reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Karo - aż zazdroszczę:) Pewnie Leopold jest przesłodki :) Mam nadzieję,że zaraz wychodzą z Malwinką do domu;)
Kobietka - wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu:) Udanego świętowania!

A ja coś chyba zaczynam się kiepsko czuć, więc właśnie zjadłam czosnek i pije herbatkę z miodem. Oby pomogło.

Miłego wieczorku staraczki i brzuchatki ;)

reklama
Cześć kobietki. Jestem w ciąży. Tak - specjalnie napisałam to zdanie, bo jeszcze jestem :-( To wczesna ciąża, ale lekarz kazał nie czekać na poronienie. Zapisałam się na zabieg do szpitala na poniedziałek. Jakoś się oswoiłam z tą myślą, przestałam panikować co do zabiegu i narkozy, ale dziś złapało mnie jakieś przeziębienie (delikatny katar, 37,3'C, rozbicie, ból głowy) i teraz panikuję, że może to być niebezpieczne dla zabiegu.
Lekarz powiedział, że mogę starać się dalej o dziecko już po pierwszej miesiączce. W 2010 r., też w październiku, poroniłam samoistnie i oczyściłam się sama. Teraz nic się nie odkleja, pęcherzyk nie rośnie, endometrium zgrubiało do 17 mm i nie chce się złuszczyć samo. Wszystko do mnie dotrze po zabiegu zapewne. Póki co wszystko się kręci w mojej głowie wokół zabiegu.... :-(

Witaj Cyntia. Przykro mi, ze musialas tu trafic. Ja tez mialam zabieg i bylam wtedy w trakcie infekcji- mierzyli mi temp w szpitalu i mialam 37,5, podziebiona bylam. zabieg jest w plytkiej narkozie, nie mialam zadnych dolegliwosci z tym zwiazanych, zadnych nudnosci ani nic. U Ciebie tez na pewno przebiegnie sprawnie, ale rozumiem, ze obecnie zabiera on Twoje mysli. Zostan u nas, dziewczyny sa super :)

nie moge zmienic listy z komorki ale trzeba Suane zmienic bo juz nie czeka na @ :)))) bo @ to za rok do niej przylezie :)))

Joaro -termin niechcianej @: 28 październik 2013
Fuma_Foch -termin niechcianej @ ok.30 października 2013
Małgonia - termin niechcianej @: 1 listopada 2013
Maku - termin niechcianej @: 11 listopada 2013
Ewikewik - termin niechcianej @: 11-13 .11 2013

Neta - termin niechcianej @: 15 listopada 2013
Agaawa - termin niechcianej @: 22 listopada 2013
Kobietka - termin niechcianej @ 23 listopada 2013
celta - termin niechcianej @: 10 grudnia 2013

Suana II

cyntia bardzo mi przykro,trzymaj się cieplutko,ja też miałam raz zabieg...ale nie rozumie dlaczego Ty mówisz o narkozie,przecież nie trzeba robić tego zabiegu w narkozie tym bardziej jak się jej obawiasz.

cyntia mi również przykro, że Ciebie to spotkało :( Miałam zabieg w narkozie bez żadnych komplikacji. Będzie dobrze, trzymam kciuki i przytulam.

Dziewczyny ja mam pytanie,pewnie głupie i będzie was dziwić biorąc pod uwagę moje doświadczenia ale ja poroniłam trzy razy i nigdy nikt mi nie mówił,że mam mierzyć bete albo grubość endometrium jak to wogóle zrobić,na badania biec przy pierwszych oznakach poronienia?Mieszkam w Holandii i tutaj niestety do kwestii poronień dziwnie podchodzą szczególnie we wczesnym etapie ciąży,ja zawsze słyszałam idąc do lekarza z plamieniem,że mam czekać aż macica się oczyści,raz miałam zabieg bo czekałam 4 tygodnie.
Wytłumaczcie proszę:confused2:

Badanie poziomu stężenia hormonu gonadotropiny kosmówkowej, czyli beta HCG, ja sobie w sumie robiłam na własną rękę. Robi się je, by po pierwsze stwierdzić czy się jest w ciąży, po drugie, by badać czy ten hormon przyrasta prawidłowo. Nie wiem czy lekarze to tak ot zlecają. Gdyby nie czwarte badanie z krwi (po jednorazowym krwawieniu), to bym czekała do 10 tc z kolejną wizytą i bym nie wiedziała, że coś jest nie tak. Jeśli chodzi o grubość endometrium, to wydaje mi się, że miałam zmierzone już pod zabieg.

Aniu, a w Holandii nie zleca się badań po 3 poronieniu?

Kobietki, dziękuję za wsparcie....

miałam robione jakieś badania(tylko z krwi) ale od lekarza usłyszałam tylko,że jest wszystko w porządku,wyników żadnych nie widziałam...i dostałam jeszcze skierowanie na badania cytogenetyczne,ale jeszcze ich nie zrobiłam.

reklama
Hej Cyntia wiem dobrze co czujesz bo sama czekalam za 1 razem tydzien na ten zabieg....i to byl okropny tydzien milion mysli na minute czy sie obudze czy to wsio itd....z 1 strony dobrze ze usypiaja i kobieta nic nie czuje i nie jest swiadomo i nic nie widzi....takze kochana pipatrz tu na nas, popatrz ze kazda niestety po przjejsciach ale jednak co chwile u kazdej wychodzi słoneczko i tak na pewno bedzie niebawem u Ciebie:)*przytulam
Ania kurcze nie wiem ale wydaje mi sie ze powinni cue zbafac po jakimkolwiek katem ale co kraj to niestety obyczaj
Reszte dziewczynek caluje i sciskam mocno

Do góry