reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

1505222645-aaaaaa.jpeg
@mfifi04 zamów sobie z allegro ten :) metylowy :)
Wlasnie zastanawialam sie nad tym ale nigdy w necie lekpw nie zamawialam. Ale inez mowi ze to na recepte ten kwas

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczyny :) jestem tu nowa, duzo czzasu potrzebowalam, zeby się tu zalogować. Po krotce koncem lutego stracilam 1. ciążę (po 4m starań), jak chyba kazdej z nas odwrocilo to moje zycie do gory nogami..minely 3 cykle i zaczęliśmy sie starać, ale poki co bez rezultatow :( a ja dalej tkwie w martwym punkcie. Potwornie boje sie, ze nigdy nie uslysze bicia serduszka mojego dziecka, ze go nie przytule..ehhh. zadnych specjalnych badan, jeszcze nie robiłam i przyznam, ze wizyta u lekarza przepełnia mnie lękiem, ginekolog kazal mi przyjść w listopadzie, jesli do tego czasu sie nie uda, a ja boje sie, ze do tego czasu zwariuje juz całkowicie...tak się zafiksowalam, ze nie potrafie myslec o czymkolwiek innym, tylko o tym, ze nie wychodzi..przeszlam juz psychologów, setki rozmów, dostalam miliony rad, jak sobie poradzić, ale jakos mi to nie wychodzi...pomyślałam wiec o tym forum. W pazdzierniku mialabym mmaluszka przy sobie, a czuje sie jakbym nie miala nic..ratunku!
Może skróce ci swoją historię.
Pod koniec stycznia poroniłam ciążę o którą staraliśmy się prawie 1,5 roku.Nie było zabiegu wiec po zabiegu nie czekalismy ze staraniami.Udalo się po 5 cyklach od straty.W między czasie były badania hormonalne i nasienia.Wyszly kiepsko i trochę byłam zrezygnowana i odposcilismy.Dopiero wtedy nam się udało zobaczyć 2 kreski.Wczesniej byłam za bardzo za fiksowana w starania.
Musisz postarać się wewnętrznie pogodzić ze stratą,bo będzie Ci ciężko zajść w kolejną ciążę.Czasami jest w nas jakaś blokada i się nie udaje przez nią.Warto tez zrobić tsh i prolaktyne, bo te hormony mogą utrudniać zajście w ciaze.Na pewno zobaczysz dwie kreski tylko musisz uzbroić się w cierpliwość.Nowa ciąża nie przywróci ci aniołka,ale da sens życia.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Anetka jestem z Justyną na wrześniowm wątku :) ja niestety poronilam ale zostałam z dziewczynami
Aha rozumiem[emoji4]
Jakby co złóż jej od Nas życzenia i Gratulacje i napisz, że jak tylko będzie miała siłę to niech podejdzie na wątek się nam pochwalić[emoji10][emoji10][emoji10]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Melduję się i ja :)
@Justysia dobre wieści szybko się rozchodzą gratuluję kochana, jak bedziesz miała siłę to się odezwij. I koniecznie napisz co zdecydowaliście z imieniem :)
@Anetka kochana super, że masz takie magiczne urządzenie, jak mama spokojna to i dzidzia ma się lepiej. Pisz od razu po wizycie kto tam w brzuszku mieszka. Kciuki oczywiscie są :)
@inezka oby zwiekszenie dawki clo okazało się zwiekszeniem dawki szczęścia :)
@ALUNIA najwazniejsze, że plamienia ustały i bedziecie mogli spokojnie wyjść do domu.
@natka zdrówka dla całej rodziny.
@Niecierpliwa witaj, wszystkie doskonale wiemy co czujesz, bo każda z nas to przeszła i dlatego wiemy jak podtrzymać na duchu bez udawania, że się nic nie stało...
@Ewarut absolutnie nie wolno Ci w ten sposób myśleć...
@mfifi i co dalej? Jakieś leki czy jak?

U nas jak zwykle w płodne lipa... przeziębienie tym razem dopadło męża . Nie ma siły ruszyć palcem, a co dopiero... no wiecie czym ;) Młoda też gile przyniosła z przedszkola. No nic już się pogodziłam z tym, że w tych sprawach pod górkę ale się nie poddamy :)

reklama
@90_natka zdrowiecie szybko [emoji11]
@mififi04 my się staramy i jesteśmy :) trzymam za Ciebie kciuki mocno dobrze ze już wiesz jaka była przyczyną
@alunia87 odpoczywajcie dużo, dobrze że płomienie ustalo i ze z dzidzia jest wszystko dobrze. Będzie dobrze musi być [emoji11]
@InezkaK dobrze ze dostałaś większą dawkę clo teraz tylko czekać aż przyjdzie głupia małpa i nowy cykl rozpocząć z nadzieja ze to będzie akurat szczęśliwy cykl :)
@AnetaManiak niestety nie mam wizyty lekarz kazał mi brać clo i zastrzyk w 14 dc bez monitoringu. Bardzo bym chciała odczarować ten wątek :)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry