reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Powinien byc wyzszy jak na niedawna ciaze? Czy on spadal razem z beta i to ok? Nie wiem sama. Moze to byla przyczyna...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Możliwe, że był od początku za niski.Czy to było przyczyną ciężko stwierdzić, bo tych przyczyn to może być pełno niestety.Progesteron na szczęście można podnieść i pewnie lekarz zleci ci jeszcze raz badanie od nowego cyklu.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny melduję że dokładnie 11 miesięcy po poronieniu, 10.10 o godz 9:42 przez cc na świat przyszła nasza Helenka [emoji173] 57cm i 3600g [emoji7]
1507698634-aaaaaa.jpeg

Trzymam kciuki za kolejne Maluszki [emoji173] Uwierzcie że marzenia się zpełniają [emoji7][emoji173]

w57v3e3kc5lxwrmy.png
Kochana śliczna dziewczynka [emoji11] bardzo serdecznie gratuluję i ciesze się razem z Tobą [emoji5] trzymajcie się cieplutko dziewczynki [emoji7][emoji11][emoji5]

thgfyx8do52i1bov.png

Witam, jestem tu nowa, ale przeczytałam parę ładnych stron. Cieszyłam się razem z wami i było mi smutno i przykro z powodu waszych strat. U mnie ciąże zaczęły się powodzeniem. Tzn wpadka, ale za to jaka super, synek. Z drugą ciążą czekaliśmy, za namową Pani dr założyłam spiralę. Po dwóch latach miesiączka mi się wydłużała i wydłużała, w drugim miesiącu plamień Pani dr zdecydowała się zrobić usg na którym i Tak nic nie było widać. Po tygodniu doszedł nowy symptom, kłucie w lewym boku. I tak po następnej wizycie u Pani dr Z silnym krwawieniem , wylądowałam na stole operacyjnym w trybie cito z ciążą pozamaciczną. Okazało się ze operacja była tą ratującą moje życie. Usunięto ciążę wraz z lewym jajowodem, z którego miałam już krwotok, pocieszając ze jeszcze mam drugi i w przyszłości mogę mieć dzieci. W tym roku stwierdziliśmy z mężem ze czas najwyższy na drugie. Po kontrolnym usg podpytałam Panią dr ( oczywiście inną ) z którego jajnika idzie jajeczko. Odp że z lewego, więc mogliśmy ten miesiąc sobie odpuścić. To był lipiec. W sierpniu ze zdwojoną siłą zaczęliśmy starania. Mąż powiedział, że strzeli gola za pierwszym podejściem, a ja się z niego śmiałam mówiąc, że jak w pół roku się uwinie to dobrze będzie. Miesiączka się spóźniała, ale test negatywny. Po paru dniach dostałam @, ale znowu się wydłużała i po tygodniu były już tylko plamienia, ale mężulek wyczulony poprzednia sytuacją kazał zrobić test. Wyszedł słabo pozytywny. Beta dwa dni później 29. Wiedziałam że jest nie dobrze. To nie była @. Bałam się znowu pozamacicznej. Na drugi dzień powtórzyłam betę, 30. Nie przyrastała jak należy. Pani dr ze skierowaniem kazała się stawić w szpitalu na wykluczenie pozamacicznej. Wykluczyli, stwierdzili poronienie wczesnej ciąży, całkowite. Tej, na którą tak liczyliśmy. Zaczęłam krwawić 19 sierpnia. Do dzisiaj nie mam @. 25 września plamilam na brązowo z cieniutkimi niteczkami krwi. Lekarz kazała robić testy i jak nic się nie rozwiąże samo to stawić się za dwa tygodnie. Ile to może trwać? Test tydzień temu negatywny.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kochana teraz kolej na Ciebie[emoji4]

iv09zbmhlcesvvs1.png
Mam nadzieje ze i u mnie pójdzie wszystko dobrze i będę bardzo szczęśliwa juz 24.10 z moim maleńkim synkiem w ramionach [emoji5][emoji7][emoji11] mam umówiona cesarke tego dnia a już 22.10 kładę się na szpital [emoji5] mam nadzieje ze będziecie trzymac za nas kciuki[emoji5][emoji5][emoji5]

thgfyx8do52i1bov.png

@weronikawiersz strasznie mi przykro, dziewczyny tu są ogarniete jeżeli chodzi o różne badania i na pewno duzo są w stanie Ci podpowiedzieć.
@Velvetka dużo musiałaś przejść. @po okresie to dziwne zjjawisko i nigdy nie wiadomo jak się pojawi. Ja miałam strasznie silne bóle ( gorsze niż samo poronienie) leciało ze mnie jak nigdy wcześniej. Może u Ciebie @była taka cieńka.
@AnetaManiak wspaniale, że u Was wszysko dobrze, że Adaś pięknie rośnie i że wakacje się udały. Ja czekam do środy z coraz większymi emocjami, podnieceniem ale i strachem. Mam spory problem z cukrem na czczo i to mnie martwi.
@mfifi04 jeszcze nic straconego. Do wtorku jeszcze sporo czasu.&&&
@Ewela to jest nadzieja &&&
@Marta 24.10 piekna data. 4 lata temu w ten dzień powitałam najcudowniejszą moją córcię.

Mam nadzieje ze i u mnie pójdzie wszystko dobrze i będę bardzo szczęśliwa juz 24.10 z moim maleńkim synkiem w ramionach [emoji5][emoji7][emoji11] mam umówiona cesarke tego dnia a już 22.10 kładę się na szpital [emoji5] mam nadzieje ze będziecie trzymac za nas kciuki[emoji5][emoji5][emoji5]

thgfyx8do52i1bov.png
Bede trzymac mocno kciuki[emoji4]

iv09zbmhlcesvvs1.png

reklama
Dostałam od lekarza luteine na wywołanie @ i pojawiła się po 6 dniach.Mam torbiela,który po poronieniu już był większy i lekarz chciał zobaczyć czy razem z @ zniknie mi torbiel lub będzie się zmniejszał.I takie moje pytanie czy to jest możliwe,że dostałam tylko plamienie wczoraj i nic.Mam bóle brzucha,wymioty.I jeszcze jedne pytanie czy jest to możliwe,że na początku miałam torbiela on rósł i przez niego mogłam poronić.Byłam u drugiego lekarza nie ten co prowadził ciążę zauważył dużego torbiela i zdziwił się,że ten co prowadził ciążę nie zauważył torbiela.

Do góry