reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Tak bo to Polska nie elegancja Francja....ja robilam tylko toxo chcialam progesteron jeszcze bo z wykresu mogloby wynikac ze mam krotka faze lutealna jesli dobrze oznaczam no i mialam krwawienia w ciazy ale Dziewczyny doradzily zeby sprobowac z testami owu dopasc jajkowanie i moze okazac sie ze faze mam dobra :p no i tak od tego cyklu walcze z testami;-)

Danutaski ciesze sie, ze udalo sie jeszcze dostac ten rowerek :-) to mierzenie mezulka musialo zabawnie wygladac;-)
Zeby przyspieszyc porod z naturalnych polecam sex, ale pamietaj kazdy dzien jest na plus dla Niny. Jeszcze sa ze 3 tygodnie czasu:-)

A ja się w lekturze zagubiłam...;-) czytam i czytam i mądrzejsza nie jestem :-D Też tak macie/miałyście, że czytałyście, szukałyście i obserwowałyście u siebie wszystko co możliwe? Bo mój R. mi wmówić próbuje że w obsesje wpadłam :-D

Elka daj znać jak te testy się sprawują

Myszko przyjemnego oglądania :D może tym razem Leo uratują :-D O :)

Ostatnia edycja:
Zapominajko, szczere gratulacje ! Bardzo ładnie :tak:

Danutaski, nie myśl o tym aby urodzić przed terminem bo to Ci niepotrzebne. Jeszcze masz trochę czasu, a skoro pijesz herbatkę z liści malin to już dużo, bo szyjka się rozmiękcza i przygotowuje do porodu i obyś tylko dotrwała do 38 tygodnia.(albo dłużej) Wiem, co czujesz, choć jak widzę jaka ty laska to nie wydaje mi się by było Ci ciężko.
Masaż szyjki często stosowany ale już na porodówce, kiedy są problemy a sam masaż podobno bardzo bolesny, więc nie wiem czy to dobry pomysł.
Od przyszłego tygodnia wchodzę w 39 tydzień. I ja to dopiero mam dość. Jestem opuchnięta, gruba, ciężko mi pod każdym względem...Wiadomo...Te końcówki są najgorsze w sumie dla każdej ciężarnej. Cieszę się że wytrwałam prawie do końca, ale .....już bym chciała urodzić. Strasznie ciągnie mnie w pachwinach, mam nacisk na spojenie jak chodzę, w nocy ledwo się przekręcam....
A w ogóle od 2 dni wymiotuję i źle się czuję. Chyba organizm się oczyszcza, bo normalnie nigdy nie miałam z tym problemów.
Dziś cały dzień pobolewa mnie brzuch jak na okres i czuję że coraz mocniej....Ale wiem że to jeszcze nie to, że to dopiero "zaprawa"...
Zresztą jak myślę że synka urodziłam po terminie to aż mnie ściska....
Wklejam zdjęcie sprzed 2 dni. To jest dopiero masakra mieć tyle kilo i takie brzusicho.
IMG_0077.JPG

PS. Ewelka, Kruszka odezwijcie się! I ciekawe co u Galwaygirl :-) Pewnie nie ma czasu na forum, w sumie nie dziwię jej się....

Nana szczerze watpie;-) to ta wersja z 1997 roku, moze w nowej wersji go odratuja kosmici :-D moje slonce mi wlaczylo i tak sie gapie jednym okiem przysypiajac:-)

reklama
Do góry