reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Izka super, że wszystko jest dobrze z maluszkiem:-) a co do tarczycy to na szczęście zazwyczaj wystarczają leki żeby ją uregulować. Mi w poprzedniej ciąży też przyplątała się niedoczynność, która niestety pozostała aż do dnia dzisiejszego.

Wgoracejwodziekapana niestety ten strach będzie... trzeba jakoś nauczyć się z nim żyć i radzić sobie...

Doris może w klinice doradzą coś nowego.
Jeśli chodzi o leki to ja nie pomogę, nie brałam nigdy i nawet ich nie znam.

Ania ale fajnie, już masz kolejną wizytę! Daj znać po. Trzymam kciuki &&&&

Ja dziś chyba spróbuję dostać się do ginekologa u nas w przychodni, bo niepokoi mnie, że w ostatnich dniach mam bardzo dużą wilgotność, a nie miałam jej wcześniej. Gdzieś tam siedzi jakiś strach czy to wody się nie sączą, choć robiłam w ostatnich dniach kilka testów ph i niby to nie to. Ale boję się, spać nie mogę i wolałabym żeby ktoś mnie uspokoił. Chciałam aż jechać na IP wczoraj ale przeraziłam się, że na pewno spędzę tam tyyle godzin a sama byłam bo M na popołudnia do pracy w tym tyg...

PaniKovalowa nie martw się, na pewno wszystko dobrze się goi i regeneruje. Nie ma innej opcji:tak:

reklama
Natka jakie testy robisz? Ja też czasem się boję żeby wody nie wypływały i czy szyjka dobrze trzyma, choć jak na razie jest wszystko dobrze, wilgotno tak ale to śluz, tylko tu nie sprawdzają szyjki wiec nie wiem w jakim jest stanie czy długa czy krótka, no nic, a w razie czego też taki test bym zakupiła żeby mieć pewność jakbym coś zauważyła.

Daj znać jak się dostaniesz do lekarza no i co powiedział ale pewnie wszystko jest ok.

Colly Twój suwaczek też mknie jak szalony:-)

U mnie dziś wspaniała wiosenna pogoda, sadze bratki na balkonie:-)

Ania są takie normalne testy ph (podobne do ciążowych) do kupienia w aptekach/drogeriach, wiem że kiedyś były też wkładki wykrywające wyciek wód, ale w PL chyba wycofali bo nigdzie nie mogłam dostać. Ja używam zwykłych papierków lakmusowych i jak mnie tak mocno "zaleje" to sprawdzam. Zawsze wychodzi, że ph kwaśne, no ale jednak się martwię.
Dam znać czy mnie przyjęli i co powiedzieli.

Natka też kupowałam przed porodem te paski ph i u mnie się nie sprawdziły, bo okazało się, że to co mi się wydawało śluzem i to co paski ph pokazywały też jako śluz było jednak wodami płodowymi heh sączyły się w małej ilości ale jednak sączyły, a w szpitalu chlusnęły :-p to taka gęstsza woda, ale rzadsze niż śluz. Ja kupowałam wtedy chyba w rossmannie, o ile dobrze pamiętam, bo to już trochę temu było :-p
a dalej bierzesz leki na niedoczynność? ja się umówiłam na czwartek do endo i zobaczę co powie, ale gin wczoraj chciał mi od razu wypisać leki, ale powiedziałam, ze pójdę do endo to on mi pewnie wypisze.

Ja po prostu jestem zaje*ista... Pojechałam na wizytę kontrolną bez wypisu i wyników. Jestem na siebie wściekła bo musiałam przełożyć wizytę na następny wtorek.

Bafinka , 90_natka każdy cykl u mnie wygląda inaczej więc szczerze już pojęcia nie mam.

wgoracejwodzie ja takiego pana doktora bym zgłosiła gdzie trzeba bo z takim podejściem nawet na weterynarza się nie nadaje.

Izka87 serducho jest teraz tylko dbać o siebie :)

ania2611 córcia 4lata i prawie 7letni mężczyzna.
W marcu dołączyłby bliźniaki...
Z ciąż na dwie ręce dwójka dzieci prawie donoszonych. Takie moje szczęście dlatego coraz ciężej o dobre nastawienie.

Izka no ja właśnie nie bardzo wiem jak mogą wyglądać sączące się wody bo mi z Małgosią też chlusnęły... no ale udało mi się i mam przyjść do gina popołudniu także niech sprawdzi co i jak. Ja właśnie raz miałam taką konsystencję i wygląd jak woda, a tak to raczej po prostu cały czas czuję taką mega wilgotność. No nie wiem... mam nadzieję, że się wszystko dziś wyjaśni.
co do tarczycy to odkąd mi wykryli w poprzedniej ciąży tą niedoczynność to biorę leki już stale. W lutym byłam u endo i niestety musiał zwiększyć dawkę. Teraz w ciąży mam wizyty co dwa miesiące żeby tarczycę kontrolować.

PaniKovalowa no ładnie... weź sobie naszykuj od razu na wierzchu żebyś za tydzień nie zapomniała...

Ha,ha a ja zrobiłam jeszcze lepiej....... poszłam na wizytę która jest dopiero jutro:-D

Marcepanek tulę Cię i mam nadzieję, że mimo wszystko uda się nam tutaj pomóc Ci odnaleźć w sobie siłę i wiarę, że się uda.
Gratuluję dzieciaczków, musi być u Ciebie wesoło.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry