reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Kaso z odrościkami jest gorzej bo przy samej skórze, lepiej końce farbować :) ja tam dzisiaj robię-raz nie zawsze a pewnie do końca już nie będę. Mam naturalne ciemne włosy i farbką pogłębiam kolor. Anemia w ciąży jest dość popularna więc aż tak bardzo się nie martwię. Zobaczymy co ginka powie.Najważniejsze że endo zadowolona i to nawet bardzo. Wreszcie zaczęłam tyć i mam w tej chwili 0,5kg na plusie. Wczoraj wyszłam z łazienki w ręczniku a mój woła ,,o ja pierdzielę'' ja na to karpik a on mi mówi że coraz chudsza jestem,oczywiście wszędzie poza brzuchem. Dżinsy mam rozmiar 38 (zawsze kupowałam 40 albo nawet 42) i coraz luźniej je wciągam, nawet po praniu. Ramionka, szyja, buzia też zmalały :) tylko brzuchol rośnie ale to akurat powód do radości. W środę zobaczymy jak nasz synuś rośnie, jestem ciekawa ile już ma.

reklama
też się zastanawiam nad farbowaniem, 29 mamy wesele i jestem w kropce, mam mega odrosty ale sie boję, tylko że ja farbuję na taki miedziany odcień:baffled:

Poflancowałam truskawki, jutro reszta, jestem bardzo zadowolona, przynajmniej na wiosnę nie będę musiała zielska wyrywać.

Starszy zaczyna kaszleć, syropki idą w ruch,w przedszkolu już tylko połowa dzieciakow, wrześniowy standard, mam nadzieję że obejdzie się beż jakichś większych chorób

Marta tylko pozazdrościć wagi, ja już mam kg na +

Lopop życzę luzu w takim razie i zaglądaj!

Nanu &&&&&&&&&&

No ja właśnie blondów używam i to tylko z amoniakiem bo bez nie dają rady. Nie chcę ryzykować, ale z drugiej strony za kilka tygodni nie będę mogła na siebie patrzeć.

Marta ja startowalam z 82 po Sarze mi zostalo, a sie nie odchudzalam bo chcialam zajsc na nowo wiec bezsensu wyplukiwac wit i mineraly (bieganie dawalo marne efekty, albo ja marnie biegalam... druga opcja bardziej prawdopodobna:-D) na wizycie 2tyg temu mialam 84 (choc w domu wciaz 82) i teraz przybralam 0,5 albo jak mnie przeczysci to bedzie minus... a wszystko cudowna dieta :/

No to juz wszystko wszyscy wiedza,S dal rade,nawet padl na kolano,rodzice sie poplakali..... ogolna radocha:) tato juz snuje dziadkowe scenariusze..... hehe
Ja juz sie polozylam bo padam,oni koncza jeszcze drina z whisky i tez lulu. Tatko niestety jutro pracuje...
3mam kciuki za jutrzejsza pogode,jak sie uda bedzie grill-mam mega ochote:) buziolki i milej nocki!

Cześć dziewczynki
wpadam i wypadam

Wczoraj wizyta u ginka, mała waży 3000-3400, szyjka skrócona na 1,5cm ale rozwarcia jeszcze nie ma (0,5cm), lekarz mówił że brzusio się jeszcze obniży, od wtorku obserwuję codziennie bardzo nieduże ilości śluzu podbarwionego krwią. Nina już prawidłowo ułożona, ale wszyscy mi jeszcze mówią że brzuch mam wysoko.
Wczoraj obskoczyliśmy purtelam, dzisiaj idziemy na wesele, mój M świadkiem, a ja najprawdopodobniej będę zdjęcia robić, właśnie maluję pazurki i zbieram siły na potem, może jeszcze uda mi się zaliczyć komara w dzień.

Co do włosów, ja naturalne mam ciemny blond, przed ciążą nosiłam pasemka blond z brązowymi, na okres ciąży przerzuciłam się na szampon w kolorze jasnego brązu, po starcie wolałam dmuchać na zimne.

Lopop myślami jestem z Tobą, odezwij się na wątku co jakiś czas co tam u Was.
Nie ma zapewne słów które wyrażą co czujesz, mogę się tylko domyślać, więc mam nadzieję że i dla Was przyjdzie ten moment zobaczenia dwóch kreseczek - czy to będziecie się starać, czy już nie :*

Witam Laseczki

Wczoraj nie dalam rady do Was zagladnoc bo znajoma przyszla na pogaduchy;-)Nanu ogromnie sie ciesze, jak na faceta przystalo dal rade a co mial nie dac;-)lezki mi pociekly:zawstydzona/y:nie lubie tej placzki u mnie:wściekła/y:jeszcze raz gratki i kciuki &&&&&&&&Danutaski trzymaj sie Kochana i oszczedzaj sie no i oczywiscie uwazaj na siebie, a jak teraz sie czujesz????Zapominajko wlasnie moze jakis ciemniejszy kolorek tak na jakis czas aby wlosy odpoczely bo blondy sa najmocniejsze:tak:Marta-I fajnie ze po wizycie ok ze endo zadowolony oby wyniki krwi sie poprawily no i zdrowka dla swiniaka:-)Lopop w razie Wu my tu czekamy na Ciebie:tak:Motylku no w koncu sie odezwalas, wspolczuje szefowej idiotki, dziwne to zycie...jak nie pracujesz zle jak juz cos znajdziesz to cos jest nie halo np. wspomniana szefowa:-pi wez tu badz czlowieku madry:baffled:tak czy siak trzymam kciuki &&&&&&&

Czekam aż pazurki wyschną

Nanu jak tempka będzie miała tendencję spadkową i będzie plamienie, ja zaczęłabym brać dupka albo luteinę
Wiem że nadal jesteś w wysokich temperaturach ale tendencja spadkowa nie powinna być jak na moje
Elka Twoja tempka bardzo obiecująca, lekki spadek i plamienie może oznaczać implantację, jeżeli tendencja pozostanie lekko wzrostowa wróżę dwie kreseczki &&&&&&
Ja się czuję dobrze, szybko się regeneruję ;-)

Ktoś też pytał o mierzenie tempki w ciąży, jeżeli komuś się chce można mierzyć pierwszy trymestr, potem nie bo zmienia się ilość hormonów i tempka spada, ale przez pierwszy trymestr powinna utrzymać się na podobnym, wysokim poziomie, oczywiście z drobnymi wahnięciami.
Spadek może sugerować że zaczyna się dziać coś niedobrego, choć oczywiście wcale nie musi.
Przesyłam świeże fluidki "prawie wypakowana" ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i zaciskam kciuki za Wszystkie staraczki &&&&&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczynki :) wstałam po 6 i ogarnęłam troszkę chatę. Dzisiaj pomalowałam włoski bo wczoraj przyszedł brat posiedzieć ze słomianą wdową i nie zdążyłam. Umówiłam się z mężem że wyjdę po niego na dworzec jak będzie wracał. Mam też w tym swój cel bo przy okazji obejrzę sobie to rzekome zagrożenie przed którym ostrzegają mnie pracownice eMka :) Wojtek zaczął już porządnie kopać chociaż są to jeszcze bardzo rzadkie ciosy. Ale dzisiaj w nocy czułam leżąc na boku, wcześniej dało się wyczuć tylko z ręką na brzuszku.

Nanu super że tak Wam wszystko ładnie wyszło i rodzice przyjęli oświadczyny S. :) życzę ładnej pogody i udanego grilla
Danutaski wspaniałego wesela :)

A wszystkim spokojnej, pogodnej soboty :*

Do góry