reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Witaj bardzo mi przykro z powodu straty. Ja jestem po 2 poronieniach. Zrobilam odpowiednie badania i dzialam. Aktualnie mam 3 dpo i czekam na testowanie. Jak masz pytania to wal smialo [emoji3]

Walczyć o marzenia <3
Napisz mi proszę jakie badania robiłaś.
Moj lekarz, ktoremu zresztą ufam bezgranicznie, bo naprawde jest doskonalym specjalista, twierdzi, ze raz moze zdazyc sie kazdej kobiecie. Nie zlecił mi zadnych badań, ale czekamy tez co pokaże kontrolne usg.

Napisz mi proszę jakie badania robiłaś.
Moj lekarz, ktoremu zresztą ufam bezgranicznie, bo naprawde jest doskonalym specjalista, twierdzi, ze raz moze zdazyc sie kazdej kobiecie. Nie zlecił mi zadnych badań, ale czekamy tez co pokaże kontrolne usg.
Dokladnie po 1 poronieniu nic sie nie robi. Moze byc przypadek. Ja skupialam sie na genetyce. Kariotyp trombofilia zespol antyfosfolipidowy. Skad jestes??

☆ Walczyć o marzenia ☆

Dziękuję. Dziewczyny napiszcie mi w skrocie cos o sobie :) czy udało wam się zajsc w szczesliwa ciaze po poronieniach? To zawsze daje jakas nadzieje...
Witaj ;) hmmm czy w szczęśliwą ciążę to nie wiem czy się udało zajść ale najważniejsze że są dwie kreski i mam nadzieję że dalej jakoś pójdzie i tym razem będzie dobrze ;) po 4mc od straty zobaczyłam dwie kreseczki ;) bez wielkiego starania się

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Marika92 trzymam kciuki, żeby tym razem było dobrze [emoji173]

@mfifi04 tak, własnie dlatego nie robie badan, choc na poczatku mialam mętlik i chciałam wykupić i zrobić pakiet badań. Ale jednak bardziej slucham lekarza niz siebie ;)

Jestem ze Śląska. A Ty?
Czasami trzeba podsunac lekarzowi kilka propozycji [emoji3]
Kolo Poznania

☆ Walczyć o marzenia ☆

Cześć dziewczyny.
Nie odzywam się ale podczytuję :)
U nas sporo się dzieje, nie mam na nic czasu...

@InezkaK ehh szkoda że @ przyszła... Co do tego leku to ja nie znam, ale trzymam kciuki żeby okazał się u Ciebie strzałem w 10!

@mfifi04 trzymam kciuki :)

@Marika92 ale niespodzianka! Trzymam kciuki by wszystko było dobrze teraz :) i po cichu gratuluję. Kiedy wybierasz się do gin?

Ale ten czas leci dziewczyny, Wy już takie śliczne brzuszki :)

@Dagaa11 witaj. Przykro mi że musiałaś do nas dołączyć :( po jednej stracie raczej nie zleca się badań. Chyba że chce się coś robić prywatnie.
Ja jestem po 3 stratach (2 ciąże biochemiczne stracone ok. 6tc i trzecia ciąża obumarła w 16tc). Po ostatniej stracie miałam zabieg, lekarz wstępnie kazał zawiesić starania na 3 cykle, ostatecznie po 2 cyklach po kontroli dostaliśmy zielone światło. Zaszłam w ciążę pół roku po stracie i chociaż ciąża była problemowa (już od początku plamienia, potem skurcze i skracająca się szyjka plus cukrzyca) to urodziłam zdrową córkę, ma 2 lata i 3 miesiące :) w kolejną ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań (i to mimo karmienia piersią), i z tej ciąży mam 2,5 miesięcznego synka. Także nie można tracić nadziei :) trzymam kciuki by szybko udało Ci się zobaczyć 2 kreseczki i szczęśliwie donosić ciążę :)

reklama
Daga ja mam za sobą trzy straty,robiłam wszystkie badania wymienione przez @mfifi04 plus badalismy materiał po poronieniu,obecnie jestem na zastrzykach zaraz po pozytywnym teście :) dziś zaczęłam 24 tc :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry