reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Rurka, ale śliczny brzuszek!

A ja juz wrocilam po USG, wszystko książkowo, dziecko wazy 370g, i ..... Pokazało siuraka! Moj mąż ryknął śmiechem i mówi, ze on wiedział przecież co robi. No ale troche mi żal Majeczki, juz sie z ta myślą oswoilam i kupiłam różowe śpioszki. Ech..... Te chłopy to zawsze nas wyrolują. Tak wiec - bedzie Piotruś!

reklama
ania2611 robiłam kariotypy i były ok. Zresztą po badaniach , które nic nie wniosły urodziłam córeczkę, a teraz znowu 2 razy poronienie... Może wpiszę Ci co zrobiłam i jakie miałam wyniki:
Anty TG 14,87 (IU/ml 115,00
P. ciała anty TPO 5,3 (00-34,00)
P. ciłą p. kardiolipinie IGG 3,16 ujemny
P. ciłą p. kardiolipinie IGM 3,30 ujemny
Chlamydia IGG <2 ujemny
badanie nasienia (bakterii brak)
CMV IgM 0,04 ujemny
CMV IGG 40 dodatni (kontola w poradni - kontrole na tym samym poziomie stara infekcja)
TSH 2,32 (0,27 - 4,2)
Toksoplazmoza IGM 0,16 niereaktywne
kariotypy ok te badania przed ciążą prawidłową
A ostatnio: Cytomegalowirus negatywny
Listeria ujemny
tokso jw.
tsh 2,04
Różyczka (przebyta, niereaktywna.
To tak w skrócie, między czasie kolposkopia (wynik ok) , usg - też ok.
A te mutacje mthfr to kiedy się robi - jakie sa wskazania? Gubię się już...

Martaha - witaj. Ja nie bardzo w tych sprawach, ale inne dziewczyny sa obeznane i na pewno cos podpowiedza...

Agawa - No to gratuluje siusiaka :-D U Ciebie to i tak pół biedy, bo tylko jedne spiochy różowe kupilas, a u mnie.... cala wyprawka na dziewczynke i bedzie jajo jak wyjdzie chlopczyk...:szok: Ja mam tylko w 20 tygodniu potwierdzone, ze bedzie dziewczynka...(przy czym usg pokazywalo mlodsza ciaze o tydzien) pozniej juz tutaj nie robia takich dokladnych usg.
Nawet imienia dla chlopczyka pewnego nie mamy...

Rurka - w porownaniu do Agawy, to u Ciebie ciążowo rełną parą :-D super brzusio:-D ale wiemy przeciez ze tylko przy pierwszej ciąży brzuszek rosnie wolniej...

martaha już dużo zrobiłaś ale jest jeszcze wiele badań do diagnozy strat,których jeszcze nie zrobiłaś..........mutację wykrywa badanie na trombofilię (ja robiłam cały pakiet czyli trzy) z tego co się orientuję to w PL po drugiej stracie można robić na NFZ,
Zajrzyj na wątek " Poronienia nawykowe-leczenie immunologiczne" tam jest wiele dziewczyn które doradzą Ci które jeszcze badania powinnaś zrobić.

agawa widzisz jednak chłop,już nie będziesz musiała się zmieniać żeby dawać "dobry" przykład dziewczynce:-D będziesz szaleć z Piotrusiem,a śpiochy zostaw może Piotruś będzie miał siostrę to jej podaruje;-)

Ostatnia edycja:
carollina - u mnie i w pierwszej ciąży szybko brzuchol się pokazał i pokaźny był... a wżyłam duuuuuuuużo mniej niż teraz.. chyba taka moja uroda ciążowa :-D

Agawaa - no bez kitu!!!! jednak siurak :-D:-D czyli jednak łażenie po drzewach i sporty ekstremalne :-D gratulacje syneczka ...:happy2::happy2:

Rurka - mnie tez szybko brzuchol bylo widac przy Mikołaju, ale u bardzo duzej ilosci dziewczyn w pierwszej ciazy brzuszek pokazuje sie dosyc pozno, bo miesnie dopiero zaczynaja sie rozciagac, ale sa tego i pozytywy... od razu wszyscy wiedza, ze to ciaza, a nie, ze zbyt duzo zjadlas :-D
Jak ja bylam w PL i kuzynka, ktora jeszcze nie wiedziala, ze w ciazy jestem zobaczyla mnie, to sobie pomyslala, ze pewnie po pierwszej ciazy mi tak zostalo i zal sie jej mnie zrobilo (bylam okolo 16-17 tygodnia). Powiedziala mi o tym dopiero jak sie spotkalysmy kilka dni pozniej, bo juz wtedy wiedziala o ciazy... A ja myslalam, ze juz tak bardzo widac...:tak:

reklama
(*)(*)(*) ... dla Naszych Małych Aniołków ... (*)(*)(*)

Witajcie
U mnie nic nowego, nastrój taki sobie, małż wyjechał wczoraj rano, a od godz.16 miałam typowy ból owu wiec zapewne nic nie wyjdzie w tym miesiącu, bo starania były ok 40 godzin przed bólem :-(,. Wraca dopiero jutro...a tak liczyłam na ten miesiąc...ehhh

Buziaki dla Wszystkich, staraczki TRZYMAM KCIUKI!!!!

Do góry