reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Danutaski - Jeszcze chwilka i kurszyna będzie na świecie :) Nie martw się zbyt mocno, bo to nie pomaga. Moja przyjaciółka rodziła bardzo krótko - o 20 pojechała do szpitala, 22 weszła na salę, a za 45 min była już Lila :) Podobno czekała na parte jak na zbawienie, bo to już koniec, a wszyscy mówią, że to najgorszy czas. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Trzymam mocno kciuki!!!!

Zapominajka - Wojenna ścieżka nie jest taka zła, przynajmniej wiesz, że są emocje i miłość jest :)

Marta - No widzisz, dla Niego to bardzo ważny fakt. Mężczyźni trochę inaczej czują i wydaje mi się, że mają lekki lęk przed opieką nad noworodkiem. Mój mąż tygodniową córkę mojej przyjaciółki, to tylko oglądał, bał się nawet dotknąć :) Ale za to zadeklarował się,że naszemu będzie pieluszki zmieniał :) Ja głównie na komfort mojego Tomka wybiorę się do szkoły rodzenia.

reklama
Witam porannie
Myszka ja popoludniu to bym tez mogla zjesc konia z kopytami ale rano to okropnie ciezko cos wchodzi,przedchwila zjadlam bulke i znowu okropnie sie czuje,chociaz jak tyle jem myslalam ze napewno juz 1kg na plusie a wczoraj mnie warzyli i tyle co dwa tyg tyle mialam wczoraj,nawet 100g nie przytylam.Tez jade zaraz zobaczyc do Penny za ta kolderka,gdyby u nas niebylo to dam znac ok?
Kaso ja tez za 3 tygodnie na genatyczne.Boje sie jak cholera,chociaz za dwa tyg moj gin zbada juz przeziernosc karkowa.Bo w pierwdzej ciazy wlasnie w 11tyg wyszla powiekszona przeziernosc karkowa wiec bylam skierowana na gentyczne no i wlasnie tam tylko potwierdzilo sie wszystko,Zespol downa i duza wada serca.U nas gentyczne sa bardzo drogie,tylko badanie przeziernosci kosztuje 135 euro,a reszta zeczyna sie od 250euro.Ja mam placone z ubezpieczalni bo mialam podejrzenie wtedy a teraz tez na wzgledu na pierwsza ciaze.Ale trzeba byc dobrej mysli i zobaczysz u ciebie tez bedzie dobrze.

Kochane, napiszcie mi proszę jakich testów używacie i jak ja mam to wszystko sprawdzić. Ostatnim razem zaszliśmy w 3 cyklu, jak odpuściliśmy :) A teraz chcę sprawdzić,czy już wszystko jest w normie i czy owulację w ogóle mam. Czekam na pierwszy okres i podjęliśmy decyzję z mężem, że zaczniemy się powolutku starać.

b_7.jpg
b_w.jpg
pregnant.jpg
b_1.jpg
b_8.jpg
b_perc.jpg
complete.jpg
p_2.jpg
p_3.jpg
p_1.jpg
days_to_go.jpg

aktualny stan ;-)