reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

@Wroni Witaj Kochana. Przykro Mi, że i Ty musiałaś tutaj dołączyć.
Wiara wiara i jeszcze raz wiara. Musisz wierzyć, że w końcu się uda. Niestety jeżeli chodzi o planowanie no tutaj się tak nie da. Czasami potrzeba więcej czasu, żeby organizm się przygotował do ciąży. Ja też pierwszą ciążę straciłam i to po latach starań. Ból jak cholera. Mi akurat pomogło bardzo to, że myślałam jak tu się dobrze przygotować do następnej ciąży. Jakie witaminy i jak dbać o siebie.

Napisane na FDR-A01L w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje Ci bardzo za wiadomosc! Wierze ze sie kiedys uda. Wiem ze pewnie zly watek, ostatnie dwa dni mialam 37 stopni i ogromna biegunke caly dzien. Czy to tez by sie zaliczalo do objawow? Strasznie bola piersi tez, pryszcze w okolicu biustu i na twarzy( za pierwszym razem tez mialam wysyp) no i ciagniecie na dole. Pryszcze pojawily sie od poerwszych staram. Obwiniam hormony ale czy jest to normalne? Na usg wszystko pieknie wyglada na dole i owulacje mam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Wroni witaj ;*
Przykro mi... każda z nas ma tutaj za sobą pewną bolesną historię ...
Powiem tak , jedno poronienie nie świadczy o tym ,że coś jest nie tak ...
Ja nigdy nie paliłam , nie stosowałam antykoncepcji a tez poroniłam pierwszą ciąże ...i druga... i teraz znowu się nie udało , i mozna by się załamac , ale chęć posiadania dziecka jest silniejsza. Powiem od siebie tak... jesli jesteś gotowa na kolejną ciążę , nie zakładaj z góry , że będzie źle... nie nastawiaj sie ,że będzie super ...podejdź do tego z dystansem musisz wierzyć ,że to był zbieg okoliczności o resztę będziesz się martwić później . Rób to co możesz najlepiej , nie nakręcaj się ja najlepiej wiem jak psychika robi swoje , bierz witaminy , nie denerwuj , co ma byc to będzie . Życzę Ci aby kolejna ciąża byłą bezproblemowa .

@AnetaManiak o proszę super :) u mnie niestety jakiś większy problem... robiono mi milion badań , niby nic nie wykryto oprócz mthfr , ale organizm odrzuca ciążę , mam leki , oby żelazny zestaw pomógł ... ta biochemiczna podejrzewam ,ze była akurat reakcją na nie ... walczymy dalej :)
Ostatnie poronienie w lutym teraz był 4 cykl starań załapało ale się nie udało wczoraj mnie zalało...
Po @ idę na wymazy jeszcze bakteryjne , wirusowe .

@Ewelina271990 jak najbardziej...do póki hormon nie spadnie to objawy będą , one się mogą utrzymywac jeszcze jakiś czas

@AnetaManiak witaj kochana. Tak walczymy od tego cyklu. W sumie od wczoraj. Robie sobie zastrzyki z heparyny. I czekamy na rozwoj sytuacji. A Jak tam sie miewacie?
@roxie123 kurcze.. tak mi przykro.. mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej[emoji3]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@Wroni witaj ;*
Przykro mi... każda z nas ma tutaj za sobą pewną bolesną historię ...
Powiem tak , jedno poronienie nie świadczy o tym ,że coś jest nie tak ...
Ja nigdy nie paliłam , nie stosowałam antykoncepcji a tez poroniłam pierwszą ciąże ...i druga... i teraz znowu się nie udało , i mozna by się załamac , ale chęć posiadania dziecka jest silniejsza. Powiem od siebie tak... jesli jesteś gotowa na kolejną ciążę , nie zakładaj z góry , że będzie źle... nie nastawiaj sie ,że będzie super ...podejdź do tego z dystansem musisz wierzyć ,że to był zbieg okoliczności o resztę będziesz się martwić później . Rób to co możesz najlepiej , nie nakręcaj się ja najlepiej wiem jak psychika robi swoje , bierz witaminy , nie denerwuj , co ma byc to będzie . Życzę Ci aby kolejna ciąża byłą bezproblemowa .

@AnetaManiak o proszę super :) u mnie niestety jakiś większy problem... robiono mi milion badań , niby nic nie wykryto oprócz mthfr , ale organizm odrzuca ciążę , mam leki , oby żelazny zestaw pomógł ... ta biochemiczna podejrzewam ,ze była akurat reakcją na nie ... walczymy dalej :)
Ostatnie poronienie w lutym teraz był 4 cykl starań załapało ale się nie udało wczoraj mnie zalało...
Po @ idę na wymazy jeszcze bakteryjne , wirusowe .

@Ewelina271990 jak najbardziej...do póki hormon nie spadnie to objawy będą , one się mogą utrzymywac jeszcze jakiś czas
Dziekuje Ci!
Pomyslalam ze milo by bylo miec grupe wsparcia!
A twoj partner byl na badania? Ile
Masz lat?

@Wroni witaj smutno ze na takim forum sie poznajemy. Najlepiej odpuscic sobie starania samo przyjdzie. Nie liczyc dni plodnych. Wiem fajnie sie mowi. Ja juz podchodze do tego z dystansem. Bo mozna sie wykonczyc psychicznie[emoji58] a to przeciez nie o to w tym wszystkim chodzi. Podstawa jest miec dobrego ginekologa ktory cie poprowadzi. Z jakiego miasta jestes?

@Wroni tak mój mąż też się badał wyniki nasienia super ,
ja jestem też po specjalistycznych badaniach przyczyn brak ... mam 25 lat ale życie mocno mnie doświadczyło . Forum jest bardzo dobrym lekarstwem , na innych wątkach dziewczyny mają taka wiedzę i wg ... ja jestem tutaj już długo więc polecam
@mfifi04 serio :D o kurde to ja od początku sama... nie dałabym nikomu haha

@Wroni witaj smutno ze na takim forum sie poznajemy. Najlepiej odpuscic sobie starania samo przyjdzie. Nie liczyc dni plodnych. Wiem fajnie sie mowi. Ja juz podchodze do tego z dystansem. Bo mozna sie wykonczyc psychicznie[emoji58] a to przeciez nie o to w tym wszystkim chodzi. Podstawa jest miec dobrego ginekologa ktory cie poprowadzi. Z jakiego miasta jestes?

Jestem z Poznania, ale mieszkam w Berlinie. Ginekologadobrwgo szukalam dlugo i w koncu poszlam k odplatnie kazalam sie zbadac. Teraz kolezanka polecila mi ziola do picia ktora wzmagaja powstawaniw hormonow i ksztalcenie cialka zoltego.

reklama
@roxie123 dziewczyny bardzo sie staraja - robia to bardzo delikatnie. Po zastrzykach mam bardzo wzdety brzuch. Tez tak mialas?

Do góry