reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Kari nie znam Twojej historii, ale jedno co mogę napisać to że nie wolno tracić nadziei. Ja jestem po trzech stratach, w tym jednej dość późnej bo w 16tc. Ale kolejne dwie ciąże zakończyły się szczęśliwie i mam teraz dwójkę wspaniałych maluchów. Nie trać nadziei :)

@Ewarut ja po zabiegu dostałam @ dopiero po ponad 6 tygodniach. Dużo też zależy od tego na jakim etapie straciłaś ciążę, jak szybko beta spada. Skoro test negatywny to znaczy że beta już spadła więc zapewne lada dzień przyjdzie @.
Też tak sądzę[emoji2]

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
90_natka u mnie tez straty 3, pierwsza w 15 tyg, potem 2 synow, potem kolejna strata w 7-10 tyg (zaczelo sie plamienie w 7 a w 10 mialam zabieg), i potem w 5 tygodniu. Teraz ciaza 5t5d dopiero wiec wszystko przede mna. Wiem ze kobiety maja rozne rewolucje a jednak rodza dzieci ale ja juz mam obrazy z przeszlosci przed oczami ze moze puste jajo albo serduszko nie bije. Nie mam pojecia bo mieszkam w uk i ani zrobic przyrost bety nie moge ani za barszo na usg liczyc. Ide prywatnie do ginekologa Polskiego w czwartek ale in tez przyjmuje tylko co 2-3tyg wiec nawet jakby sie cos wiecej dzialo to nie moge na niego liczyc.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

90_natka u mnie tez straty 3, pierwsza w 15 tyg, potem 2 synow, potem kolejna strata w 7-10 tyg (zaczelo sie plamienie w 7 a w 10 mialam zabieg), i potem w 5 tygodniu. Teraz ciaza 5t5d dopiero wiec wszystko przede mna. Wiem ze kobiety maja rozne rewolucje a jednak rodza dzieci ale ja juz mam obrazy z przeszlosci przed oczami ze moze puste jajo albo serduszko nie bije. Nie mam pojecia bo mieszkam w uk i ani zrobic przyrost bety nie moge ani za barszo na usg liczyc. Ide prywatnie do ginekologa Polskiego w czwartek ale in tez przyjmuje tylko co 2-3tyg wiec nawet jakby sie cos wiecej dzialo to nie moge na niego liczyc.

Bardzo przykro mi z powodu Twoich strat, ale musisz myslec pozytywnie. Teraz musi być wszystko dobrze ! Trzymam mocno kciuki za Was

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Generalnie to chyba tak zawsze jest że ciąża po stracie jest stresująca i każdy, nawet najmniejszy objaw wywołuje niepokój. Ale musisz wierzyć że wszystko będzie dobrze bo stres niestety też nie pomaga.
A znasz przyczyny wcześniejszych strat? Czy nie robiliście żadnych badań?
Trzymam kciuki za wizytę dzisiejszą. Na pewno będzie wszystko dobrze.

Ja juz po usg. Wiec narazie nie ma serca, zarodek jest malytenki okolo 1mm, ciaza wyglada na mlodsza niz z om. Mam przyksc za 2 tygodnie na kolejne usg sprawdzic czy sie rozwija.

Czyli narazie dobre wiadomości. I tak zostanie. Głowa do góry [emoji6][emoji6][emoji6]na serduszko to za wcześnie. A jak Twoje plamienia???

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry