reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Na sam koniec obiecane zdjęcie z mocą fluidków w kolorze niebieskim ~~~~~~~~~~~~ 39t3d.jpg w oczekiwaniu na sushi :)

Pietrucha jakie śliczne zdjęcie. Wspaniałe wiadomości!!! No a to że M będzie pierwszy raz to na pewno dobra wróżba &&&&&&

Załączniki

• IMAG0456.jpg
    IMAG0456.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 42
  • 39t3d.jpg
    39t3d.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 61
Pietruszko ale sie baaaardzo cieszę! Dzidzia cudna!

Martoosia ale ale miałas cudny brzuszek piłeczkę - no moje marzenie. Mnie bardziej w boczki idzie niż w brzuszek, wiec będę miała zuplnie inny kształt. Ale z dobrych wieści - chyba dzisiaj czułam ruchy.

Elka no to duzo sie wyjaśniło. Weźmiesz leki i pomoże na pewno! &&&&&&&

zreszta za chwilkę sie brzuszki posypią, bo duzo ciężarówek sie rozpakuje juz sie doczekać z Wami nie moge.

Madziorku to pewnie nerwy przed ta wielka chwilą! Planuje w przyszłym tygodniu iść na zwolnienie, bo szef wymyślił, ze mam jechac do Gdańska, a to juz lekka przesada. Moze do Magnolii na ostatnią ciążową herbatkę sie spotkamy w ramach odstresowania?

Sciskam Was wszystkie! Buziaki.

Madziorek - nie stresuj sie - to normalne. U nas tez tak jest... pomysl o tym, ze w chwili jak bedziecie tulili juz swojego skarba na swiecie, Twoj mąż bedzie najbardziej dumnym mezczyzna, bo bedzie tata, takze z Ciebie, bo Ty dla niego bedziesz kobietą, ktora odwalila najcieższą robote:-D
Z przytulaniem, ktore Pietrucha zaproponowala, wcale nie jest zly pomysl... no bo przeciez po porodzie bedzie mial mega celibat;-)

Ania, Elka, Martocha i reszta staraczek
- fluidki dla Was ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Galwaygirl - no nareszcie jakas fotka:-D Nie dziwie Ci sie, ze nie czujesz sie porodowo, bo tak nie wygladasz... tez brzuszka nie masz duzego... super wygladasz:tak:

Agawa - no rzeczywiscie ten Twoj szef nawymyslal... pewnie, ze idz na zwolnienie zamiast meczyc sie w drodze do gdanska... Gratuluje :-D niedlugo ruchy sie rozkreca i z niedowierzaniem bedziesz spogladac na swoj brzusio:-D

Moj K wczoraj skrecal lozeczko... oczywiscie przyszlam, zobaczylam i stwierdzilam, ze dół ma chyba byc odwrotnie... po czym rozkrecil, a podczas skrecania jednego boku przyjrzalam sie i przyznalam mu racje... ze stoickim spokojem znowu rozkrecil i zaczal skrecac jak bylo pierwotnie... stwierdzil, ze najlepiej jak pomocnicy przychodza w trakcie roboty i mieszaja... Juz wiecej sie nie wtrącałam, tylko zaproponowalam, ze Mikolajowi wlosy pojde obciąć, zeby juz zadne z nas mu nie przeszkadzalo;-)

Mam pytanie do dziewczyn na koncówce. Czy Wy tez zuzywacie kilka wkladek dziennie? Zastanawiam sie, czy to normalne, czy przypadkiem nie rozwija sie u mnie jakas infekcja... Nie jestem pewna jak to bylo przy pierwszej ciazy? Niby nic nie swedzi, nie piecze, ale jest tego sporo i mam taki dyskomfort... (od razu mowie, ze to jeszcze nie odchodzący czop;-))

Pietrucha - śliczna dzidzia! Mama pewnie przeszczęśliwa co :-):-):-)

Madziorku - tak jak piszą dziewczyny, to nowe doświadczenie dla was obojga, stąd stres i nerwy. Na pewno mina :-)

