reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Ewel te bóle to norma. Mnie ciągnęły tak jajniki że spać na żadnym boku nie mogłam. Bałam się wtedy że to ciąża pozamaciczna. Na usg wszystko wyszło ładnie więc mi ulżyło. Ja ogólnie nie porównuje nic do wcześniejszej ciąży bo przecież nie była prawidłowa. Najlepiej zadzwoń do lekarza.

Kamkaz no niby tak, niedługo już/dopiero drugi trymestr. Zależy jak na to patrzeć. Jak sobie pomyśle ile miałam szczęścia, że przecież mogłabym się dopiero starać to wydaje mi się że to JUŻ 12 tydzień. Ale patrząc na to że przedemną jeszcze tyle czasu do terminu porodu, jeszcze tyle może się wydarzyć... 9 miesięcy ciąży to stanowczo za długo. Wg. mnie 5 byłoby optymalnie.

reklama
Kamkaz z tego co ja się orientuję to podczas przyjmowania luteiny np. w ciąży właśnie lekarze zlecają czasami (w sensie niektórzy) badanie progesteronu ale właśnie po to żeby zobaczyć czy dawka luteiny dobrana jest prawidłowo (czy wynik jest w normie). Kiedy ja brałam luteinę podczas leczenia u poprzedniego gina to mówił że ona wpływa na poziom naturalnego progesteronu i tym samym fałszuje wynik z krwi. Choć może fałszuje to złe słowo-chodzi o to, że ten wynik jest jakby połączeniem tego progesteronu który wytwarza organizm plus tego który dodatkowo dostarczasz luteiną. Rzeczywiście może źle się wyraziłam-nie fałszuje wyniku ale wpływa na niego. Przynajmniej według tego gina do którego wtedy chodziłam.
Ewel moim zdaniem zapytaj gina czy masz to badanie robić, chyba że chcesz zobaczyć czy właśnie luteina Ci ten wynik poprawiła to w takim przypadku możesz sobie zrobić jeśli Cię to uspokoi.

Colly owszem wydarzyć się może wiele ale wszystko to, co dobre. Zobaczysz czas szybko leci tydzień za tygodniem. Ani się nie obejrzysz a już będzie 30 tydź a potem to już z górki. Wiem, obawy ma każda z nas ale nie możemy pozwolić aby strach nami rządził. Będzie dobrze i tego się trzymajmy

Natka oczywiście że luteina ma wpływ na wynik progesteronu. Co do tego wątpliwości nie ma. Wg mnie najlepiej zapytać lekarza co do badania, bo pewnie wśród lekarzy też są odmienne zdania na ten temat.

PaniKovalowa strasznie mi przykro :( {*} dla Twoich aniołków. Witaj wśród nas, cieszę się, że postanowiłaś napisać. Zobaczysz, że tutaj jest łatwiej z tym wszystkim sobie poradzić.
Celta co to za smuty??? kochana przy takim ogromie obowiązków nawet Ty (nasz promyk) masz prawo być zmęczona.
Agaawa nie mogę się napatrzeć na Piotrusia! :) mam nadzieję, że krwiak wchłonie się mimo wszystko, a Piotrusia ominą te nieszczęsne bóle brzuszka.
Rurka śliczna ta Wasza królewna!!!!! I jaka bezpośrednia ;) oj chyba podpadliście ;)

Rurka ale piekna Lilianka! I jaka juz madralinska ... Hehe...

ja dzisiaj jak młody bog! Czuje sie o niebo lepiej, chodze normalnie, wstawanie z łóżka jest jeszcze trudne, bo kręgosłup boli. Synek dzisiaj w nocy budził sie jak w zegarku co 3 godziny, najadał sie ekspresowo i spał dalej, a z nim mama! Hura! Wstałam wyspana! Mam nawal pokarmu, a tak sie martwilam

fotki dla Ciotek

Agawa super, że dochodzisz do siebie :) a Piotruś jakie bystre spojrzenie ! Przystojniak nam rośnie :)

w odpowiedzi na pytanie o mój poród to tak w skrócie bo nie chce mi się pisać :sorry:

ok 16:20 odeszły mi wody więc zebrałam się do szpitala na Izbę dotarłam ok 17 :tak: Tam bardzo bardzo delikatne skurcze i ... 3cm rozwarcia no w szoku byłam myślałam, że jeszcze nic nie ruszyło.... ok godzinę spędziłam na IP KTG papiery itp.... jak dotarłam na trakt porodowy ok 18 lekarz ocenił rozwarcie na 5 do 6 cm ... wszyscy zgodnie powtarzali, ze szybko będzie... ok 18:30 po jakiejś kroplówce na podkręcenie i wyregulowanie skurczy ... rozkręciły się faktycznie... można śmiało powiedzieć że się rozkręciły :eek: znowu Ktg... pod którym spędziłam równo godzinę.. ale ten czas szybko mi płynął... tak czy siak o 20:30 lekarz przyszedł zbadał i oznajmił : 8 cm do 21 się wyrobimy!!!! ja sobie myślę ta jasne w 30 min!!!! a tu bach dwa skurcze później parte mam ... i tak oto po 2,5 godzinach skurczy bolesnych z cczego naprawdę może z 10 było mega mocnych ... o 20:40 Lili była na moim brzuchu!!!!

Szybko sprawnie pięknie... życzę wam takich porodów!!!!!

Dziewczyny może która z Was wie czy jak biorę luteine mogę zrobić badanie progesteronu? Czy ona da fałszywy wynik?

Luteina to przecież progesteron wiec jak bierzesz Luteine to będziesz miała inny wynik niż gdybyś nie brała.
Ja nie brałam,lekarz zlecił badanie poziomu progesteronu, było dobrze więc nie brałam go dodatkowo.

Agawa super że czujesz się lepiej :-) Piotruś jest cudny.

Rurka faktycznie poród marzenie:-D daj przepis

Ostatnia edycja:
Jezuuu! dziewczyny jak ja wam zazdroszczę!!!! aż mi się płakać chce.. oczywiście życze wam wszystkim jak najlepiej ale nie nie moge się wyzbyć zazdrości ze wam się udało a mi nie.... na tym forum w tym momencie chyba z 70 % jak ni więcej jest w ciązy a ja nawet okresu nie mogę dostać.... o staraniach nawet nie mam co myśleć na razie... dziś prawie 60 dc a @ nadal nie ma.. 15 dni tabletki brałam wczoraj była ostatnia i teraz znowu czekam az @ postanowi jednak przyjść.... tak mi przykro nawet nie mogę nastawić się na staranka bo przyszły cykl bez leków żeby pobadać hormony... strasznie mi przykro.. czuję się taka ułomna....

reklama
Do góry