reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Danutaski slicuny dzidzius no i brzuszek ci bardzo urosl w ostatnich tyg.
Gatto niestety niewszyscy tak maja tutaj w Niemczech.Ja pracuje normalnie i niemam nic za darmo i niedostaje zadnych reklamowek od lekarza.Jak dobrze pamietam to jak masz fajna polozna to od niej czasami cos moja kuzynka dostala jak pampersy i wogole jakies rzeczy do pielegnacji dziecka.Jak dobrze wszystko pojdzie i pojde na macierzynski i wychowawczy to dostane 67% mojego wynagrodzenia netto a gdybym niepracowala to kazdy matka dostanie 300euro miesiecznie.Ale nie ma co narzekac bo gdybym stracila prace ja albo moja maz to panstwo bardzo pomaga i wogole.

Dziewczyny normalnie przeziebilam sie.Gardlo mnie okropnie boli,z nosa leci ciurkiem i czuje sie jakby mnie ktos poturbowal.Niemam na nic sily.Robilam dzisiaj juz inhalacje bo nawet oddychac niemoge no i herbatka z cytrynka i miodem.Mysle ze pomoze i to zadna angina albo cos.Macie moze jeszcze jakies pomysly co pomoze na taki okropny bol gardla?
Milego dnia zycze

Karo01 herbatka z miodem tak, ale bez cytryny - kwas dodatkowo podrażnia gardło.
Płukać wodą ze solą, kiedy tylko Ci się chce (najlepiej jak najczęściej). Pić rumianek. Na kaszel herbata z majeranku, gdyby Cię złapał daj znać, napiszę jak robić, ale oby nie. No i co najważniejsze - wzmocnić organizm - naturalny antybiotyk - czosnek. Ponieważ nie pachnie i zazwyczaj nie ma się na niego ochoty, ja kupiłam taki w słoiku zwykły zamarynowany bez żadnych "ulepszeń" - pachnie mniej, zjeść go można normalnie i jadłam po 4 ząbki przed spaniem codziennie do czasu aż nie wyzdrowiałam, tym sposobem nie przeszkadzał mi zapach - bo jadłam przed samym położeniem się do wyrka!
Jak się dobrze skupisz i będziesz stosowała wszystkie rzeczy, to po ok. 2-3 dniach powinnaś już czuć się dużo lepiej - pamiętaj że "epicentrum" może dopiero przyjść, więc lecz się jak najszybciej !!
Zdrowiej !!

Dzień dobry babeczki.

Danutaski malutka jest śliczna. Nie martw się. Wszystko będzie dobrze!!!

Ja mam napięcie całą mocą i brak mi sił na chłopów moich :crazy:
Wyjdę z siebie zaraz.

Dzieki Danutaski za porady.Nawet niewiedzialam ze herbate ale bez cytryny.Kupie rumianek jeszcze i czosnek,chociaz musze jutro do pracy to moze po pracy dopiero wezme ten czosnek.Ostatnio dokladnie w 8tyg mialam to samo,ale jak mi lepiej niepojdzie to pojde w poniedzialek do lekarza.

Karo01 czosnek zjadłabym dzisiaj przed snem - do rana zapachu nie będzie, najlepiej jak uda Ci się dostać taki w słoiku jak pisałam, wiem że dużo ludzi nie lubi, ale to naprawdę pomaga, więc polecam się przełamać i nie marnować czasu. Dzisiaj piątek więc do poniedziałku powinnaś już mieć "epicentrum" za sobą i czuć się dużo lepiej, tylko trzeba stosować te "domowe leki". Herbatka z miodem

Karo czyli wychodzi z tego, ze w jednym kraju, a takie sa roznice....Mnie do tej pory to tylko lekarz podarowal taka teczke ciazowa, gdzie moge trzymac dokumenty, badania i karte ciazy. Jest to o tyle wygodne, ze wszystko mam razem. Ale to pewnie wszedzie daja.
Zgadzam sie z Danutaski, ze herbatka z miodem i czosnek. Pamietaj, ze miodu do wrzatku nie powinno sie dodawac, bo traci swoje wlasciwosci, wiec lepiej dodac do herbatku juz troche przestudzonej.

reklama
Zapominajka ja tez tak podobnie robilam, tylko, ze wyciskalam czosnek, mieszalam z maslem i na chleb! Walilo jak cholera, ale pomagalo:tak:

Do góry