reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Jak czytalam to dziewczyny ktore mialy problemy z zajsciem w ciaze pisały ze z miovarianem sie udało [emoji4]w skrocie to rozbudowany kwas foliowy i lepiej przyswajalny

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Aha dobrze wiedzieć. Bym musiała poszukać jakiegoś Niemieckiego odpowiednika tego albo zapytam Swojego gina. Ja przy owulacji mam zalecony żel dopochwowy bo ma korzystne ph dla plemników i jest dla nich odżywczy.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczynki ja dzisjaj mam USG na 17 trzymajcie za mnie bardzo mocno kciuki bo troszkę się martwię jak to będzie po tych moich ostatnich plamieniach [emoji54] potrzebuje Waszego wsparcia [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png

Dziewczynki ja dzisjaj mam USG na 17 trzymajcie za mnie bardzo mocno kciuki bo troszkę się martwię jak to będzie po tych moich ostatnich plamieniach [emoji54] potrzebuje Waszego wsparcia [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png
Wszystko będzie dobrze. Daj koniecznie znać[emoji110] [emoji110] [emoji110]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Suplement diety zawiera myo-inozytol i witaminy (kwas lewomefoliowy – aktywna postać kwasu foliowego, witaminę B12). Witamina B12 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek. Foliany pomagają w prawidłowej syntezie aminokwasów oraz pomagają w prawidłowej produkcji krwi. Foliany oraz witamina B12pomagają w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny oraz biorą udział w procesie podziału komórek.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja biorę prenatal uno zawiera choline,b12,jod,witaminę D3,imbir na nudności [emoji14],folactiv to niby lepiej przyswajalny kwas foliowy. Do tego magnez z witaminą B3 i selen na włosy i paznokcie hehe [emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

A tej cholery dalej nie ma [emoji53]30 dc ,pewnie tan cykl będzie 31 dniowy, bo u mnie to raz tak raz tak. Przez takie coś siedzę jak na szpilkach i człowiek sobie wmawia, ze bóle podbrzusza to nie okresowe tylko macica się rozciąga [emoji23][emoji23][emoji23]. Na razie nie chce szaleć z testami ,bo dopiero robiłam dwa dni temu i nie było nawet cienia cienia. To już lepiej małpie zobaczyć niż czekać 5 minut na jedną kreskę.

Bierzecie jakieś suplementy po poronieniu?? Np jakieś dodatkowe witaminy??? I czy w jakiś sposób sprawdzacie owulacje?? Bo Ja mierze temperaturę od kąd przestałam krwawić po poronieniu i obserwuję śluz. Zaczęłam też brać olej z wiesiołka. A z nim też trzeba uważać bo ponoć w drugiej fazie cyklu nie można go brać, ponieważ wywołuje skurcze macicy. No i poza tym oczywiście witamin dla starających się. U nas ginekolog nie kazał czekać. Możemy od razu się starać. A Wy co na ten temat sądzicie???

Kwas foliowy 0.8 zaczne tez parzyc siemie lniane wciaz brakuje czasu bo szybciej sie odbudowuje endo :)

A tej cholery dalej nie ma [emoji53]30 dc ,pewnie tan cykl będzie 31 dniowy, bo u mnie to raz tak raz tak. Przez takie coś siedzę jak na szpilkach i człowiek sobie wmawia, ze bóle podbrzusza to nie okresowe tylko macica się rozciąga [emoji23][emoji23][emoji23]. Na razie nie chce szaleć z testami ,bo dopiero robiłam dwa dni temu i nie było nawet cienia cienia. To już lepiej małpie zobaczyć niż czekać 5 minut na jedną kreskę.

A może jednak nie przyjdzie [emoji6][emoji6][emoji6]takie oczekiwanie to najgorsze co może być. Świra można dostać

reklama
Do góry