reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Jak u was ze staraniami?
Ja poronilam 7/8 tydzień.
Plamić zaczęłam w poniedziałek a w środę rano krwawienie i do dzisiaj Pani doktor powiedziała że dobrze że naturalnie sie oczyszczam tylko muszę przyjść na kontrolę czy wszystko się oczysciło.
Niby według mojego kalendarza owulacje powinnam mieć 26.05 a dni płodne 22-28.05 ale to wiem że różnie wygląda że może się wszystko przesuwać . Krwawienie miałam według obliczeń miej więcej wtedy kiedy powinnam mieć miesiączke.

reklama
Jak u was ze staraniami?
Ja poronilam 7/8 tydzień.
Plamić zaczęłam w poniedziałek a w środę rano krwawienie i do dzisiaj Pani doktor powiedziała że dobrze że naturalnie sie oczyszczam tylko muszę przyjść na kontrolę czy wszystko się oczysciło.
Niby według mojego kalendarza owulacje powinnam mieć 26.05 a dni płodne 22-28.05 ale to wiem że różnie wygląda że może się wszystko przesuwać . Krwawienie miałam według obliczeń miej więcej wtedy kiedy powinnam mieć miesiączke.
Bardzo współczuję, że straciłaś ciążę 😢. Jak pisałam wcześniej moja koleżanka poroniła właśnie mniej więcej tak jak ty 6-7 tydzień ciąży. Nie musiała mieć łyżeczkowania, ale lekarz ze staraniami o kolejne dziecko kazał poczekać 3 m-ce. Jeśli wcześniej zajdzie w ciążę jest większe ryzyko, że zakończy się ona poronieniem. Sugeruję Ci również poczekać 3 m-ce. Daj twojemu organizmowi zregenerować się i przygotować do kolejnej ciąży.
Trzymam kciuki, żeby niedługo zobaczyła 2 kreski na teście ciążowym.❤

Bardzo współczuję, że straciłaś ciążę 😢. Jak pisałam wcześniej moja koleżanka poroniła właśnie mniej więcej tak jak ty 6-7 tydzień ciąży. Nie musiała mieć łyżeczkowania, ale lekarz ze staraniami o kolejne dziecko kazał poczekać 3 m-ce. Jeśli wcześniej zajdzie w ciążę jest większe ryzyko, że zakończy się ona poronieniem. Sugeruję Ci również poczekać 3 m-ce. Daj twojemu organizmowi zregenerować się i przygotować do kolejnej ciąży.
Trzymam kciuki, żeby niedługo zobaczyła 2 kreski na teście ciążowym.❤
Dziękuję za wsparcie ❤
Pójdę na kontrolę i się wszystkiego wypytam .
Jak brzuch nie przestanie mnie boleć to jadę od razu do szpitala.

Dziękuję za wsparcie ❤
Pójdę na kontrolę i się wszystkiego wypytam .
Jak brzuch nie przestanie mnie boleć to jadę od razu do szpitala.
Przykro mi że musisz.przez to przechodzić :( ale najlepiej właśnie iść na kontrolę jak się skończy krwawienie i zapytać lekarza. Bo czekanie 3 czy 6 miesięcy to stara szkoła i tak na prawdę nie ma już żadnego sensownego argumentu żeby kazać tyle czekać :) jeśli wszystko będzie okej to lekarz powinien pozwolić na starania już po 1 @ :) bo tak na prawdę jeśli ciąża ma się utrzymać, to się utrzyma bez względu na to czy za.moesiac zy za pół roku :)

Przykro mi że musisz.przez to przechodzić :( ale najlepiej właśnie iść na kontrolę jak się skończy krwawienie i zapytać lekarza. Bo czekanie 3 czy 6 miesięcy to stara szkoła i tak na prawdę nie ma już żadnego sensownego argumentu żeby kazać tyle czekać :) jeśli wszystko będzie okej to lekarz powinien pozwolić na starania już po 1 @ :) bo tak na prawdę jeśli ciąża ma się utrzymać, to się utrzyma bez względu na to czy za.moesiac zy za pół roku :)
Właśnie dużo dziewczyn pisało że nawet nie doczekały 1@ a inne przy kolejnym cyklu.
Jestem już coraz lepszej myśli choć są momenty załamania. Najgorszy jest strach żeby to się nie powtórzyło. Ale jest wiara. Dziękuję za te słowa ❤ podbudowywują ❤

Właśnie dużo dziewczyn pisało że nawet nie doczekały 1@ a inne przy kolejnym cyklu.
Jestem już coraz lepszej myśli choć są momenty załamania. Najgorszy jest strach żeby to się nie powtórzyło. Ale jest wiara. Dziękuję za te słowa [emoji173] podbudowywują [emoji173]
Ja po zabiegu staralam sie z Mezem od razu. Jednak udalo się po 2 cyklu. Teraz moja córeczka ma prawie 3 lata. A druga skończony rok. Głowa do góry. Poczekasz się upragnionego malenstwa. Czasem trzeba troche czasu, ale pozniej będzie już wszystko dobrze.

Ja po zabiegu staralam sie z Mezem od razu. Jednak udalo się po 2 cyklu. Teraz moja córeczka ma prawie 3 lata. A druga skończony rok. Głowa do góry. Poczekasz się upragnionego malenstwa. Czasem trzeba troche czasu, ale pozniej będzie już wszystko dobrze.
Ale ten czas leci :) jak trafiłam na forum pamiętam że byłaś w ciąży z pierwszą córka :) nie wiem czy mnie kojarzysz bo malutko na tym wątku pisalam

reklama
Do góry