reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Rozmaryn dajcie sobie troszkę czadu, odpocznijcie i wszystko się ułoży. Nie ma co się nastawiać na negatywne myślenie że już w ciąży nie będziesz i tyle. Czas jest Wam konieczny i dajcie go sobie tyle, ile będziecie potrzebować ale nie przekreślajcie od razu swoich marzeń. I zaglądaj do nas jak tylko będziesz miała ochotę. My zawsze czekamy na Ciebie:)) powodzenia kochana i myślami jestem z Tobą

reklama
Rozmaryn ja też myśle,że czasu potrzebujesz,takie negatywne podejście to zrozumiałe w Twojej obecnej sytuacji,każda z nas miała chwile zwątpienia i rezygnacji.
Zobaczysz ze z czasem zapragniesz znowu spróbować,mam nadzieje ze szybko odzyskasz nadzieje.
Jak bedziesz gotowa to wracaj do nas:tak:

Odebrałam wyniki i wypis. W sobotę było 73 a dziś jest 120. Zgłupiałam już naprawdę i mam dość tej całej sytuacji. Dziewczyny powiedzcie czy przy ciąży urojonej rosłyby hormony?

Rozmaryn nie jestem psychologiem i nie znam się na tych sprawach ale z logicznego punktu widzenia wydaje mi się że w ciąży urojonej możesz sobie wmawiać objawy i wkońcu takie objawy się pojawiają ale nie wydaje mi się abyś mogła uroić sobie wyniki hormonów. Bo wg mnie na hormony nie masz wpływu. Wg mnie ta lekarka w szpitalu miała rację że przepisała duphaston i twierdziła że jest ok.
Przy ciąży pozamacicznej beta jest baardzo wysoka i towarzyszy temu silny ból brzucha. Więc to możesz wg mnie wyeliminować. Wg mnie jest to wczesna ciąża więc ja poszłabym do lekarza. Pokazałabym wypus no i wyniki bety. Zrobi usg przepisze recepte i będzie dobrze. Nie wiem jak Ty ale ja czuję i wierzę że wszystko będzie dobrze. Ggłowa do góry

Rozmaryn no ja serio Ci zaraz nakopie !!! Grrrrr kobieto owu mogła być tydzien później. I z przyrostu ja tu widzę CIAZE !!! Grrrr czy mam tu Tobą potrząsnąć ? Biegiem do gina po tabletki! Endometrium samo z siebie nie zmienia sie od tak. Za to ten drugi doktorek co gadał ze beta nieciążowa to w dupę tez kopa powinien dostać. Ja w 4tyg miałam też koło 70 i ciąża była. Każda beta powyżej 5daje nadzieje. Mdłości dalej masz? Nie plamisz juz ? Tak wiec cos na rzeczy jest. Słuchaj sie tu nas ładnie bo inaczej odnajdziemy Cie i naprostujemy mysli :)
Kobieto && musi być dobrze.

A ja ponarzekam ,że czuje sie fatalnie oO. Wieczny kac takie uczucie ,a tu zero procentów. Mdłości zawroty i inne rewelacje.

Rozmaryn dziewczyny mają rację, można sobie wmówić różne rzeczy, ale kontroli nad hormonami to my juz nie mamy:) .A beta rośnie, więc jak tu nie mieć nadziei? ..idź do swojej gin, lub chociaż zadzwoń. .

Marcepanku upały robią swoje. .

Kamkaz a ty jak się czujesz?

Magda UK szkoda, ze ucieklas. .mogłabyś napisać coś od czasu do czasu. ..

Aniu jak u ciebie?.

Reszta dziewczyn tez pisać, w kupie raźniej. ...jeszcze troszkę i wysyp dzieciaczków będzie:)

Po wizycie jestem u mojego ukochanego giną z 1 ciąży. Nie potwierdził ciąży ale też nie wykluczył dostałam luteinę pod język 3x dziennie i czekamy. W czwartek znowu beta. Krwawię dalej żywą krwią ale niw dużo. Czekamy więc do czwartku

Chciejka upały tez ,ale dzis wyjątkowo zelżyły. Niestety mdłości i wymioty robia swoje ,czuje sie dosłownie chora.

No i ja liczę ,że za jakiś czas dołączysz do wysypu ;) Dobry doktorek jeszcze zeby Cie poprowadził i musi byc wreszcie dobrze. Bo sama patrząc na moja córcię w te cuda wierze. Jej miało nie byc ,ale moj gin w PL stanął na rzęsach i udało się.

reklama
Rozmaryn jeśli nie chcesz słuchać nas to przynajmniej posłuchaj lekarza no.... Na usg ciąży nie widać, a to dlatego że pęcherzyk widać dopiero przy becie ok 1000. Kobieto jest nadzieja to trzeba się jej trzymać. Wystarczy że owulka była późno i wystrczy. Jeżeli się zaraz nie uspokoisz to umówię się z Marcepankiem i my Cię znajdziemy. Ale wtedy nie ręczymy za siebie....... Kobieto nie stresuj się bo Twoje dziecko od samego urodzenia będzie miało nerwice no.......

Do góry