reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Lenko - super wieści bardzo się cieszę :tak:
Myszko - wampir już mnie ukłuł jutro pomiędzy 11 ,a 13 wyniki zobaczymy jak się moje hormonki mają
a w mojej tempce wieeeelki spadek czyli pewnie mojemu M się nie udało coś mi mówi ,że był niedawno właśnie skok.

reklama
Kobietka,nie ma co wyrokowac bo na to za wczesnie.... mierz spokojnie tempke,zobaczymy co pokaze.... ostatnie dni cyklu najwazniejsze....

U mnie dzis pieknie na wykresie ale moze sie okazac ze juz jutro zacznie spadac a we wtorek bede z podpaska w majtkach smigac:)

Nanulika- masz rację , ja się jeszcze na tym nie znam za dobrze poczekamy zobaczymy :tak:
ja też latałam z czystą podpaską w ciąży bo byłam pewna ,że cykl bezowulacyjny się trafił i myślałam sobie no przecież M ostatecznie gumkę założył więc ciąża niemożliwa ,a jednak była :tak:

Cześć kobietki!
Ależ tu radość panuje na tym forum, jakie wy wszystkie szczęśliwe się stajecie :tak::biggrin2:
Mam wrażenie że forum nie powinno nazywać się dla starających tylko zachodzących w ciążę :tak:

Gratuluje WAM wszystkim!

A poza tym UWAGA!!!!
Chyba się powoli rozlatuję :-D Dziś rano przed wstaniem z łóżka(6.15:szok:) odszedł mi czop, brunatno-krwisty. To na pewno był czop. Piszę na pewno bo przed pierwszym porodem nie kojarzę bym miała coś takiego...
Także, od tej chwili poród może nastąpić w każdej chwili. I oby na dniach, lub godzinach...Jak bym chciała!!

Poza tym tak się złożyło, że mój starszak dziś obchodzi urodziny :tak: więc gdybym jeszcze dziś urodziła drugie dziecko to nie obraziłabym się :-D

Danutaski, cieszę się razem z Tobą, będzie dobrze- nie martw się więcej!

PS. Idę dziś na kolejny zapis KTG, możliwe że dostanę skierowanie do szpitala, cholera wie :)

Ostatnia edycja:
no ja nawet sobie kupilam nowa paczke i jakos tak pacnelam w kuchni na regal i tak sobie tam lezy do tej pory :-D

w zwiazku z eksperymentalnym testowaniem co mi wolno jesc a co wywoluje bole otworzylam puszke owocow i wcinam po troszku ;-) po wczorajszym lakomym pochlonieciu mielonego boli brak, ale dzis znow ostroznie z obiadkiem i chyba sobie kalafiorka ugotuje ;-)

Mamuska a ja tam bede obstawiac, ze w ciagu max dwoch dni :-D coby dzieciaczki mialy indywidualnie urodzinki a co :-D

Ostatnia edycja:
Myszko współczuję Ci z tym jedzeniem. Chyba bym na łeb dostała gdybym tak się musiała pilnować :-(
A sny, często są urzeczywistnieniem tego czego się boimy, więc mogą mieć związek albo z woreczkiem, albo też ze straconą ciążą, a może wszystko naraz. Dzielna kobieta jesteś!
Kobietka22 jeżeli tempka będzie w wyższych granicach to znaczy ze jest po owulacji. Musisz tylko ją prawidłowo mierzyć, czyli zawsze tym samym termometrem, w tym samym miejscu, o tej samej godzinie, przed wstaniem z łóżka (nie wolno iść nawet siusiu!) powodzenia &&&&
No i oby wyniki były dobre!
_Ewcik_ no widzisz jakie dobre wiadomości !! Mówiłam żeby tamtego lekarza traktować z przymrużeniem oka. A jak ginka mówi żeby poczekać 2 tyg, to bym poczekała - jak jest pęcherzyk to na dniach może być owulka !!
Na CLO namówiłam moją koleżankę i zaszła w ciążę w pierwszym cyklu brania CLO ;-)
Karo01 a na czym smażysz naleśniki? Bo wiesz że dymówa może zależeć od tego na czym się smaży?
Zapominajko nie oszalejesz ;-)
Dzisiaj środa, powoli można myśleć o weekendzie, zleci tak że szok a potem zaraz nowy tydzień i wizyta i będzie wszystko dobrze :tak:
Dorcia112 ciekawy ten Twój wykres, trzymam kciuki abyś złapała berka &&&&&&&
Nanulika Twoja tempka też wygląda obiecująco !!! &&&&&&&&&&&&&
Lenka21 gratuluję raz jeszcze - uwierz - teraz masz fotkę na dowód :-D
Super suwaczek :tak:
Kochająca_mamo30 Ściskam Was i trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie i jak najmniej bolesne, jak czop odleciał to już niedługo :-)

A ja dziewczynki dzisiaj w nocy prawie nie spałam - z ekscytacji, co chwilę też się budziłam z jakimś dziwnym niepokojem że Nina się okręciła głową do góry, ale raczej nie :-)
No i tym sposobem o 2 w nocy włączyłam sobie film do oglądania, bo już nie miałam co ze sobą zrobić.
Oto najnowsza fotka Niny Nina11a.jpg
A tak prezentuje sie mój brzusio - różnica na przestrzeni tygodnia d37t3d.jpg
W pierwszej chwili może brzusio wydawać się taki sam, lecz przyjrzyjcie się jaki ma kształt i na jakiej wysokości wypada góra brzucha, jak i również jego "dół".
Idę zaraz na długi spacer, niech Nina się wpasowuje głową w kanał rodny :tak:

reklama
Do góry