reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Mi położna mówiła żeby nawet po dwóch miesiącach sprawdzić więc chyba 500 po dwóch tygodniach to spoko wynik.
Dziewczyny robiłyście sobie kontrolnie betę? Bo ja dwa tygodnie bo zabiegu mam 500 co prawda nie wiem ile miałam wcześniej, bo robiłam tylko raz dla potwierdzenia ciazy później przyrostów nie robiłam. Wydaje mi się, że wolno spada albo potrzeba może więcej czasu.. [emoji848]

reklama
Dziewczyny robiłyście sobie kontrolnie betę? Bo ja dwa tygodnie bo zabiegu mam 500 co prawda nie wiem ile miałam wcześniej, bo robiłam tylko raz dla potwierdzenia ciazy później przyrostów nie robiłam. Wydaje mi się, że wolno spada albo potrzeba może więcej czasu.. [emoji848]
Ja nie robiłam bety tylko testy ciążowe i prawie 2 tyg od poronienia były pozytywne

Cześć wam. Również dołączam do grona dziewczyn które poroniły. Jestem tydzień po, obeszło się bez zabiegu chociaż nadal się jeszcze oczyszam... Po pierwszym usg było wszystko dobrze, mniej więcej 6tyg, tętno widoczne. 3 tyg później dostałam krwawienia i jak sie okazalo na izbie zarodek obumarł około 6,5tyg.
Na początku dobrze to zniosłam chyba szok i adrenalina robiły swoje ale teraz jest coraz gorzej.. Cały czas chce mi się ryczeć 😭 liczę tylko na to że w miare szybko uda mi sie zajść w kolejna ciaze, ale z drugiej strony boje sie....

Cześć wam. Również dołączam do grona dziewczyn które poroniły. Jestem tydzień po, obeszło się bez zabiegu chociaż nadal się jeszcze oczyszam... Po pierwszym usg było wszystko dobrze, mniej więcej 6tyg, tętno widoczne. 3 tyg później dostałam krwawienia i jak sie okazalo na izbie zarodek obumarł około 6,5tyg.
Na początku dobrze to zniosłam chyba szok i adrenalina robiły swoje ale teraz jest coraz gorzej.. Cały czas chce mi się ryczeć 😭 liczę tylko na to że w miare szybko uda mi sie zajść w kolejna ciaze, ale z drugiej strony boje sie....

Przykro mi z powodu twojej straty, pierwsza ciąża? Powiem Ci szczerze daj sobie czas na płacz, na smutek. Miałam to samo i też jeszcze tu pisałam, że chce mi się wyć i mogę siedzieć i patrzeć się w sufit. I dałam sobie ten czas, nie rozmawiałam z nikim, tylko z mężem, nie odpowiadalam na pytanie jak się czujesz.. Masz prawo czuć tak jak się właśnie czujesz i nikt kto tego nie przeżył nie zrozumie. Nigdy nie zapomnisz tego, ale uwierz z dnia na dzień będzie lepiej... Ja jestem 2.5 tygodnia po zabiegu jest lepiej, wracam do pracy. Jak tylko lekarz pozwoli Równiez chcemy się starać, u nas pierwsza ciąża to była.

Sciskam mocno 😘

Nie wiem czy już pisałaś ale robiłaś jakieś badania? Znasz przyczynę? Kiedy idziesz na kontrolę? Dostałaś już wynik badania histopatologicznego?
Przykro mi z powodu twojej straty, pierwsza ciąża? Powiem Ci szczerze daj sobie czas na płacz, na smutek. Miałam to samo i też jeszcze tu pisałam, że chce mi się wyć i mogę siedzieć i patrzeć się w sufit. I dałam sobie ten czas, nie rozmawiałam z nikim, tylko z mężem, nie odpowiadalam na pytanie jak się czujesz.. Masz prawo czuć tak jak się właśnie czujesz i nikt kto tego nie przeżył nie zrozumie. Nigdy nie zapomnisz tego, ale uwierz z dnia na dzień będzie lepiej... Ja jestem 2.5 tygodnia po zabiegu jest lepiej, wracam do pracy. Jak tylko lekarz pozwoli Równiez chcemy się starać, u nas pierwsza ciąża to była.

Sciskam mocno [emoji8]

Sciskam mocno 😘
Pierwsza....
Dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy od razu jakoś lżej na sercu. Również ściskam mocno i trzymam kciuki żeby wszystko sie ułożyło, dawaj znać co i jak

reklama
Nie wiem czy już pisałaś ale robiłaś jakieś badania? Znasz przyczynę? Kiedy idziesz na kontrolę? Dostałaś już wynik badania histopatologicznego?

Z badań zrobiłam trombofilia wrodzona, antykoagulant tocznia, zespół antyfosfolipidiwy i antykardiolipidowy, Wit D, anty TPO, anty TG. Ale to cała wiedzę wzięłam z tego forum lekarz powiedział, że badania dopiero po kilku razach. Płodu nie badałam i nie będę. Myślę jeszcze nad kariotypami. Wyników jeszcze nie mam.
Hormony wszystkie miałam przed ciąża i było ok, podobnie tarczyca i wszelkie toxoplazmozy, chlamydia itp. Przyczyny za cholere nie znam.
Cykle mam regularne, miałam na początku roku histeroskopie żadnych wad macicy, zrostów, polipow itp.
Wyniki hist u mnie w szpitalu to ok 5 tyg więc jeszcze min 2 muszę poczekać.
Na kontrolę wybieram się za ok 1.5 tygodnia chyba, że dostanę okres to wtedy termin się przesunie.

A Ty jak tam? Wyniki masz? Jak lekarz da zielone światło podejmujecie próby? Ja bym bardzo chciała

Do góry