reklama
Bafinka
Fanka BB :)
ja mam ogólnie dziwną figurę bo brzuch mam wklęsły za to biodra i dupka ogromna więc teraz to wyglądam jak bym się objadła a nie ciążowo za to wasze już typowe piękne brzuszki maluszkowi
aneta twój to tak sterczący jak na chłopca a lekarz mówi ze dziewczynka tak?? widać nie ma reguły
rozmaryn już niedługo ty też będziesz chwalić się swoim brzuszkiem
Gabiś doczekasz się, doczekasz cierpliwości cyc do przodu i walcz
aneta twój to tak sterczący jak na chłopca a lekarz mówi ze dziewczynka tak?? widać nie ma reguły
aneta_ck
Lekarz mowi dziewczynka ale jakoś mi sie nie wydaje. Cały czas na chlopca się nastawiamja mam ogólnie dziwną figurę bo brzuch mam wklęsły za to biodra i dupka ogromna więc teraz to wyglądam jak bym się objadła a nie ciążowo za to wasze już typowe piękne brzuszki maluszkowi
Bafinka
ja niby czuje że dziewczynka i lekarka już 2 razy mówiła że siusiaka nie widać a ja i tak jeszcze uwierzyć nie mogę w piątek mam połówkowe jak potwierdzi 3 az to zaczynam myśleć o zakupach
aneta a wolała byś chłopca?? czym się sugerujesz??
aneta_ck
Z jednej strony chcialabym córkę bo synka mam i fajnie było by mieć księżniczkę małą. A z drugiej chlopaki by sie fajnie bawili razem. Chyba jakos tak mysle o chlopcu cały czas i mąż tez. Jak na usg lekarz nam powiedzial ze tam płasko jest i raczej nie bedzie to chlopiec to nam szczeki opadły. No zobaczymy jak na następnej wizycie będZieja niby czuje że dziewczynka i lekarka już 2 razy mówiła że siusiaka nie widać a ja i tak jeszcze uwierzyć nie mogę w piątek mam połówkowe jak potwierdzi 3 az to zaczynam myśleć o zakupach
Paraplu
Witajcie. Dzisiaj sie dowiedzialam, ze mojemu dzidziusiowi ponad tydzien temu przestalo bic serduszko. Nie moge sie pozbierac od 9 rano nie umiem przestac plakac.
Mieszkam w Holandii i tutaj nie robia zadnych badan aby sprawdzic co moglo byc powodem. Za jakis miesiac bede prawdopodobnie w Polsce i chcialabym porobic wszystkie mozliwe badania aby sprawdzic czy to cos nie tak ze mna czy wszystko okej.
Napiszcie mi prosze wszystko co przychodzi Wam do glowy.
Z gory dziekuje.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mieszkam w Holandii i tutaj nie robia zadnych badan aby sprawdzic co moglo byc powodem. Za jakis miesiac bede prawdopodobnie w Polsce i chcialabym porobic wszystkie mozliwe badania aby sprawdzic czy to cos nie tak ze mna czy wszystko okej.
Z gory dziekuje.
Drusia2016
Ja po pierwszej ciąży obumarlej ( w 9 tyg dowiedziałam się ze ciąża zatrzymała się na 7 tyg a w 10 tyg miałam zabieg) zrobiłam takie badania: tsh, toxoplazmoza, różyczka, chlamydia, przeciwciala kardiolipidowe, antykoagulant tocznia i podstawowe czyli morfologia glukoza. Wszystkie wyniki były w normie. Również z badania histopatologicznego nic nie wyszlo. Wszyscy mi mówią ze to przypadek losowy, ze tak się po prostu stało. Mnie to nie przekonuje. Od początku ciąży miałam tez problemy z progesteronem, był tragicznie niski, brałam duphaston na podtrzymanie, plamilam na brazowo
Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
aneta_ck
Kochana bardzo mi przykro. Na prawdę wiele z nas to przeżywalo i to jest okropne. Moim dwóm dzidziusiom przestało bic sersuszko w okolicy 10 tyg. W 12 na badaniu sie okazało ze nie urosły nic i nie biją im serca. A na poprzednim usg było wszystko wzorowo. Świat mi się zawalił w ciągu minuty. To bylo 25 stycznia. Dziś mam znowu serduszko małe pod sercem.Witajcie. Dzisiaj sie dowiedzialam, ze mojemu dzidziusiowi ponad tydzien temu przestalo bic serduszko. Nie moge sie pozbierac od 9 rano nie umiem przestac plakac.
Z gory dziekuje.
Mieszkam w Niemczech tez nie robią tu zadnych badan. Zresztą chyba nigdzie ich sie nie robi po pierwszym poronieniu. Niestety. Lekarze uważają ze to natura tak chciala i widocznie dzidzius byl mocno chory i nie miał szans na przeżycie na własną rękę mozesz zrobic badanie na toksoplazmoze i cytomegalie. Te choroby czesto powodują porobienie. Do tego tsh i hormony tarczycowe Jest jeszcze seria badan pod kątem genetyki chyba ale to wszystko jest platne. Ja robilam tylko morfologie z rozmazem krzepliwosc i poziom kwasu foliowego oraz tsh i usg tarczycy