz powiedzial,,troche pomogli,, wizyte mam dopiero 6 marca ale nie wiem czy do tej pory bede miec nawet 1 @ niby mam czekac 2 cykle min ale chcialabym sie starac juz po 1 cyklu ... im dluzej bede czekac to boje sie ze sie poddam i pozniej bede sie bardziej bala ba chhwile obecna chyba czuje sie na silach aby sie postarac ale sama nie wiem

@julla201003 musisz być dobrej myśli ze lekarz po wizycie się zgodzi na wcześniejsze próby. Wiem co czujesz mi lekarka kazała czekać rok teraz po stracie a ja już nie mogę wytrzymać a minęły dopiero 3 miesiące.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

jagoda87 skoro juz wytrzymalas 3 m, to znaczy ze jestes silna kobieta ja musze wytrzymac do poczatku marca a juz jest ciezko bardziej boje sie odppiwiedzi lekarza ze nie moge ze jest za wczesnie :(

mi jak to lekarz powiedzial,,troche pomogli,, wizyte mam dopiero 6 marca ale nie wiem czy do tej pory bede miec nawet 1 @ niby mam czekac 2 cykle min ale chcialabym sie starac juz po 1 cyklu ... im dluzej bede czekac to boje sie ze sie poddam i pozniej bede sie bardziej bala ba chhwile obecna chyba czuje sie na silach aby sie postarac ale sama nie wiem
Hej. Ja poroniłam 13.02 rano w domu dostałam krwawienia w 11tc i pojechałam do szpitala. W szpitalu okazało sie ze ciaza obumarła w 8tg i podali mi tabletki na poronienie. Po kilku godzinach stało sie i zabrali mnie na czyszczenie. Lekarz powiedział ze po pierwszym okresie mogę na nowo starać sie o dziecko.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Witam chcialam sie poradzic mam ktore mialy taka sama sytuacje jak ja poradzci mi... w niedziele tj.11.02 poronilam samoistnie niezupelnie z usg puste jajo plodowe duzo krwi stracilam i mialam szybkie czyszczenie lekarze po pytaniu ile czekac aby sie ponownie starac odpowiadaja 2-3misiace ale ja nie chce tyle czekac czy jest mozliwr abym po 1 cyklu i oczywiscie po wizycie u ginekolga i stwierdzeniu ze jest dobrze , zaszla w ciaze ? czy jes ryzyko? odczekac i meczyc sie z mysla ze nie wytrzymam ? prosze doradzcie cos
Ja myślę ,ze to zależy od organizmu [emoji53].Ja po poronieniu byłam na kontroli ,żeby sprawdzić czy nie ma pozostałości i endometrium czy się odbudowało.Zalecane miałam poczekać z 5 cykli ,ale nie czekałam tylko od razu, po @ zaczęliśmy starania.Niby lekarz mówił, ze jak za szybko się zajdzie to większe prawdopodobieństwo powtórki.Udało mi się ponownie zajść dopiero po 5 ,albo 6 cyklach więc też nie jest powiedziane ,ze od razu się uda.Co do decyzji to dużo zależy od twojej psychiki czy jesteś gotowa podjąć od razu starania.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Wiolus85
u mnie chyba byla taka sama sytuacja i wlasnie chyba potrzebuje bardziej opini mam ktore sie staraly mimo jakis przykazow i ze sa lekarze ktorzy maja inne zdanie to mi chyba daje sile do walki ze bedzie okej

Ja myślę ,ze to zależy od organizmu [emoji53].Ja po poronieniu byłam na kontroli ,żeby sprawdzić czy nie ma pozostałości i endometrium czy się odbudowało.Zalecane miałam poczekać z 5 cykli ,ale nie czekałam tylko od razu, po @ zaczęliśmy starania.Niby lekarz mówił, ze jak za szybko się zajdzie to większe prawdopodobieństwo powtórki.Udało mi się ponownie zajść dopiero po 5 ,albo 6 cyklach więc też nie jest powiedziane ,ze od razu się uda.Co do decyzji to dużo zależy od twojej psychiki czy jesteś gotowa podjąć od razu starania.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej psychicznie jestem gotowa , jest to moja druga ciaza pierwsza ksiazkowa druga zaplanowana i od razu zaskoczylam boje sie ze po poronieniu z tabletka moge sie rozlegulowac :(

reklama
jagoda87 skoro juz wytrzymalas 3 m, to znaczy ze jestes silna kobieta ja musze wytrzymac do poczatku marca a juz jest ciezko bardziej boje sie odppiwiedzi lekarza ze nie moge ze jest za wczesnie :(

Jest ciężko ale mam córkę dla której muszę się trzymać.. ale już z jednym lekarzem udało się wynegocjować 6 miesięcy... czekam na wizytę w kwietniu z kolejną lekarką i mam nadzieje ze od połowy kwietnia zaczniemy kolejne starania o dzidziusia..
Musisz być dobrej myśli ze wszystko się dobrze zagoiło i lekarz powie tak

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry