reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

cyntia - trzymaj się kochana dzielnie. Ja również jestem po zabiegu, w zeszłym roku w czerwcu. Pełna narkoza - i wiesz, bardzo dobrze.Obudzili mnie jak już było po wszystkim, mąż mówił, że zabieg trwał zaledwie z 10 min. Ból fizyczny - po prawidłowym zabiegu nie ma, ja bardzo mocno krwawiłam, nikt nie wiedział dlaczego.. Wiem, że dasz radę. Mocno Cię przytulam:*
ania - ja również betę robiłam na własną rękę - ale jak się pójdzie do lekarza w bardzo wczesnym stadium, to ja jak poprosiłam o skierowanie na badania - dostałam. Mierzonego endometrium nie wiem czy miałam.. nie słyszałam, żeby ktoś mi mierzył...

reklama
Cyntia bardzo wspolczuje straty …:-(
A zabiegu chyba faktycznie nie musisz sie bac, prawie kazda jedna z nas ma to za soba, mysle, ze to lepiej,ze w narkozie...
A co do badan po poroneniu, nie wypowiadam sie jak jest za granica, ale tutaj to tez chyba duzo zalezy od lekarza. Bo niby do 3 poronienia nie szukaja przyczyn, a moj gin zaraz popierwszej miesiaczce po zlecil mi zbadac tarczyce, zrobic proby watrobowe, wiec zalezy... i dodam, ze jest to gin na NFZ. Pierwsza ciaze chodzilam do niego prywatnie, a druga na fundusc i nie widze roznicy.
Sauna gratuluje.
Mam nadzieje, ze z pomoca Waszych "czarow" i mnie sie szybko uda... :-)
Milego popoludnia niedzielnego!
My jedziemy do tesciow, maja rocznice slubu.
A... i przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z komorki. :-)

Suana – gratuluję!!!! Trzymam kciuki!!! Zazdroszczę. Mam nadzieję, że będę mogła siebie wymazać z listy terminów niechcianej @, ale póki co czekam na owulację.

Mika
– bardzo cieszę się, że wszystko jest ok;) Kamień z serca.

Cyntia – bardzo mi przykro:( ciężki jest ten okres w oczekiwaniu na zabieg. Znam to uczucie. Ale już za miesiąc dwa będziesz mogła skupić się na powrocie do starań! Ten czas minie bardzo szybko, ja miałam zabieg 13 sierpnia (puste jajo płodowe 9tc). Jestem po 2 miesiączkach i staram się znowu. W poprzednim cyklu nie wyszło.

Im jestem wyżej na liście i im bliżej do końca cyklu, tym bardziej jestem podekscytowana. Dziś jest 14dc i oczekuje na jajeczkowanie. Stąd też moje pytanie. Czy odczuwacie jakoś, że następuje jajeczkowanie? Nie chodzi o temp czy śluz tylko o np. kłucie w brzuchu? W obserwowaniu cyklu raczkuję i dlatego chciałabym się dowiedzieć jak to odczuwają kobiety, które od dawna obserwują swój organizm.

Pozdrowienia dla Wszystkich!!!

Witam dziewczyny
Bardzo chciaabym sie Was doradzic co myslicie o moim przypadku. Z M staralismy sie trzy miesiace
o drugie dziecko. No i w tym trzecim miesiacu miesiaczka mi sie spozniala,zrobilam test i wyszly dwie kresi,jedna ciut bledsza. Mialam bardzo silne bole w piersiach.ogolnie mowiac bylam w ciazy...bylam tak uwazam poniewaz po 7 dniach dostalam miesiaczke. najpierw brazowata wydzielina a nastepnie krew,normalna krew miesiaczkowa i po mojemu normalna @ cykle mam okolo 34 dniowe.z moich wylicen bylam w 7 tyg ciazy.do lekaza mialam isc 4 listopada ale nie zdazylam. Co myslicie o mmoim przypadku bo sama juz sie gubie.?
Juz kilka dni przed krwawieniem mialam takie dziwne uczucie,piersi juz tak nie bolaly,jakby wszystkie objawy przeminely i przyszla@.teraz testu nie robilam ,miesiaczka juz ustaje,do lekaaza mam isc w srode.prosze doradzcie czy jam mam schizy i wmawiam sobie ciaze? Do lekaza jak zadzwonilam to mi powiedzial ze wcale w ciazy nie musialam byc.ze test mogl sie mylic,ale ja w to nie wierze.

Ostatnia edycja:
Sa pewne testy, które pokazują taki cień cienia niestety, mimo braku ciąży. Najrzetelniejsze jest badanie z krwi. Mogło tak być, ze byłaś w ciąży, ale pewnie nie doszło do pełnej implantacji. Ja drugi raz ronie wczesna ciążę i mam takie inne skrzepy - pewno już elementy tkanki.
Lekarz robił Ci USG? Jeśli jesteś w trakcie, to może badanie z krwi wykazaloby Ci hormon jeszcze. Koszt ok. 30 zl. Trzymaj się....

Ostatnia edycja:
Cyntia czy dobrze zrozumiałam ze sie zaczęło? Tule mocno.
Ana przy poronieniu występują skrzepy. Moja ciążą zatrzymała się w 7tc, poronilam kilka tygodni później. Tak jak Cyntia pisze, wystąpiło przy tym duzo szczepów, po ilości sama wiedziałam ze organizm sie oczyścił. Towarzyszył przy ryb ból pleców, jak przy porodzie. Ogólnie juz dzień wcześniej wiedziałam że wreszcie na dniach będę to miala za sobą bo w okolicach nerek mnie bolało

Cyntia85- nie byłam na usg, nie byłam jeszcze u lekarza. ale na teście nie było cienia drugiej kreski tylko ewidentnie dwie kreski ale nie jednakowo ubarwione.
galwaygirl- były takie skrzepy z krwi. właśnie wystąpił silny ból w okolicach nerek ale myślałam że mnie przewiało. kilka dni przed @ miałam bóle silne jak na miesiączke , ale poczytałam i dziewczyny mnie pocieszyły że to macica może się rozciągać.kilka dni przed dostaniem miesiączki wszystko tak jakby się uspokoiło, nie wiem jak to określić- jakby wszystkie objawy zniknęły. przed krwawieniem złapał mnie silny ból całych pleców i okolic nerek. teraz już czuje że jest po wszystkim, mam ostatnie słabe dni krwawienia miesiączkowego -6 dzień.

reklama
Ania - na usg idź po zakończonym krwawieniu, żeby sprawdzić, czy wszystko się oczyściło - jeżeli to poronienie.. Przytulam Cię mocno :*
cyntia - bardzo mi przykro... Bądź dzielna, trzymaj się :*:*:*

Do góry