alunia87
Fanka BB :)
Super, że ciśnienie stabilne [emoji2].Mój synek też był drobny 38 tc i przy urodzeniu 2,890, a teraz za tydzień 3 miesiące i prawie 7kg [emoji29].To jeszcze dwa tygodnie i będziesz tulic swoje maleństwo [emoji3].Poród jest nie ważny czy cc czy sn ważne, że maleństwo będzie przy Tobie.Ja miałam cc, ale czy sn czy cc są plusy i minusy.Przy cc mały był szybko na świece, ale dłużej dochodziłam do siebie i ból po był spory, a sn wiadomo ze różnie się przechodzi, ale przeważnie szybko staje się na nogi [emoji3].Jak tylko bobas jest na świecie to zapomina się o bólu i chce się być przy swojej małej kruszynce [emoji5].Miło, że pytasz , ciśnienie stabilne, leki mam więc nie ma zagrożenia. Przepływy dobre, ilość wód w normie, ktg ok, chociaż czasami muszę Maksia budzić na ktg żeby się więcej ruszał ale pech chce ze zawsze rusza się przed dużo a na ktg jest leniuszkiem, chyba nie lubi już tego badania.. W każdym razie wczoraj miałam usg i Maksiu waży 2500g więc ma dobrą wagę na dany tydzień. Po prostu będzie z tych drobnych dzieci, ale mieści się w normie wtedy usg robił mi młody lekarz i na 100% zrobił je niedokładnie... Skoro wyszła mu waga 1900g a po 3 dniach ważył więcej... Moja gin też robiła mi usg tu w szpitalu i potwierdziła że Maks nie jest za mały, nie mamy do czynienia z hipotrofią jest drobny ale w normie na swój tydzień w ostatnim tygodniu czerwca rozwiązanie - z ciśnieniem nie czekają do 40tyg bo to zbyt groźne... Więc zostały mi 2 tyg i powitam synka, aż łzy w oczach mam jak to pisze <3 tak bardzo kocham tego bąbelka. Mam nadzieję że będzie zdrowiutki. Zobaczymy czy cesarka czy sn, jeszcze nie przesądzone. Wolałabym sn - jeśli będzie tak jak jest - ciśnienie stabilne, przepływy ok to będę mogła rodzic, po prostu mi wywołają, chyba że samo się zacznie ale oczywiście w razie zagrożenia nie będę protestować i dam się pociąć już nie mogę się doczekać syneczka, a głowę to już ma tak nisko że czuję jakbym cały czas miała coś między nogami [emoji14]
Będe czekać na info jak tam sytuacja u Ciebie [emoji2].