reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

90 natka ja zrobiłam ten test bo znalazłam przy porzadkach i mówię a zobaczymy.... To zobaczyłam 1 kreskę.... Głupia jestem

reklama
Tak czy siak ja bym go za bardzo wiarygodny nie uznawała:-) jak @ nie przyjdzie to bym powtórzyła dzień po terminie @ ale z porannego moczu. Trzymam kciuki &&

Dziewczyny póki co jestem cierpliwa w końcu znajdę serduszko:)

Jeśli chodzi o macierzyński to u mnie jest 4 miesiące ale trzeba rozpocząć najpóźniej 2 tygodnie przed terminem czyli jak poród się opóźni to już całkiem nie wiele zostaje.
Ja już wiem że na pewno nie wrócę do pracy po urodzeniu bo nie zostawię 3 miesięcznego dziecka z obcymi ludźmi w żłobku, nie wyobrażam sobie tego, jakoś będziemy musieli dać radę.

Także cieszcie się polskim macierzyńskim, bo już chyba w niewielu krajach trwa tyle.

Luxorius tu lekarze nie dawaja zwolnień, zgłasza się niezdolność do pracy , mówi powód i tyle, czasem sami się kontaktują z lekarzem a jeśli zwolnienie trwa dłużej to właśnie wołają na te śmieszne komisje, najlepsze jest to ze ja nie mam żadnych wypisów bo mimo takiego zyciorysemu nie byłam ani razu przyjęta na oddział, jedynie mogę wyniki badań przedstawić a wszystkie mam ok, zostaje wywiad, no zobaczymy.

Ewel zrób nowy test

sysiq hop, hop, coś zniklas nam jak test?

Dziewczyny czy któraś ma kontakt z rurką, martwię się.

W czwartek mam wizytę u mojego lekarza, znowu zobaczę mojego Skarba:)

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Izka ciąża widać rozwija się dobrze :-)Krecha przybiera na sile więc tak, jak powinno być. Bardzo mocno gratuluję i nadal trzymam kciuki&&&

Czy macie jakieś informacje o Rurce i Sisq??? Jakoś tak obie zniknęła i troszkę się niepokoję

W tym cyklu zaczęliśmy starania. Po porodzie wznowiłam obserwację śluzu i niestety coś dzieje się z moim cyklem. Kilka dni temu zauważyłam śluz płodny więc czekałam na owu i niestety nie przyszła. Dla pewności zakupiłam testy owu żeby mieć pewność i one też nie wykazały owulacji, a niestety śluzu już nie ma. Dziś mam 23 dc, w zeszłym cyklu owu była w 22 dc i z reguły zawsze między 20-24 dc była owu. Podejrzewam, że mam cykl bezowulacyjny. Nigdy takiego nie miałam i nie wiem co powinnam teraz zrobić. Chciałam iść do pani doktor, ale wyjechała na warsztaty . Czy ja mogę jakoś sprawdzić, czy nie było owu?

Ania to kciuki za czwartek:-) maluch na pewno sporo podrósł :tak:

Kamkaz to czy owulacja była czy nie w 100% potwierdziłby tylko monitoring cyklu. Możesz też ewentualnie zbadać progesteron i sprawdzić czy jego poziom jest na tyle wysoki, że odpowiada normom drugiej fazy cyklu-jeśli tak, to owulacja najprawdopodobniej wystąpiła. A jeśli okazałoby się, że to cykl bezowulacyjny to nie ma się co martwić, tylko obserwować kolejne cykle. 1-2 cykle bezowulacyjne w roku występują nawet u całkowicie zdrowej kobiety, także nie ma od razu powodów do niepokoju, dopiero gdyby taka sytuacja powtarzała się w kilku kolejnych cyklach.
No i jest jeszcze taka możliwość, że wtedy gdy miałaś śluz płodny organizm robił podejście do owulacji ale coś ją zblokowało (np. stres). Zdarza się wtedy że po kilku dniach występuje kolejne podejście organizmu do owulacji (dojrzewa kolejny pęcherzyk) i rzeczywiście owulacja występuje później. Ja miałam kilka razy właśnie taką sytuację (potwierdzone monitoringiem). A co do testów owulacyjnych to nie zawsze to, że są negatywne oznacza że owulacji nie było, podobno u niektórych kobiet pik LH wykrywany jest tylko przez kilka godzin i wtedy tylko test jest pozytywny, także jeśli robi się test raz dziennie to można się nie "wstrzelić". Tak przynajmniej słyszałam, choć osobiście z tego typu testów ani razu nie korzystałam.

Natka wiem z własnego doświadczenia że owulacja może się przesunąć bo właśnie w takim cyklu doszło do zapłodnienia naszego Aniołka. No nic muszę się obserwować i pozostaje mi tylko czekanie. Zastanawiam się kiedy mogę spodziewać się @jeśli mam cykl bezowulacyjny

Dziś będąc na cmentarzu u Majki zrobiło mi się bardzo smutno. Moja córcia od dziś ma nową sąsiadkę 49-letnią kobietę która zmarła nagle w sobotę wieczorem na zawał we własnym domu. Miała 2 dzieci z tym, że dzieci już dorosłe. Szkoda mi tej kobiety bo nie miała lekkiego życia na ziemi. Mam nadzieję że tam na górze będzie Jej lepiej.

Izka piękne kreski! Na kiedy Ci wychodzi termin? U nas też wciąż na przewijaku, oczywiście zdarza się, że Zocha nie chce współpracować, ale zajmę jej czymś ręce i jest ok. Czasami przewijamy ją na podłodze lub kanapie, ale jednak zazwyczaj w łazience na przewijaku.

Dziewczyny co myślicie o zrobieniu nowej listy staraczkowej i porodowej ?:)

Ja zacznę porodowa, proszę kogoś o kolorki i wpisywać się! :)

agawa
rurka
michalina
martocha
natka
ania termin porodu 15 sierpnia 2015
Colly
Izka
Magda

Jeśli kogoś pominelam to przepraszam i wpisywać sie:)

Staraczki zrobcie staraczkowa liste:)

A mnie dziś nosi, cały dzień coś sprzątam a zaległości mnóstwo bo ostatnie miesiące baaaardzo się oszczedzalam, zabieram się za kolejną półkę; )

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry