reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dzien dobry :-)

Nanu a na zwolnienie nie chcesz isc? Albo udaloby sie wypertraktowac jakies przyzwoite godziny wstawania... Ja w sumie od 10 do 12 to ziewam jak cholera, do tego to moja pora jedzenia 2-go sniadania na szczescie moge zjesc w trakcie;-)

reklama
Myszko na zwolnienie na razie przynajmniej nie chce isc... boje sie ze za duzo bede myslec i czytac w necie i analizowac... a tak jak w biegu mijaja kolejne dni to mniej nerwow mnie to kosztuje:) gin pytala czy nie chce L4,nawet upewniala sie czy na pewno mam prace biurowa. A ja mam biurowa,do tego jako kierownik mam wiecej swobody. Jesc tez moge kiedy chce. Jedno czego nie wywalcze to pozniejszych godzin,niestety takie uroki korporacji,jedna zasada dla wszystkich-od operatora do prezesa...

Plan mam taki zeby pracowac do konca roku,oczywiscie jesli wszystko bedzie w porzadku...

nawet w korporacjach maja ugli dla ciezarnych (to sa zapiski w prawie pracy i ochronie ciezarnych) poszukam Ci tego na spokojnie ;-), ja bym skorzystala chociaz z pozniejszego wstawania, bo moze faktycznie sama praca nie jest najgorsza bo nie masz czasu na szukanie bzdur w sieci... tylko to wstawanie w srodku nocy ;-)

ok znalazlam, ale dotyczy to godzin nocnych i nadliczbowych :-( delegacji, szkolen itp., moze cos maja w wewnetrznym regulaminie ulgowego?? ^^

Ostatnia edycja:
Nie ma myszko,dopiero jak sie wraca po macierzynskim to ma sie 2 przerwy na karmienie,co u nas czesto dziewczyny zamieniaja albo na przychodzenie godzinee pozniej albo wychodza godzine wczesniej...
Ale spoko,ja juz 6 lat tak wczesnie wstaje:) fakt,ze teraz ciut ciezej to idzie ale daje rade:)

A ty jak sie czujesz myszko?

Nanu ja czuje sie dobrze, nawet powiedzialabym bardzo dobrze :-)

Kicia znalazlam cos odnosnie usuwania kamienia nazebnego w ciazy ;-)

Higiena w ciąży - Uroda w ciąży - Ciąża i poród - BabyOnline.pl

a szukalam w sumie czy moge sobie robic rumianek do podmywania, zamiast mydla bo zauwazylam, ze mam wieksze uplawy po zmianie mydelka... no wiec szukam zanim cos zrobie... ale chyba zaszkodzic nie zaszkodzi:sorry: no i nie moge sie doczekac tego kolczyka ;-) a to jeszcze caly tydzien :-D
no i ide dzis na poszukiwania majtek ciazowych, bo stringi to kiepski pomysl w ciazy ;-)

tu u nas jak sa sklepy ciazowe... to ceny z kosmosu:szok: a ja nie moge nic miec na brzuchu a miejsce pod brzuchem tez sie kurczy...
wiec troche sie nalatamy za glupimi gaciami:shocked2: wszedzie sa staniki... a generalnie w zaawansowanej ciazy preferuje sportowe, bo sa wygodniejsze i nic mnie nigdzie nie uwiera, a czy wygladam sexy czy nie to akurat mam gleboko w... wazne, zeby bylo wygodnie.
No wlasnie z tymi gatkami, zmiana mydelka tak mysle, ze to przyczyna moich ostatnich "dolegliwosci" choc bardziej dyskomfortu ;-) od lekarza nie dzwonia wiec chyba wyniki ok, ale wejde zapytac ;-) po drodze na miasto ^^, no i dopytam o ten rumianek i moze mi poleci jakis plyn do higieny intymnej, bo poce sie jak dzika swinia... zwlaszcza tam:szok:

reklama
Ja z gatkami na razie nie mam problemu, a stanik już mam sportowy. Mam stanowczo za bardzo tkliwe cycki, żebym jakikolwiek inny mogła nosić.

Ja dzisiaj mężowego zamierzam wyciągnąć na maraton po sklepach. Słyszałam że w H&M są fajne przeceny. Może i dla brzuszka coś kupię

Do góry