Ela - teraz gdy wiadomo co jest, łatwiej będzie odpowiednio reagować lekami. Trzymam kciuki &&&

Dziewczynki dzisiaj Dzień Dziecka Utraconego..
Zapalam światełko dla wszystkich Naszych Aniołkow[*].
Niech nasze kochane maluszki patrzą na nas z góry i czuwają nad naszymi rodzinami których na zawsze będą częścią, niech opiekują się rodzeństwem - tym które już na świecie, w brzuszku u mamy i tym które kiedyś w nim zafasolkuje.
Przy okazji chciałam wam wszystkim podziękować za wsparcie jakie otrzymałam tu po swojej stracie.

Śle fluidki dla czekających na swój Cud ~~~~~~~~~~~~~~

Witajcie!
Czytam Was od dawna, kiedyś chyba nawet coś skorobnęłam , ale pewnie nikt mnie nie pamięta. Od dwóch tygodni jestem mamą kolejnego aniołka - znowu okolice 10 tygodnia... mam do Was pytanie , bo wiem że większość z Was w tym względzie jest niestety doświadczona ... czy badania na zespół antyfosfo trzeba zrobić w określonym czasie po poronieniu czy nie ma to znaczenia? Chcę zmienić lekarza i już wstępnie w szpitalu rozmawiałam z p. doktor, która mówiła właśnie o takich badaniach ok 6 tygodni po #, ale mam wątpliwości bo w necie różnie piszą, ja część tych badań robiłam w 2010 r i nic nie wyszło, czy w ciąży mogą zmieniać się wartości a później maleć. Dodam tylko że 2 pierwsze poronienia to były puste jaja płodowe, zaś 3 nie widziałam wogóle bijącego serduszka , ale zrodek był- rozwój zatrzymany na 6 tygodniu, a teraz byłam na wizycie 7 t1d i wzzystko było wzorowo - serduszko ładnie biło (ciaża młodsza o tydzień - długie cykle) a na wizycie w 10 tyg stwiedzono rozwój zatrzymany na ok 6 tyg akcji serca brak - poronienie zatrzymane. Sugerują mi właśnie zespół, ale obawiam się żeby nie okazało się że wyniki po takim czasie nie będą miarodajne.

Ostatnia edycja:
martaha witaj , nie znam odpowiedzi kiedy badania, ale na pewno nawet nez badan polecam Aspiryne 100 - czyli polski acard, na pewno dziewczyny tu doradza.
pietrusia :-D Nieustannie 3 mam&&&&&&& piekny dzidziolek!

malgonia mnie kazali acard odstawic w 36 tyg, po cesarce karmilam od razu, nie dokarmiaja tu,a w 3 dobie mialam nawal...to liscie z lodowki kapusty bardzo polecam!!! I wytrzymac, nie uzywalam odciagacza i nie polecam, w kazdym razie nie przesadzac, bo sobie nawal za nawalem zafundujesz, wystarczy przystawiac czesto, male nawet jak pociumka chwile, to pobudza:-)
...do tej pory karmie kochana...chociaz juz by mi sie mazylo odstawic mala, bo inne rzeczy je...ale cos nam nie wychodzi, za bardzo cycusia lubi hm
buziaczki dla wszystkich wkrotcce rodzacych xxxx
i kciukasy za ciazoweczki ( piekne macie brzuszki!!!!!) i staraczki&&&&

my juz 7 miesiac konczymy ;-)

milego dnia;-)

Ostatnia edycja:
reklama
elka to właśnie przez podwyższony poziom homocysteiny (przez mutację) krew może być za gęsta i w micro żyłkach Naszych Aniołków mogło dochodzić do zatorów............ale ja mimo mutacji mam homocysteinę w normie:baffled:

galwygirl,rurka domki cudne:-)

martaha dla Aniołków(*)przykro mi,że tez tego doświadczasz.Jeśli chodzi o badania to lepiej robić do 6 tyg. po poronieniu bo w ciąży zmienia się wiele w organizmie,a genetykę robiłaś?

Do góry