reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Kobietka22 to zdolna ta Twoja siostra! :-D
Nanulika dokładnie tak !!

A mnie moje dziecko dzisiaj wyjątkowo dobrze traktuje i daje spokój moim żeberkom po prawej stronie, jest dla nich wyjątkowo łaskawe :-D więc chyba skorzystam z okazji i pójdę zaliczyć komara, bo skoro teraz jest w miarę grzeczna to zapewne w nocy nie da mi spać.
Dzisiaj umyłam okna balkonowe, drzwi zewnętrzne z szybą, ogromne pionowe lustro i wysprzątałam łazienkę :cool2: - marzy mi się poród w okolicy 17-20 września więc robię co mogę, oby mała trafiła do kanału rodnego i niech się powoli coś szykuje, choć oczywiście jeszcze nie teraz:tak:
Ubrałam łóżeczko i koszyk Mojżesza, waliza dopakowana więc...chyba wsio gotowe :-)

Danutaski - widzę syndrom wicia gniazda u Ciebie :-Dsprzątanko porządki no no chcesz być przygotowana na przyjęcie nowego członka rodziny , odpoczywaj sobie kochaniutka puki możesz miłej drzemki.

kobietko gratuluję wyniku tsh. Z tym ft3 i ft4 to z tego co wiem jest tak, że ich miano jest odwrotnie proporcjonalne do tsh tzn gdy ft3, ft4 rosną tsh spada. I tak w niedoczynności gdy tarczyca produkuje za mało hormonów (czyli ft3i ft4) tsh się podnosi. Podczas leczenia gdy zależy nam na spadku tsh siłą rzeczy musi się podnieść poziom ft3, ft4. Ja przy nadczynności mam za niskie tsh więc tym samym za wysokie ft3,ft4 i je trzeba zbić a wtedy tsh wróci do normy. Dlatego większość lekarzy bada tylko tsh ale moim zdaniem to nie daje zbyt czytelnej wiedzy tak jak np w Twoim przypadku. Niby można wnioskować,że ładnie reagujesz na leczenie i jest ono prawidłowe ale patrząc na ft3 trzeba to jeszcze przemyśleć. Moja rada dla Ciebie to spokojnie poczekać na dwie kreseczki a potem na wizytę u endo. Ja na początku ciąży miałam wysokie miano ft3, ft4 ale lekarka mówiła, że to nie jest groźne a już na pewno nie że może wywołać poronienie. Wiadomo nie jest to stan prawidłowy ale nie trzeba panikować. W schorzeniach tarczycy duży wpływ ma psychika i nerwy więc kochana spokojnie :)

Kaso a skąd masz wieści o Ewelce, ja też czekam by złożyć gratulacje ale nie widziałam by coś obwieściła.
Ewelka, czekam z niecierpliwością na wieści co i jak.
Kruszka, Danutaski u Was tez już bliziuteńko.
Nam już stuknęło pół roczku, 2 tygodnie wcześniej wyskoczyły 2 ząbki. Gaduła z Piotrusia okropny, jest przekochany. Ponoć podobny do Tatki, oby charakter też miał po nim.
wnusio male.jpg
To zdjęcie z pierwszej podróży po Irlandii. Uwielbia jeździć autem. Wystarczy że wsiądzie do fotelika i spokój.
Myszko, Gatta a jak Wy się czujecie, no i co tak u Kochającej Mamy.
Loopop,
a jak Twoje zdrówko. No i jak się ma trzecioklasista?

Marta - to mnie uspokoiłaś teraz jeszcze bardziej czyli co czekamy co będzie zobaczymy 17tego co się okaże cokolwiek by się okazało będzie dobrze nie ma innej opcji i tyle:tak:
Ja tam staram się nie nakręcać bo jak już nanulika pisała co ma być i tak będzie i nie mamy za bardzo na to wpływu trzeba być po prostu dobrej myśli bo inaczej człowiek by zwariował , dzięki ,że mnie tu zaprosiłaś jest na prawdę fajnie z Wami popisać.
Galwaygirl - witaj nie miałyśmy jeszcze przyjemności
:-)

Kobietka22 o widzisz Marta tutaj ładnie fachowo opisała ;-)
Galwaygirl witam Ciebie po przerwie. Cieszę się że u Was wszystko ok, Piotruś ślicznie rośnie !! Kochająca_mama30 najprawdopodobniej pojechała rodzić, żaliła się nam na wątku że ma skurcze co 20 minut od rana i że nie chcą przyspieszyć, więc mam nadzieję że jej przyspieszyły i pojechała na porodówkę. Trzymam za nią kciuki !!

reklama
Do góry