reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

@xxEwekaxx bardzo mi przykro :(

p19u3e3klkail0ga.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
@90_natka A na czym polega te badania ?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Też miałam 2 biochemiczne więc wiem co czujesz :( hsg tak jak mfifi napisała sprawdza czy jajowody są drożne i czy ogólnie jajowody i macica mają prawidłową budowę. Polega to na tym że lekarz na znieczuleniu zakłada na szyjkę macicy taki kulociąg (tak to się chyba nazywa), wprowadza coś w stylu kontrastu i wykonywane są zdjęcia rtg. Ja nie wspominam dobrze bo na mnie znieczulenie nie zadziałało ale lekarz i położna mówili mi że jestem wyjątkiem bo to się praktycznie nie zdarza :) zazwyczaj tak jak mfifi pisze jest to niebolesne, co najwyżej nieprzyjemne. No i jeśli są np. jakieś niewielkie mikrozrosty blokującme światło jajowodów to dzięki wpuszczeniu tego kontrastu zazwyczaj są przetykane i usuwane :) u mnie po hsg się ruszyło-wcześniej nie mogłam w ogóle zajść w ciążę, po hsg powoli coś zaczęło się dziać.

Ewela tule. Ja też słyszałam że to badanie hsg polecane jest przy takich ciazach biochem. Podobno wiele kobiet potem szybko zachodzi w ciążę i udaje się wszystko

reklama
Do góry