Nanulika nie panikuj kochana, na tą chwilę nic nie wiadomo bo to może być wszystko i nic, więc spokojnie czekaj na tempkę w następnych dniach i na to co się będzie działo, jeżeli to nie jest plamienie implantacyjne to będziemy dedukować co robić gdy przyjdzie @.
Ja bym poczekała do jutra, jeżeli tempka będzie tak samo wysoka albo wyższa niż w dniu dzisiejszym, a plamienie nadal będize występować, zadzwoniłabym do gina zapytać czy to może być plamienie implantacyjne i poprosiłabym o progesteron w tabletce czyli duphaston albo luteinę i zaczęłabym brać. Osobiście jednak wątpię aby był to niedobór progesteronu, ponieważ niski progesteron = niska temperatura - a u Ciebie jest wysoka. W pierwszej fazie cyklu jest niski progesteron (=niska tempka) a drugiej fazie po owulce wysoka tempka (=wysoki progesteron). U Ciebie tempka nie spada więc progesteron jest dobry (wg mojej wiedzy).
I nie pchaj paluszków gdzie nie trzeba w tej chwili ;-) nie ma po co! Może za bardzo wypatrujesz tego "krwistego" śluzu. Skieruj swoje myśli na coś innego

Gdybyś brała leki, trzeba to zaznaczyć na wykresie bo tempka może być podwyższona np. stanem przeziębieniowym, więc musisz sobie zdać sprawę czy się faktycznie robisz chora czy to tylko zmęczenie, bo tak jak piszę, przeziębienie i leki zakłócają tempkę.
Elka_30 na Twoim wykresie nie wiedziałabym gdzie oznaczyć owulkę, bo nie ma wyraźnego wzrostu temperatury, ilo dniowe masz cykle? Bo jeżeli ok 28-29 to owulka może być np. dzisiaj i jutro wzrost tempki. Na tą chwilę zostawiłabym wykres tak jak jest i wprowadzała następne pomiary.
Gatto gratuluję dobrych wiadomości !!
A waga wcale nie jest powiedziane że będize taka tragiczna bo w 16 tygodniu jesteś 4 na plusie!
Ja w 18 byłam 3 na plusie i też wszyscy wokoło mi mówili że jak tak wcześnie zaczęłam tyć to dużo przybiorę - a popatrz teraz - jestem tylko 11 na plusie !!
Kobietka22 na Twoim miejscu na razie nie oznaczałabym granicy temperatur, bo nie wiadomo gdzie wystąpiła owulka. Pierwsza połowa cyklu powinna mieć niską temperaturę, w połowie powinien nastąpić skok w górę, a po skoku powinna utrzymać się wysoka temperatura - tak jak to widać na wykresie np. Nanuliki albo Dorci.
U ciebie jest za mało danych (=za mało pomiarów) aby móc gdybać co gdzie było, proponuję na razie dalej mierzyć i wpisywać w wykres.
Wynik TSH dobry dla ewentualnej ciąży. FT3 i FT4 idzie wyregulować, spokojnie skonsultujesz się z lekarzem i Ci wszystko wytłumaczy. Hormony nie "regulują" się z dnia na dzień tylko potrzebują trochę czasu, więc na tą chwilę nie ma się co zamartwiać!
Marta-l tak zapewne jest to siara. Ja osobiście nie miałam, ale koleżanki miały stąd wiem.
Magda-88 @ powinna przyjść od 2 do 6 tygodni po, ja dostałam w 42 dniu po zabiegu. Do 8 tygodni max powinna się pojawić, jak w tym czasie nie przyjdzie, to wtedy na wizytę do lekarza, a wcześniej nie ma się co zamartwiać. Organizm musi dojść do siebie i każdy potrzebuje na to trochę inną ilość czasu, trzymaj się kochana.
Kaso82 świetne wiadomości, gratuluję!!