reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
ja mam ogólnie dziwną figurę bo brzuch mam wklęsły za to biodra i dupka ogromna więc teraz to wyglądam jak bym się objadła a nie ciążowo:( za to wasze już typowe piękne brzuszki maluszkowi:)
aneta twój to tak sterczący jak na chłopca a lekarz mówi ze dziewczynka tak?? widać nie ma reguły:)
rozmaryn już niedługo ty też będziesz chwalić się swoim brzuszkiem:)

Gabiś doczekasz się, doczekasz cierpliwości cyc do przodu i walcz:)

ja mam ogólnie dziwną figurę bo brzuch mam wklęsły za to biodra i dupka ogromna więc teraz to wyglądam jak bym się objadła a nie ciążowo:( za to wasze już typowe piękne brzuszki maluszkowi:)
aneta twój to tak sterczący jak na chłopca a lekarz mówi ze dziewczynka tak?? widać nie ma reguły:)
rozmaryn już niedługo ty też będziesz chwalić się swoim brzuszkiem:)

Gabiś doczekasz się, doczekasz cierpliwości cyc do przodu i walcz:)
Lekarz mowi dziewczynka ale jakoś mi sie nie wydaje. Cały czas na chlopca się nastawiam :D

ja niby czuje że dziewczynka i lekarka już 2 razy mówiła że siusiaka nie widać a ja i tak jeszcze uwierzyć nie mogę:):) w piątek mam połówkowe jak potwierdzi 3 az to zaczynam myśleć o zakupach:)

aneta a wolała byś chłopca?? czym się sugerujesz??

ja niby czuje że dziewczynka i lekarka już 2 razy mówiła że siusiaka nie widać a ja i tak jeszcze uwierzyć nie mogę:):) w piątek mam połówkowe jak potwierdzi 3 az to zaczynam myśleć o zakupach:)

aneta a wolała byś chłopca?? czym się sugerujesz??
Z jednej strony chcialabym córkę bo synka mam i fajnie było by mieć księżniczkę małą. A z drugiej chlopaki by sie fajnie bawili razem. Chyba ;) jakos tak mysle o chlopcu cały czas i mąż tez. Jak na usg lekarz nam powiedzial ze tam płasko jest i raczej nie bedzie to chlopiec to nam szczeki opadły. No zobaczymy jak na następnej wizycie będZie:)

Witajcie. Dzisiaj sie dowiedzialam, ze mojemu dzidziusiowi ponad tydzien temu przestalo bic serduszko. Nie moge sie pozbierac :( od 9 rano nie umiem przestac plakac.

Mieszkam w Holandii i tutaj nie robia zadnych badan aby sprawdzic co moglo byc powodem. Za jakis miesiac bede prawdopodobnie w Polsce i chcialabym porobic wszystkie mozliwe badania aby sprawdzic czy to cos nie tak ze mna czy wszystko okej.
Napiszcie mi prosze wszystko co przychodzi Wam do glowy.
Z gory dziekuje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja po pierwszej ciąży obumarlej ( w 9 tyg dowiedziałam się ze ciąża zatrzymała się na 7 tyg a w 10 tyg miałam zabieg) zrobiłam takie badania: tsh, toxoplazmoza, różyczka, chlamydia, przeciwciala kardiolipidowe, antykoagulant tocznia i podstawowe czyli morfologia glukoza. Wszystkie wyniki były w normie. Również z badania histopatologicznego nic nie wyszlo. Wszyscy mi mówią ze to przypadek losowy, ze tak się po prostu stało. Mnie to nie przekonuje. Od początku ciąży miałam tez problemy z progesteronem, był tragicznie niski, brałam duphaston na podtrzymanie, plamilam na brazowo

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie. Dzisiaj sie dowiedzialam, ze mojemu dzidziusiowi ponad tydzien temu przestalo bic serduszko. Nie moge sie pozbierac :( od 9 rano nie umiem przestac plakac.

Mieszkam w Holandii i tutaj nie robia zadnych badan aby sprawdzic co moglo byc powodem. Za jakis miesiac bede prawdopodobnie w Polsce i chcialabym porobic wszystkie mozliwe badania aby sprawdzic czy to cos nie tak ze mna czy wszystko okej.
Napiszcie mi prosze wszystko co przychodzi Wam do glowy.
Z gory dziekuje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana bardzo mi przykro. Na prawdę wiele z nas to przeżywalo i to jest okropne. Moim dwóm dzidziusiom przestało bic sersuszko w okolicy 10 tyg. W 12 na badaniu sie okazało ze nie urosły nic i nie biją im serca. A na poprzednim usg było wszystko wzorowo. Świat mi się zawalił w ciągu minuty. To bylo 25 stycznia. Dziś mam znowu serduszko małe pod sercem.

Mieszkam w Niemczech tez nie robią tu zadnych badan. Zresztą chyba nigdzie ich sie nie robi po pierwszym poronieniu. Niestety. Lekarze uważają ze to natura tak chciala i widocznie dzidzius byl mocno chory i nie miał szans na przeżycie:( na własną rękę mozesz zrobic badanie na toksoplazmoze i cytomegalie. Te choroby czesto powodują porobienie. Do tego tsh i hormony tarczycowe Jest jeszcze seria badan pod kątem genetyki chyba ale to wszystko jest platne. Ja robilam tylko morfologie z rozmazem krzepliwosc i poziom kwasu foliowego oraz tsh i usg tarczycy

Do góry