reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Jestem kochane, bylismy zalatwiac do konca moj kurs jezykowy potem kupic ksiazki, no i musiala byc drzemka bo jak inaczej ;-) pozniej bylismy w aptece po witaminy i pomoc dobrac syrop dla malej, a teraz leglam i oczekuje herbatki o smaku truskawek ze smietana

reklama
No kochane jestescie :*

Mamuska no mysle, ze o tej porze to juz po wszystkim ;-) czekamy na relacje z pierwszej linii :-D pewnie ze szczescia zapomniala o calym swiecie ;-) hehe a nie mowilam, ze juz tuz, tuz :-)

Danutaski syndrom wicia gniazdka, ktory Ci sie wlasnie zalaczyl zwiastuje niebawem rozwiazanie ;-) (niebawem pojecie wzgledne i moze byc tydz., ale rownie dobrze i 3,4)
Wypatruj dziwnego glutowatego sluzu, pojawia sie i znika, po czym znow choc czasami odchodzi caly od razu... wredy max 2 dni ;-)

Galway kochanie zdjecie Piotrusia przeslodkie, wiekszosc dzieci usypia w aucie...mojemu zostalo do tej pory :-D fajnie ze do nas wpadlas, bo tesknilysmy:-)
Ja czuje sie dobrze, poza drakonska dieta z powodu wora z kamieniami, nic mi nie dolega.

Nanu zdrowka zycze, herbatka ciepla kapiel i do lozeczka. Chrzan jest tez dobrzy, ale to raczej przy katarze i zapchanych zatokach.

Kicia a jak tam maly Koteffek ? Jak sie czujecie?

Myszko czujemy sie dobrze, dzis poszlam z eMem na dluuugasny spacer, myslalam, ze mi nogi odpadna, no, ale skoro doktorek chce ruchu to i sie stosujemy:tak:

Galwaygirl milo sie tu widziec po dluzszej nieobecnosci.A zdjecie Piotrusia swietne.:-)
Kaso super ze wyniki z badan prenatylnych dobre,teraz moja kolej w przyszlym tygodniu
Nanulinka stosuj to co Danutaski pisze mi tez pomoglo :)

Ja juz po pracy i uciekam do lozeczka bo jutro od 8 do 14 szkolenie wiec trzeba siedziec i sluchac.Mysle ze beda mieli cos do jedzenia bo kolo 11 dostaje okropnego glodu:)

Ja dzis w ramach testowania co mi wolno jesc, a co kategorycznie nie... kupilam paczuszki z marmolada i delikatnie jadlam...po 4 malych zadnych dolegliwosci :-) poki co, a jadlam okolo poludnia. No wiec wiem, ze co dwa, trzy dni moge sobie pozwolic na odrobine szalenstwa. W zamian na obiad mialam tylko serek owocowy, a kolacja jeden serek granulowany ;-)
Jem po trzoszku owoce z puszki :-)

Myszko ja bym umarla przy takiej diecie! A mozesz jesc mieso, ryby, jajka...teraz musisz zeby dostarczyc dziecku protein...

reklama
Co drugi, trzeci dzien jem na zmiane rybe i kurczaka gotowanego, chos wczoraj wrabalam przez caly dzien dwa mielone smazone, a potem obgotowane w sosie. Rybe i mieso jem samo, a dopiero po godz., poltorej ryz badz buleczke.
Problemem dla mnie jest brak owocow i jarzyn w surowej formie.
Kupilam witaminy, wiec bede sie wspierac. Poniewaz z tabletkami musze ostroznie, zeby zoladek nie wzywal wora na pomoc, pani w aptece polecila mi do picia multiwitamine. Porownalam sklad i jednostki z centrum dla ciezarnych i wychodzi to samo, wiec wzielam. Moj doktor ma teraz urlop tom sie niczego nie dowiedzialam.

Do góry