reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

1505222645-aaaaaa.jpeg
@mfifi04 zamów sobie z allegro ten :) metylowy :)
Wlasnie zastanawialam sie nad tym ale nigdy w necie lekpw nie zamawialam. Ale inez mowi ze to na recepte ten kwas

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczyny :) jestem tu nowa, duzo czzasu potrzebowalam, zeby się tu zalogować. Po krotce koncem lutego stracilam 1. ciążę (po 4m starań), jak chyba kazdej z nas odwrocilo to moje zycie do gory nogami..minely 3 cykle i zaczęliśmy sie starać, ale poki co bez rezultatow :( a ja dalej tkwie w martwym punkcie. Potwornie boje sie, ze nigdy nie uslysze bicia serduszka mojego dziecka, ze go nie przytule..ehhh. zadnych specjalnych badan, jeszcze nie robiłam i przyznam, ze wizyta u lekarza przepełnia mnie lękiem, ginekolog kazal mi przyjść w listopadzie, jesli do tego czasu sie nie uda, a ja boje sie, ze do tego czasu zwariuje juz całkowicie...tak się zafiksowalam, ze nie potrafie myslec o czymkolwiek innym, tylko o tym, ze nie wychodzi..przeszlam juz psychologów, setki rozmów, dostalam miliony rad, jak sobie poradzić, ale jakos mi to nie wychodzi...pomyślałam wiec o tym forum. W pazdzierniku mialabym mmaluszka przy sobie, a czuje sie jakbym nie miala nic..ratunku!
Może skróce ci swoją historię.
Pod koniec stycznia poroniłam ciążę o którą staraliśmy się prawie 1,5 roku.Nie było zabiegu wiec po zabiegu nie czekalismy ze staraniami.Udalo się po 5 cyklach od straty.W między czasie były badania hormonalne i nasienia.Wyszly kiepsko i trochę byłam zrezygnowana i odposcilismy.Dopiero wtedy nam się udało zobaczyć 2 kreski.Wczesniej byłam za bardzo za fiksowana w starania.
Musisz postarać się wewnętrznie pogodzić ze stratą,bo będzie Ci ciężko zajść w kolejną ciążę.Czasami jest w nas jakaś blokada i się nie udaje przez nią.Warto tez zrobić tsh i prolaktyne, bo te hormony mogą utrudniać zajście w ciaze.Na pewno zobaczysz dwie kreski tylko musisz uzbroić się w cierpliwość.Nowa ciąża nie przywróci ci aniołka,ale da sens życia.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Anetka jestem z Justyną na wrześniowm wątku :) ja niestety poronilam ale zostałam z dziewczynami
Aha rozumiem[emoji4]
Jakby co złóż jej od Nas życzenia i Gratulacje i napisz, że jak tylko będzie miała siłę to niech podejdzie na wątek się nam pochwalić[emoji10][emoji10][emoji10]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Melduję się i ja :)
@Justysia dobre wieści szybko się rozchodzą gratuluję kochana, jak bedziesz miała siłę to się odezwij. I koniecznie napisz co zdecydowaliście z imieniem :)
@Anetka kochana super, że masz takie magiczne urządzenie, jak mama spokojna to i dzidzia ma się lepiej. Pisz od razu po wizycie kto tam w brzuszku mieszka. Kciuki oczywiscie są :)
@inezka oby zwiekszenie dawki clo okazało się zwiekszeniem dawki szczęścia :)
@ALUNIA najwazniejsze, że plamienia ustały i bedziecie mogli spokojnie wyjść do domu.
@natka zdrówka dla całej rodziny.
@Niecierpliwa witaj, wszystkie doskonale wiemy co czujesz, bo każda z nas to przeszła i dlatego wiemy jak podtrzymać na duchu bez udawania, że się nic nie stało...
@Ewarut absolutnie nie wolno Ci w ten sposób myśleć...
@mfifi i co dalej? Jakieś leki czy jak?

U nas jak zwykle w płodne lipa... przeziębienie tym razem dopadło męża . Nie ma siły ruszyć palcem, a co dopiero... no wiecie czym ;) Młoda też gile przyniosła z przedszkola. No nic już się pogodziłam z tym, że w tych sprawach pod górkę ale się nie poddamy :)

reklama
@90_natka zdrowiecie szybko [emoji11]
@mififi04 my się staramy i jesteśmy :) trzymam za Ciebie kciuki mocno dobrze ze już wiesz jaka była przyczyną
@alunia87 odpoczywajcie dużo, dobrze że płomienie ustalo i ze z dzidzia jest wszystko dobrze. Będzie dobrze musi być [emoji11]
@InezkaK dobrze ze dostałaś większą dawkę clo teraz tylko czekać aż przyjdzie głupia małpa i nowy cykl rozpocząć z nadzieja ze to będzie akurat szczęśliwy cykl :)
@AnetaManiak niestety nie mam wizyty lekarz kazał mi brać clo i zastrzyk w 14 dc bez monitoringu. Bardzo bym chciała odczarować ten wątek :)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry