a my cholera musimy placic....tu w ogole nie oplaca sie posiadania dzieci. Mnie teraz placa 80% wynagrodzenia:-(potem macierzynski 3 miesiace tez z 80%, a jak chce byc dluzej to nast 3 miechy za 30%. ZENADA!!!! a potem sie dziwic, ze sami starcy tutaj....Ojciec ma 3 dni wolnego z racji urodzenia sie mu potomka i to od niedawna, bo byl tylko 1 dzien!! ZGROZA!!
reklama
lenka21*
2+3 = MY
Myszko fajnie tam macie
Ja chcę żeby mi na 1szej wizycie dał zwolnienie czy chorobowe czy jak to się tam mówi i dowiedziałam sie że w krusie na miesiąc przysługuje coś ok 300 zł, żenada, i to musi trwać chyba minimum miesiąc. Dla mnie to jest chore, bo jakby coś stało się naprawdę to te pieniądze nie starczą na lekarza a co dopiero mówić o opłaceniu jakoiegoś pracownika do pomocy.
Ja chcę żeby mi na 1szej wizycie dał zwolnienie czy chorobowe czy jak to się tam mówi i dowiedziałam sie że w krusie na miesiąc przysługuje coś ok 300 zł, żenada, i to musi trwać chyba minimum miesiąc. Dla mnie to jest chore, bo jakby coś stało się naprawdę to te pieniądze nie starczą na lekarza a co dopiero mówić o opłaceniu jakoiegoś pracownika do pomocy.
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Dobrze też jest chodzić do szkoły rodzenia! Tan też się dostaje mase różnych prezentów 
Przepraszam ze tak wpadam tylko co raz... i uciekam... jakiś mamy ciężki okres z małym i do tego teraz ta choroba ... mnie też coś zaczyna łapać...
Tempka w górze i @ brak.... dziwny ten cykl...

Przepraszam ze tak wpadam tylko co raz... i uciekam... jakiś mamy ciężki okres z małym i do tego teraz ta choroba ... mnie też coś zaczyna łapać...
Tempka w górze i @ brak.... dziwny ten cykl...
danutaski
Fanka BB :)
Dziękuję wszystkim za słowa pocieszenia, wklejam Wam fotki z ostatniego USG, oceńcie same szczerze czy dzidzi nie jest jakaś taka - nieproporcjonalna, napuchnięta? Bo jak na moje to dziwnie wygląda

No i różnica w moim brzuszku na przestrzeni ok miesiąca:
Gatto jak nie mylę, Ty pytałaś o swędzenie?
Skóra swędzi bo się rozciąga, co najważniejsze to NIE DRAPAĆ!! Bo skóra pęka i wychodzą rozstępy. Gdy swędzenie jest nie do wytrzymania, pogłaskać się albo lekko "posmyrać", byle nie drapać bo będzie pękać.
Ja się smaruję codziennie rano całe ciało - na przemian - jednego dnia oliwką Jonsons's Baby, drugiego balsamem nawilżającym Garnier (służy mi ten w butelce żółtej lub jasno-zielonej), natomiast dodatkowo codziennie po południu smaruję brzuch oliwką.
Dziewczynki, tyle produkujecie że nie nadążam czytać, więc Was podczytuję ile dam radę.
Za wszystkie starające trzymam kciuki i przesyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No i różnica w moim brzuszku na przestrzeni ok miesiąca:

Gatto jak nie mylę, Ty pytałaś o swędzenie?
Skóra swędzi bo się rozciąga, co najważniejsze to NIE DRAPAĆ!! Bo skóra pęka i wychodzą rozstępy. Gdy swędzenie jest nie do wytrzymania, pogłaskać się albo lekko "posmyrać", byle nie drapać bo będzie pękać.
Ja się smaruję codziennie rano całe ciało - na przemian - jednego dnia oliwką Jonsons's Baby, drugiego balsamem nawilżającym Garnier (służy mi ten w butelce żółtej lub jasno-zielonej), natomiast dodatkowo codziennie po południu smaruję brzuch oliwką.
Dziewczynki, tyle produkujecie że nie nadążam czytać, więc Was podczytuję ile dam radę.
Za wszystkie starające trzymam kciuki i przesyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Dano śliczna mała! Nie napuchnięta... po prostu będzie małą pucką! :-) Nie masz co się martwić serio!
I wielki buziak w pępuszek!! Masz prześliczny zgrabny brzucholek! Ah... jak mi się tęskni za swoim!
Gatto co do swędzenia ja smarowałam oliwką kiedy mnie swędział i ten taki leciuki dotyk opuszkami palców pomagał! No i ważne jest też zeby nie masować za mocno bo masaż wyzwala skurcze...
I wielki buziak w pępuszek!! Masz prześliczny zgrabny brzucholek! Ah... jak mi się tęskni za swoim!
Gatto co do swędzenia ja smarowałam oliwką kiedy mnie swędział i ten taki leciuki dotyk opuszkami palców pomagał! No i ważne jest też zeby nie masować za mocno bo masaż wyzwala skurcze...
Danutaski, ja mysle, ze zdjecie w pelni nie oddaje naturalnego wygladu dziecka. Powiedzmy sobie szczerze, dziecko przez caly czas jest zanurzone w wodzie, co nie sprzyja ladnemu wygladowi. Poza tym tez djecia sa bardzo przyblizone, chyba nikt nie wygladalby rewelacyjnie i proporcjonalnie w takim zoomie
Mysle, ze masz sie co martwic, bo mimo, ze dla kazdej matki wlasne dziecko jest najpiekniejsze, to one tak naprawde rodza sie brzydkie....fioletowe, pomarszczone....
Dzidzia jest tez dosc scisnieta, dlatego moze nie widac szyji. Ja wiem, ze pewnie im blizej porodu tym wiekszy strach, ale tez nie ma sobie co stwarzac nowych potworow.
Fifka wlasnie u nas taka szkola rodzenia/kurs jest organizowany za darmo, ale watpie, ze daja duzo gadzetow...raczej nie. Skapcy tu sa i tyle!
Dzidzia jest tez dosc scisnieta, dlatego moze nie widac szyji. Ja wiem, ze pewnie im blizej porodu tym wiekszy strach, ale tez nie ma sobie co stwarzac nowych potworow.
Fifka wlasnie u nas taka szkola rodzenia/kurs jest organizowany za darmo, ale watpie, ze daja duzo gadzetow...raczej nie. Skapcy tu sa i tyle!
danutaski
Fanka BB :)
Gatto nie martwię się o to czy ona będzie ładna czy brzydka, bo wiadomo - dla mnie będzie najpiękniejsza, tylko zastanawiam się czy ona jest zdrowa, czy taki "opuchnięty" wygląd nie jest objawem jakiejś choroby
wiem że sobie wkręcam i na tym etapie nic się więcej nie dowiem, lekarza się nie pytałam czy to normalne by mi było wstyd i nie chciałam z siebie robić wariatki 

Rozumiem cie doskonale, ale wlasnie ta niby opuchlizna jest efektem tego przyblizenia (choc wg mnie to ona wcale nie jest opuchnieta
)Z reszta mysle, ze gdyby bylo cos nie tak, lekarz od razu by to zasygnalizowal.
Nika ma ladniutka okraglutke buzke i tyle

Nika ma ladniutka okraglutke buzke i tyle
reklama
Poziomecz_ka
Początkująca w BB
Pięknie brzusio rośnie :-)
[FONT=&]Zdjęcia dzidziusia moim zdaniem jak najbardziej ok [/FONT]
[FONT=&]Zdjęcia dzidziusia moim zdaniem jak najbardziej ok [/FONT]