reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Kiedys sie uwazalo, ze w ciazy nie wolno leczyc zebow i ten stereotyp nadal jest praktykowany... Najlepiej wpiszcie w google, prochnica w ciazy- powiklania...

Elka ja swojego czasu wolalam i kazalam sobie usuwac zeby, ktore byly do leczenia...tak sobie zalatwilam brak 5 sztuk, ktore po ciazy bedziemy wstawiac i usuwac to czego sie juz uratowac nie da...poki co mam porobione tak aby bezpiecznie dotrwac do porodu.
Gdyby cokolwiek zabolalo bezzwlocznie gabinet.

Mowilam Wam, ze mam dentyste ktory nie lubi rwac w ciazy, ale gdy bedzie mus to trudno. Dlatego porobil prowizorki oby jak najdluzej obylo sie bez.

Elka hahaha to tak jak ja...od samego rana piore... A jeszcze pralki nawet nie dotknelam:-D
Obiad frytki i zamrozone czesci kurczaka jak z KFC i surowka...z puszki... Horror, ale nic mi sie nie chce...

Myszko specjalne znieczulenie dla ciężarnej? Jestem zacofana musze spytać u mojej dentystki. To bym gina uświadomiła bo może on w czasach PRL-u jeszcze żyje:-D ja bym sobie oprócz leczenia zaaplikowała jeszcze wybielanie bo marzą mi sie bielusieńkie jak u gwiazdy filmowej:-Dale u nas w gabinecie to kosztuje 1000 zł :szok:ciekawe jaki efekt po takiej kasie wydanej.

Elka witaj w klubie bojących sie dentysty hehe ale jak trzeba to idę;-)

Hej babolki,
ja tam lubie do dentysty chodzic, a najbardziej lubie ten zapach. W sumie to bardzo chetnie wybralabym sie na kurs asystentki dentystycznej:tak:

Kicia to do dziela zapisz sie do szkolki bedziemy razem poginac;-)

Kaso wybielanie i zdejmowanie kamienia w ciazy jest niewskazane. Za duzo wapnia nam znika, a przy wybielaniu cos tam ze szkliwem sie dzieje...az tak to sie nieorietuje;-)
Ale wejdz do dentysty powiedz o ciazy i ze chcesz znieczulenie...zobaczysz, ze nie ma z tym problemu. Mozesz tez podzwonic i zrobic statystyki dla gina w ilu gabinetach Ci odmowia ;-)
Obstawiam, ze w zadnym nie zostaniesz splawiona z leczeniem w znieczuleniu.

Gdyby to bylo takie niebezpieczne to Gatto by nie umowili na zabieg w pelnym znieczuleniu, a my mowimy o miejscowym ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
No mnie co prawda umowili na II trymestr, bo w I mogloby byc niebezpiecznie, ale jak sie juz tyle oczytalam, ze wszystko jest mozliwe:tak:

Do góry