reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Nanu kiedyś czytałam na jakimś forum, że przy krótkich cyklach istnieje możliwość, że owulacja wypada w czasie trwania miesiączki. Nie jestem co prawda pewna tych informacji, więc nim uwierzysz poszukaj w necie. Może ty już po jesteś...

Zapominajka zalezy do jakiej kiecki... ale mi najbardziej się podoba 2 :-)

Nanu ależ ty masz króciutkie cykle.... twoje dwa to mój jeden... co do testów to normalne... u mnie też czasem tak było. Te kreseczki oznaczają tylko tyle że zmienia się stężenie LH w organiźmie ale owu jeszcze nie ma :tak:

Zapominajko &&&&&& za bete Motylku &&&&&& za prace mi osobiscie najbardziej podoba sie nr 2 Nanu z testami owu nie pomoge jestem kompletnie zielona bede dopiero sie z nimi zaprzyjazniac zobaczymy co jutro pokaza a narazie korzystaj ze swojego mezczyzny i duzo przyjemnosci zycze

dzięki laski! ależ jestescie odskocznia miedzy jednym a drugim arkuszem excela!!!

dzieki!!!

testami sie nie przejmuje - i tak bedziemy robić swoje, ale chciałam spróbować:)

a wisiorek nr 2 moim skromnym zdaniem!:)

a cykle krótkie.... tak się jakos porobiło... ale w sumie lepiej niz by za długie byc mialy:p

No jasne Nanu testy to tylko rzecz pomocnicza nie mozna slepo opierac sie na tym co pokazuja...najwazniejsza jest bliskosc i przyjemnosc a ze przy okazji cos moze wyskoczyc to tylko jeszcze lepiej

MartOocha cieszę się i gratuluję, trzymaj się kochana!
Nanulika możliwości są dwie: albo jest już po owulce, albo jeszcze przed.
Pamiętaj, że ani testy owu ani temperatura nigdy nie wskaże Ci dokładnego momentu owulacji, tym bardziej że dopiero zaczynasz swoje zabawy z tempką i testami owu.
Test owu wychodzi pozytywny przed owulacją, a temperatura rośnie po owulacji. Między pozytywnym testem owu a wzrostem tempki może być nawet kilka dni różnicy. Zatem: może być tak, że pozytywny test owu wyszedł w sobotę w 9dc, w poniedziałek bardzo niska tempka (spadek okołoowulacyjny), poprzedzająca jutrzejszy wzrost tempki (potwierdzający że owu już wystąpiła) - więc może jutro rosnąć, wtedy należy zreinterpretować że testu owu nie zrobiłaś w sobotę, może wtedy był pozytywny i z dnia na dzień kreska coraz jaśniejsza po nim.
Druga możliwość, to że owu jeszcze nie było (nie jest nigdzie potwierdzone że z dnia na dzień kreseczka MUSI być coraz ciemniejsza) i pozytywny test owu wyjdzie np. za 2 dni.
Jest śluzik płodny to się przytulajcie jak jest ochota :tak:
I nie przejmuj się tak mocno tym co wychodzi z testów i tempki, to ma Ci życie ułatwić a nie utrudnić, a to jest wszystko i tak orientacyjne i często interpretować można nie "w danej chwili" tylko kilka dni po!
A śluz zabarwiony krwią może właśnie oznaczać, że wystąpiła owulka.

Ostatnia edycja:
reklama
dzięki danutaski!!!
nie przejmuje sie tym zbytnio tylko nowość ciekawi:) ten śluz mnie tylko zmartwił ale jakoś przekonujecie mnie coraz bardziej że to owu i tyle:)
bólu chyba żadnego nie czułam choć przez ten sajgon nie mam czasu wsłuchać się w siebie i pewnie wiele rzeczy mogę pomijać:)

Do góry