Carollina ja miałam cytotec w szpitalu aplikowany, na mnie podziałał ale późno- podali mi przed 9:00 rano a efekt był ok. 19:00 więc sporo czekałam. Brzuch pobolewał, skurcze były lekkie a dopiero popołudniu coraz bardziej przybierały na sile. A jak u Ciebie? Ruszyło się coś?
reklama
Neta81
Fanka BB :)
Carollina ja mialam Cytotec dopochwowo w szpitalu podawany, u mnie podzialal dosc szybko po paru godzinach dostalam mega krwawienia, pozniej mialam lyzeczkowanie. Na sali dziewczyna ze mna byla, tez ciaza obumarla i tez w 10 tc byla i u niej podawali dwa razy tabletki i ciagle nic nie ruszalo. mysle ze reakcje na lek sa indywidualne. dziwie sie, ze masz do lykania a nie dopochwowo, moze jak sie lyka to wieksza dawka jest potrzebna niz dopochwowo. w kazdym razie trzymaj sie, zycze by wszystko bylo dobrze
malgonia1
Fanka BB :)
Sysiq, brzuszek poczeka. Bierz Go, bo był w Nim grzeczny Dzidziuś. Nasz Wojtulek jest przesłodki i taki grzeczny.
Proszę Was o rady jak rozkręcić laktację. Wojtuś umie ssać pierś, tylko nie za wiele mu leci.Daję Mu pierś po butli albo jak jest spokojny przed butlą. Jak uda mi się przed, to starcza Mu na pół godziny i płacze, bo jest głodny.
Laktatorem odciagam z 10-15 ml,więc prawie nic,jak wcześniej possie to jeszcze mniej.
Mam laktator Medela mini electric. Wiecie jaka jest różnica między takim domowym a profesjonalnym? Warto wypożyczyć? Wiem że profesjonalny działa na dwie piersi, więc oszczędza czas, ale czy działa lepiej?
Proszę Was o rady jak rozkręcić laktację. Wojtuś umie ssać pierś, tylko nie za wiele mu leci.Daję Mu pierś po butli albo jak jest spokojny przed butlą. Jak uda mi się przed, to starcza Mu na pół godziny i płacze, bo jest głodny.
Laktatorem odciagam z 10-15 ml,więc prawie nic,jak wcześniej possie to jeszcze mniej.
Mam laktator Medela mini electric. Wiecie jaka jest różnica między takim domowym a profesjonalnym? Warto wypożyczyć? Wiem że profesjonalny działa na dwie piersi, więc oszczędza czas, ale czy działa lepiej?
galwaygirl
Mamusia Piotrusia
Małgonia na prawdę polecam Karmi, ja piję bo lubię ale wygazowane i mam problemy bo ja mam bez tego dużo mleka a po karmi Adaś nie da rady wyjeść. No i herbatki na laktację, dużo pij i relaks, bo stres działa przeciwlaktacyjnie. Fajnie że Ty też masz spokojnego Synka. Buziaki dla Was
Carollina ciekawe czy cos się rozkręciło i ominie Cię szpital? Ja też tu dostałam tabletkę by wywołać poronienie. Dostałam też silne przeciwbólowe. Powiedział że będzie bolało najbardziej za ileś tam godzin więc wolałam nie brać ich za szybko skoro miało boleć jeszcze bardziej ale się okazało że to była kumulacja i jak już wzięłam tabletkę przeciwbólową to ją zwróciłam z bólu. U mnie działało szybko i efektywnie
Gochson super że masz tyle mleka. Jak maleńka? Już nie trzeba dogrzewać? Ładnie przybiera?
Carollina ciekawe czy cos się rozkręciło i ominie Cię szpital? Ja też tu dostałam tabletkę by wywołać poronienie. Dostałam też silne przeciwbólowe. Powiedział że będzie bolało najbardziej za ileś tam godzin więc wolałam nie brać ich za szybko skoro miało boleć jeszcze bardziej ale się okazało że to była kumulacja i jak już wzięłam tabletkę przeciwbólową to ją zwróciłam z bólu. U mnie działało szybko i efektywnie
Gochson super że masz tyle mleka. Jak maleńka? Już nie trzeba dogrzewać? Ładnie przybiera?
