reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Dostałam luteine na wywołanie @.Dostałam@ po kilku dniach i zastanawiam się czy dalej muszę brać luteine z tego wszystkiego zapomniałam zapytać się lekarza o to.Bym była wdzięczna za odpowiedz...
Nie jesli przyszla @ dalej luteiny nie ma potrzeby.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam takie pytanie 7 września poronilam po dwóch tygodniach dostałam jeszcze na 10 dni zwolnienia,ale lekarz mi wpisał z literka B.Potem poszłam jeszcze raz do lekarza na kontrol i lekarz wykrył y mnie torbiela dał jeszcze zwolnienie na 3 tyg i też z literkaB.Mogę mieć jakieś problemy jak ktośwsadzi język z pracy do zusu ???Może ktoś miał taką sytuację??

U mnie po ciąży pozamacicznej zakład pracy pytał się czy ciąża czy zabieg bo czasami tak wystawiają. Powiedziałam że po zabiegu i nie miałam płatne 100%. Się może się czepiać. Może lepiej w pracy nadmienić ze jednak niestety nie ciąża.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Powiem wam tak. Jak mi ginka wystawiała zwolnienie i mimo, ze wiedziała, że już ciąża obumarła to dawała mi B i było płatne 100%, zaś szpital nigdy. Nawet wdałam sie kiedys mocno w dyskusje z lekarzem ale oczywiscie z przegranej pozycji bo dosadnie mi wytłumaczył, że JUŻ W CIĄŻY NIE JESTEM! wtedy ZP rozliczył 80%
@Ewelina271990 jeśli masz zwolnienie na torbiel to nie powinnaś mieć literki B, lekarz wpisuje z druk do ZUs nr statystyczny choroby, którego ty nie widzisz a ZUS tak, generalnie jest to do sprawdzenia ale sprawdzany bedzie lekarz nie ty (bo ty masz prawo sie nie znać). Jedyna konsekwencje twoja może byc taka, ze bedziesz miała potraconą nadplate jesli ktos to skontroluje.

Powiem wam tak. Jak mi ginka wystawiała zwolnienie i mimo, ze wiedziała, że już ciąża obumarła to dawała mi B i było płatne 100%, zaś szpital nigdy. Nawet wdałam sie kiedys mocno w dyskusje z lekarzem ale oczywiscie z przegranej pozycji bo dosadnie mi wytłumaczył, że JUŻ W CIĄŻY NIE JESTEM! wtedy ZP rozliczył 80%
@Ewelina271990 jeśli masz zwolnienie na torbiel to nie powinnaś mieć literki B, lekarz wpisuje z druk do ZUs nr statystyczny choroby, którego ty nie widzisz a ZUS tak, generalnie jest to do sprawdzenia ale sprawdzany bedzie lekarz nie ty (bo ty masz prawo sie nie znać). Jedyna konsekwencje twoja może byc taka, ze bedziesz miała potraconą nadplate jesli ktos to skontroluje.
To czyli jak by skontrolowali to będę musiała część oddać a nie będę miała wiecej innych problemów?

To czyli jak by skontrolowali to będę musiała część oddać a nie będę miała wiecej innych problemów?
Raczej nie :)

dziś tak wyskocze z sentymentem do was...
dziewczyny "obok" na naszym bliźniaczym wątku wspomniały ile to już stron naszego tematu jest.. tego jest o wiele więcej ale.. znalazłam wpis kiedy ja się pojawiłam
Link do: Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne
Zaczynałam tak jak wy, przetrwałam i jestem z Wami tyle lat, tyle sie pozmieniało ale niech wam to doda dużo wiary i siły, że jeszcze wszystko może być
całuję :*

reklama
Do góry