reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczynki każda szkoła rodzenia jest inna więc warto się dopytać.
Ja z M chodzimy - zajęcia odpłatne, 40zł za spotkanie z ćwiczeniami, 13 spotkań - więc zaczyna się od 26 tygodnia.
Zajęcia fajne, ale że ja dużo wiedziałam już przed, to nic nowego się nie nauczyłam, jedynie potwierdziłam swoją wiedzę, ale mój M zadowolony.
Wiem że są też jakieś darmowe (na NFZ), ale to trzeba się dokładnie zorientować, bo raczej nie w każdej miejscowości takie coś jest.

reklama
Ja za dużej wiedzy o porodach nie mam dlatego się wybierzemy z M , warto się zawsze czegoś nauczyć nowego na przyszłość bo planuję dwoje dzieci więc mi się to przyda ,ja ogólnie panicznie boję się porodu nie wiem jak ja to przeżyję hehe ,chyba będą mieli mnie dość na porodówce jak zacznę się drzeć

Zdecydowanie polecam szkołę rodzenia. Dużo można się dowiedzieć.
Kobietko ja z kolei porodu się nie boję, natomiast boję się tego co będzie po porodzie - jestem wręcz przerażona - pracuję i będę pracować nie mając wolnego po porodzie i każda jedna osoba mówi mi że nie dam rady, a ja nie mam wyjścia.

niestety u nas się płaci za szkołę rodzenia i to, jak dla mnie, sporą kasę. Bardzo chętnie bym chodziła ale jak sobie pomyślę ile jestem w stanie za te 400-500 zł kupić Wojtkowi to mi się odechciewa tych lekcji. U nas nie ma bezpłatnych szkół rodzenia, szpitale już też nie prowadzą tylko wszędzie prywatne.

Prowadzę firmę i nie ma mnie kto zastąpić. Są czynności które mogę przekazać innym, ale są też rzeczy których nikt za mnie nie może zrobić i tym sposobem kilka godzin dziennie będę musiała pracować.

Motylku gratulacje ze wzgledu na prace.Super!!!

Ja juz po wizycie.Wszystko dobrze:-).Jestem w 9 tygodniu.Serduszko bije.Kruszynka ma 17mm.Bylo glowke widac i lekko raczki ale lekarz powiedzial ze to dopiero tylko zarysy raczek.Za dwa tyg nastepna wizyta.Tam lekarz zmierzy przeziernosc karkowa a w 12-13 tyg bede skierowana do specjalisty u ktorego bylam w pierwszej ciazy ze wzgledu na zespol downa i serduszko.Ale narazie mi ulzylo bo tak mnie ostatnio brzuch bolal,ale jak narazie wszystko dobrze.
Jesli dam rade to wrzuce pozniej zdjecie USG

karo gratulacje :) &&&&

Motylku chyba nie pogratulowałam:zawstydzona/y: gratulacje i powodzenia w pracy &&&&&&

Znalazłam tańszą szkołę rodzenia i to przy szpitalu w którym ewentualnie chciałabym rodzić. Dzwoniłam i najbliższy kurs zaczyna się 13 września, wtedy będę w 21tc więc troszeczkę wcześnie. Następny zacznie się 25 października więc w sam raz :) Trwa 6 tygodni więc w 33 tygodniu byśmy skończyli. Muszę męża zmobilizować do zrobienia tak grafiku żeby mógł z nami chodzić. I chyba się zdecydujemy.

reklama
Karo01 super że wszystko dobrze, cieszymy się razem z Tobą i czekamy na fotki !!
Butterfly moje gratulacje !!
Marta-l super że udało Ci się znaleźć, życzę zatem powodzeia aby grafik dało się ułożyć, bo z takich zajęć dużo można wyciągnąć potrzebnej wiedzy.

Do góry