Natka, Neta - a moze w IRL tylko daja tabletki do lykania. Az sprawdzalam kilka razy, czy aby napewno ale przy dopochwowych nie byloby napisane ze przyjmowac w czasie posilku lub bezposrednio po haha
Brzuch mnie bolal, wiec skurcze sie pojawily. Krwawienie takze wystapilo, ale nie bylo szalu...wszystkiego sie dowiem w niedziele po usg.
Malgonia - wedlug mnie jak Wojtus umie ssac przystawiaj najpierw do piersi. Jesli po pol godziny jest glodny, przystaw do drugiej. Mozg i piersi dostana sygnal, ze potrzeba wiecej mleka i zaczna produkowac. Staraj sie nie dopuszczac do napadu wilczego glodu, bo wtedy bedzie sie denerwowal i np jak je co 3h podawaj piers co 2 lub 2,5h. Laktatorem nigdy nie sciagniesz tyle co dziecko. Dasz rade. Bedzie dobrze
Brzuch mnie bolal, wiec skurcze sie pojawily. Krwawienie takze wystapilo, ale nie bylo szalu...wszystkiego sie dowiem w niedziele po usg.
Malgonia - wedlug mnie jak Wojtus umie ssac przystawiaj najpierw do piersi. Jesli po pol godziny jest glodny, przystaw do drugiej. Mozg i piersi dostana sygnal, ze potrzeba wiecej mleka i zaczna produkowac. Staraj sie nie dopuszczac do napadu wilczego glodu, bo wtedy bedzie sie denerwowal i np jak je co 3h podawaj piers co 2 lub 2,5h. Laktatorem nigdy nie sciagniesz tyle co dziecko. Dasz rade. Bedzie dobrze
carollina Cytotec to w ogóle jest lek na wrzody żołądka ale skutkiem ubocznym są skurcze macicy dlatego lekarze przepisują go jeśłi potrzebne jest oczyszczenie macicy,myślę,że są tylko do łykania ale jak się je aplikuje dopochwowo to działają bespośrednio.
Trzymam kciuki żeby ominął Cię pobyt w szpitalu&&&&
Trzymam kciuki żeby ominął Cię pobyt w szpitalu&&&&
galwaygirl my od niedzieli juz w domu. We wtorek ja wazylismy i przybiera, w poniedzialek znowu pojdziemy. Najbardziej mnie boli ze nie moge karmic piersia bo musze kontrolowac ile je, a sciaganie i karmienie co 3H jest strasznie meczace szczegolnie w nocy
Ania - mi lekarz kazal je polknac, wiec polknelam. Moze to co zostalo, to akurat bylo tak male ze te tabletki daly rade. Oby...
Malgonia - i oczywiscie duzo pij, zeby ten pokarm mial z czego sie wytworzyc. I jak Galway pisze musisz sie odprezyc, zrelaksowac, bo to pozytywnie wplywa na karmienie, a przede wszystkim na dziecko. Gdy Ty sama jestes spokojna - dziecko to czuje i rowniez sie uspokaja...
Gochson - juz niedlugo bedziesz mogla karmic swoja kruszynke piersia. A dlugo tak musisz mierzyc?
Mimo wszystko zobaczysz ze szybko zleci..
Malgonia - i oczywiscie duzo pij, zeby ten pokarm mial z czego sie wytworzyc. I jak Galway pisze musisz sie odprezyc, zrelaksowac, bo to pozytywnie wplywa na karmienie, a przede wszystkim na dziecko. Gdy Ty sama jestes spokojna - dziecko to czuje i rowniez sie uspokaja...
Gochson - juz niedlugo bedziesz mogla karmic swoja kruszynke piersia. A dlugo tak musisz mierzyc?
Mimo wszystko zobaczysz ze szybko zleci..
Ostatnia edycja:
reklama
Carollina miejmy nadzieję że tabletki pomogły i zabieg już nie będzie potrzebny. Co do krwawienia to może skoro został mały fragment tylko to nie było konieczne duże oczyszczanie więc i krawienie niekoniecznie musiało być niewiadomo jak silne.