Magda zbadaj ten progesteron dokładnie 7 dpo i będziesz miała jakiś ogląd sytuacji. Jedno jest pewne, wysoka prolaktyna niestety może owulację skutecznie zblokować... ja też miałam podwyższoną na początku starań i faktycznie cykle były bezowulacyjne. Z tym, że ja nie brałam nic konkretnie na zbicie prolaktyny, tylko miałam stymulację cyklu ze względu na PCO. Ale u Ciebie zaryzykowałabym stwierdzenie że to jednak nie kwestia prolaktyny a właśnie niedomoga ciałka żółtego, ale to takie moje przypuszczenia bo lekarzem nie jestem.
reklama
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Natka dokładnie tak samo myślę, bo jednak prolaktynę nie mam jakąś mega wysoką. Boję się tych wyników prgesteronu. Dowiem się dopiero w czwartek 14 maja, bo przez telefon mi co najwyżej powiedzą, czy mój progesteron może wskazywać na odbytą owulację, a do lekarza nie mam jak iśc wcześniej niż 14...no nic.....trzeba czekać.
Bafinka
Fanka BB :)
hej dziewczyny trochę mnie tu nie było bo i nic ciekawego się nie działo a tu takie nowości
magda uk !! wróciłaś tęskniłam:*
kamkaz Wielkie gratulaacje!! Boże jak się ciesze:-) jak twoja beta??
ja miałam dzis hsg... nie będe opisywać szczegółów.. ale oba jajowody są drożne!!!!:-) od nowego cylku zaczynamy stymulację owulacji i czekamy na fasolkę
magda uk !! wróciłaś tęskniłam:*
kamkaz Wielkie gratulaacje!! Boże jak się ciesze:-) jak twoja beta??
ja miałam dzis hsg... nie będe opisywać szczegółów.. ale oba jajowody są drożne!!!!:-) od nowego cylku zaczynamy stymulację owulacji i czekamy na fasolkę
Dziewczynki ostatnimi czasy ciężko mi uczestniczyć w życiu tego wątku, chciałam odciąć się trochę od negatywnych wspomnień, zatracić w ziemskim macierzyństwie, częściowo mi się to udało, ale im bliżej staran o kolejną ciążę tym częściej wracają obawy...
Ewiku, Doris i Madziu o was staraczkach na placu boju myślę najczęściej, nieustająco trzymam kciuki moje kochane :*
Ten czas tak leci... Maciek zaraz kończy pół roku, a od sierpnia lub września chcemy starać się o rodzeństwo dla niego więc pewnie będę tu częściej, jakoś z wami łatwiej czekać na dwie kreski.
Całuje was wszystkie mocno, nie traccie nadziei!!!!!!!!!!!
Ewiku, Doris i Madziu o was staraczkach na placu boju myślę najczęściej, nieustająco trzymam kciuki moje kochane :*
Ten czas tak leci... Maciek zaraz kończy pół roku, a od sierpnia lub września chcemy starać się o rodzeństwo dla niego więc pewnie będę tu częściej, jakoś z wami łatwiej czekać na dwie kreski.
Całuje was wszystkie mocno, nie traccie nadziei!!!!!!!!!!!
Jestem.Przepisała mi ten bromer...coś tamAle wiecie ja mam owulacje potwierdzoną,okresy regularne,więc nadal to może być problem z ta prolaktyną?Powiedziała,ze nie jest bardzo podwyższona,ze mogła być spowodowana stresem....nie wiem już sama...doła mam...;/ To po co mi brać te tabletki...;/
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Bafinko witaj Kochana :-) Tez o Tobie myślałam. Wiesz, czesto czytam,że po hsg mimi drożnych jajowodów, dziewczyny szbko zachodzą w ciąże, więc kciuki zaciskam i liczę na pozytywne wieści od Ciebie A powiedz co będziesz brać i dlaczego ( o stymulację mi chodzi oczywiście ;-) )
Anncka jak cudownie,że chcecie starać się już niebawem o maluszka! Cieszę się, że zaglądasz. Mam straszny sentyment do grudnióweczek
Anncka jak cudownie,że chcecie starać się już niebawem o maluszka! Cieszę się, że zaglądasz. Mam straszny sentyment do grudnióweczek
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Oglądam różne wykresy ciążowe i łudzę się beznadziejnie,że może jednak nie jest źle....znalazłam takie, gdzie w 2-3 dni po owulacji tempka spadała mocno....ehhhh......jak tu nie zwariować?
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
ONA zmniejszenie prolaktyny nie zaszkodzi na pewno, a pomóc może bardzo, więc ja bym brała bromka i czekała na efekty. Ponoć najlepszy poziom prolaktyny do zajścia w ciąże to 10-15. Nawet jeśli miałaś owulacje w badanym cyklu, to nie masz 100% pewności,że jest w każdym. Inna sprawa, progesteron też jest wydzielany pulsacyjnie i jednen pomiar (tak samo jak w przypadku prolaktyny) o niczym nie świadczy. Mi lekarz zleca badania w każdym cyklu póki co i zobaczymy, jak to wyjdzie ;-)
reklama
kamkaz
Fanka BB :)
Jestem jestem dziewczynki. Absolutnie nie sprawdzam Waszej cierpliwości i tylko niestety praca... Właśnie wróciłam i jestem padnięta... aż mnie brzuch pobolewa:-(. Boję się cholernie, aby wszystko było dobrze. Mój wynik na dziś to 401,1. Wg mnie bardzo wysoki, aż za bardzo wysoki. Dzwoniłam do swojej lekarki i ona twierdzi że jest ok, taki wynik może być więc chyba lekarz zna się lepiej od mnie prawda???
Z przykrością Wam piszę, że moja siostra 20 min temu wróciła z zabiegu. Ryczeć mi się chce....
Z przykrością Wam piszę, że moja siostra 20 min temu wróciła z zabiegu. Ryczeć mi się chce....