reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Myszko, ja nie piszę o tym że chcę urodzić przed terminem, zresztą nie wiem czy zauważyłaś ale jestem już w terminie, a od przyszłego tyg. wkraczam w 39 tydzień.
Każda ciąża jest inna jak same przyznajecie i mając np. 100 kg niefajnie jest toczyć się do 42 tygodnia ciąży....Może wszystko jeszcze przed Tobą i poczujesz ten smak;-)

Fifko, jeśli ty sama piszesz że miałaś połowę mojego brzucha i miałaś takie "męczarnie" to tym bardziej - co ja mam o sobie powiedzieć....A przecież nie wspominałam o samym wielkim brzuchu, ale też o innych dolegliwościach. Kompletnie nie zrozumiałaś....

U nas też pochmurno, ale fajny wiaterek wieje- uff. W końcu, bo ja mam już dość tych upałów :biggrin2:
Nie ma to jak kawka z rana....

reklama
Tomka urodziłam w 42 tc, byłam już w szpitalu, w nocy zaczełam mieć jakieś skurczyki ale dali mi dodatkowo oksy i poszło szubko, oksy podano ok 10 , młody urodził się o 13.30. Antka urodziłąm tydz przed terminem, skurcze zaczęły się w nocy, nad ranem trochę ucichły, przechodziłąm tak cały dzień na skurczach, o 22.30 zajechaliśmy do szpitala, rzwarcie nyło już na 8 ale stwierdzili że aż takich skurczy to ja jeszcze nie mam i dali oksy . Dostałąm ją coś przed 23 a urodziłam o 23.50. Moim zdaniem jak dzieciątko będzie gotowe to się samo zacznie. Chociać nie powiem pklanuje się kochać od 38 tc, ale jak nic nie będzie jeszcze gotowe to sama sperma nic nie ździała, takie jest moje zdanie.
Kochająca Mamo na Twoim miejscu też bym chciała urodzić, Ty już jesteś w terminie więc to nie problem, ale jeśli chodzi o Danutaski to bym poczekała do 38 tyg i wtedy zaczęła coś kombinować.

Ostatnia edycja:
Mamuska w tej ciazy bedzie mnie ponad 100kg, po poprzedniej wciaz mam sporo kg, wiec startuje z 81kg... wiem o czym mowisz i do tego te upaly byly... i wiem ze Ty juz w terminie ;-) :-D

Dzień dobry kochane.
Od 4 rano się miotałam w łóżku i spać nie mogłam.

Co do końcówki ciąży to ja moją bardzo źle wspominam. I bardzo mi się humor poprawił, jak wystartowaliśmy na porodówkę.

Kochająca masz cudny brzuszek!

Lenka Ciebie jeszcze na watku nie bylo jak dziewczynki rozplywaly sie z blogosci ciazowych i mowilam ze koncowki beda mialy dosc i tylko beda sie modlily o porod :-Dzeby to sie juz skonczylo ;-) normalne w wiekszym lub mniejszym stopniu ale kazda ma dosc na koncowce ;-)

Lenka kazda z nas sie cieszy nawet z tych najmniej przyjemnych dolegliwosci ;-) mnie sie teskni za znienawidzona zgaga... a alugastrin pilam w ciazy na butelki a nie wg zalecen po lyzeczce :-D nosilam go wszedzie ze soba i jak ja czulam to normalnie z gwinta jechalam nie wazne gdzie :-D

Ale powiem Wam, że takiej zgagi jak teraz w tej ciąży to w życiu chyba jeszcze nie miałam...I stosowałam zawsze naturalną metodę- wypijałam sodę oczyszczoną a potem to beknięcie.....Ble....:-D

reklama
Do góry