reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Myszko- wiem jak trudno jest rzucić bo sama mam z tym problem jak już wytrzymam dzień to na drugi mnie tak cholernie ciągnie ,że szok ,ale staram się sięgać po fajkę np tylko po alkoholu ewentualnie do kawy taki nawyk chcę sobie wyrobić nowy ,a tak to palę e-fajka ,ale masz racje nie wiadomo jaki to ma wpływ na ciążę taki e-fajek z nikotyną.
Lenka - zaczyna się hehe:-)

reklama
U mnie z objawow... tylko nerwowosc, no wszystko mnie nie tyle drazni, co porzednie wku...wia... az ze zlosci chwilami mi sie plakac chce...to sie nazywa burza hormonow ;-) musze ze dwie, trzy melisy chyba dziennie pic.

Nanu gratuluję !!!
Kobietko ja mierzyłam w ustach, wyniki wychodziły dobre, ale o czym trzeba pamiętać, to że termometr musi się znajdować dosyć głęboko wsadzony na wprost pod językiem, jak będzie z boku albo za płytko to mogą złe pomiary wychodzić. No i w ustach to 8 minut.
Gdybyś chciała zmienić miejsce pomiaru, to musisz pamiętać aby to zrobić dopiero w nowym cyklu -> cykl jak się zaczęło tak trzeba skończyć i nie wprowadza się zmian "w trakcie".
Elka czy przeczytałaś może mojego posta o testach owu? Może właśnie dzisiaj zaczyna rosnąć Ci tempka po owu.
Zapominajka myślę że jakieś Karmi nie zaszkodzi. Ja od czasu do czasu piłam małego lecha bezalkoholowego (0,5%) bo lubię smak piwa, a Karmi dla mnie to trochę jak oranżadka ;-)

Danutaski - a ja trzymałam tylko 5 minut więc wynik mógł być nie taki jak powinien dzięki za radę teraz będę trzymała 8 minut , człowiek się uczy na błędach ten cykl przeznaczam na naukę i nie przywiązuje do niego wielkiej wagi w takim razie.

zapominajka 0,5% zaloze sie ze w kompocie znajdziesz, a na pewno powyzej 3% w syropie na kaszel... takie ilosci nie maja wplywu. Mam kolezanke, ktora chora chodzila w ciazy jak nie dostala pol szklanki piwa...ja z Tomciem pilem czerwone wytrawne wino gdzies po 5 miesiacu, bo grozila mi anemia. Pewnie, ze sie nie upijalam, ale pol szklaneczki na dzien...po 4 tyg nie bylo sladu po zagrozeniu anemia.

Nanu gratuluje zareczyn.całkiem jak w romantycznym filmie. :-)

Kobietko ja tez na poczatku nie miałam pojęcia jak mierzyc temp. pomogły różne wpisy dziewczyn. Potem starsznie mnie to mierzenie nakręcało i w ostatnim udanym cyklu nie mierzyłam. Ale tutaj mamy specjalistki od mierzenia i obserwacji lepiej trafic nie mozna było;-)Piszesz ze do morza masz daleko bo jakies 5h drogi, Kochana dla pocieszenia Ci napiszę ze ja mam jedyne 12h pociagiem heheheh taki "plus" mieszkania na Śląsku :happy:Morze uwielbiam ale moge sobie pozwolić na wyjazd sobie raz na rok.

dziewczyny czy Kochająca Mama urodziła? Wiecie coś co u niej?

A ja myslałam że wymiociki i nudności to przeszłośc ale sie pomyliłam. Wieczorem miałam spotkanie z porcelana i dziś też coś muli.Ale zdecydowanie sie zmniejszyła ich czestotliwości i moc ze sie tak wyraże hehe.

Kaso - no to faktycznie masz daleko dalej niż ja ja też raz na rok sobie mogę pozwolić ,a nawet rzadziej...
No ja dopiero się uczę tych pomiarów ja to byłam tak zielona ,że myślałam ,że się mierzy pod pachą i bym tak zrobiła gdybym nie zerknęła do netu hihi , no zielona w tym temacie jestem puki co ,ale każdy się uczy na błędach.

reklama
my już po kawce, bierzemy się za jakieś ogarnięcie mieszkania, potem jedziemy do sklepu, w którym S. zakupił pierścionek, bo zastanawiamy się czy nie jest ciut mały - dla sprawdzenia i porównania chcę przymierzyć rozmiar większy.... Można wymienić jak coś więc luz, zobaczymy.... potem w tesco zakupimy bezalkoholowe piwko - ja znalazłam Bavaria 0,0%, jest zwykłe, jabłokowe i brzoskwiniowe, zakupię teścik, i do domku, zrobię ciasto i jedziemy wieczorkiem do znajomych....

Do góry