reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Kochanie nie badam tempki, bo oddalam termometr malej i w sumie kupilam nowy, ale nie kontynuowalam po 3 tyg przerwy.
Obserwacja cyklu - enpr.pl

plamienie sie nie powtorzylo poki co, wkladka czysta i po honorowym oddaniu moczu papier czysty.

co do ludzi z allegro calkowicie Cie rozumiem i powiem szczerze, ze martwic sie mialam zamiar jakbys sie dzis nieodezwala z rana ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ciesze sie danutaski ze odpoczelas troche,tak chyba trzeba...
Ja staram sie nie przemeczac i dbac o siebie. Plamien dzis poki co nie ma,wizyta w czwartek wiec chyba nie bede kombinowac tylko poczekam....

Hejka

Myszko oby sie juz nie powtorzylo, moze wczoraj sie przemeczylas albo co?&&&&&&&&&& Nanu a jak sytuacja u Ciiebie???dobrze ze tempka w gorze moze rzeczywiscie lepiej zadzwonic powiedziec co i jak,, moze gin kaze przyjsc po dupka &&&&&&&&&& Danutaski siej panike ile wlezie jestesmy od tego zeby pocieszac i podtrzymywac na duchu:tak:widzisz jak to jest...wystarczy spokojnie podejsc do problemu i od razu wszystko wyglada inaczej:tak:&&&&&&&&&

Hehehe Nanu zanim ja naskrobalam posta Ty juz odpowiedzialas na moje pytanie;-)
Mi zostalo opakowanie dupka takze jak tylko zobacze II to planuje zadzwonic do gina , tego co chodzilam do niego w ciazy i z zapytaniem czy brac:tak:

Ostatnia edycja:
Ja zadzwonie pozniej do gabinetu i zapytam czy maja kogos na zastepstwo, bo jednak wolalabym zeby fachowiec podejrzal co i jak i ewentualnie co dalej robic. Poki co po wiekszej sprawie nadal cisza, ale nie powiem zalapalam cykora. Nie przemeczam sie, bo ostatnio nawet naczynia myje eM, jedyne co to pranie wieszalam wczoraj i bylam u rodzinnego z Tomkiem, niczego nie dzwigam... ok to okolice @powe wiec byc moze tak jak Danutaski pisala pojawil sie roz ale jak dla mnie to nowosc, bo nigdy nie plamilam no i nie wiem czy jednorazowy roz nazwac plamieniem:confused:.
hahahaha wyszlo jaka zielona w tych sprawach jestem :-D

Myszka 3mam kciuki zeby sie juz plamienie n.ie pojawilo!
U mnie dzis od rana czysto poki co,tylko wczoraj wieczorem bylo ale tez wtedy robilam obiad,sprzatalam,wieszalam pranie itp... moze za duzo i za szybko? Musze sie przestawic....

ja wczoraj pranie powiesilam rano i zapomnialam zdjac na noc... dzisiaj w nocy padalo, pranie nadal wisi... mam kolejne pranie :-D nie ma to jak skleroza i program oszczednosci energii :-D

Myszko na wszelki wypadek jutro rano zmierzyłabym tempkę, to nic że nowym termometrem, powinna wynosić 36,7 lub powyżej.
Jesteś właśnie o czasie @ (gdyby nie było ciąży), stąd może być lekkie plamienie. Zobaczymy co mądrego powie lekarz. Kochana, jeszcze tak z innej beczki, pytanie odnośnie Sary. Twój poród przedwczesny zaczął się właśnie skurczami? Bo teraz zaczęłam sobie trochę czytać o spermie, że ona wywołuje skurcze. Wiem że u Was nie znaleziono przyczyny (jak dobrze pamiętam?), pytanie więc, czy Ty pamiętasz może czy krótko przed tym jak to się stało, przytulałaś się ze swoim partnerem? Ogólnie, po tym co teraz czytam, o spermie i skurczach, na Waszym miejscu przy przytulankach używałabym prezerwatywy. Jak będziesz miała trochę czasu, może poczytaj sobie na ten temat.

Nanulika
decyzja jest oczywiście Twoja, ja nie chcę bez sensu siać Tobie paniki, i tak pewnie masz już dosyć, ale ja od razu jak tylko zobaczyłam plamienie kontaktowałam się z lekarzem. Z pewnością musisz więcej wypoczywać niż to co opisałaś, u mnie po plamieniu był natychmiastowy nakaz leżenia - w ten sam dzień co plamienie, szybko umówiłam się na wizytę, dostałam luteinę i leżałam.

reklama
Dzieki danutaski,moze podejde dzisiaj do apteki tam vmam taka mila pania (o ile bedzie dzis) i pewn.ie sprzeda mi dupka bez recepty... jesli by sie cos dzis powtorzylo to zadzw po S zeby po mnie przyjechal o 16 i pojade do swojej gin (dzis przyjmuje do 19:30)...

Do góry