reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Oby ten katarek przeszedł raz dwa :) super ze już ochrzciliscie Jasia :) duże chrzciny robiliście?
Ja dzisiaj znowu zrobiłam test nie wytrzymałam no i nadal jest jasniutka kreseczka, ale bardzo jasniutka :)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
super kochana! to że jaśniutka to nic, ważne że jest druga kreseczka! :)) nadal zaciskamy kciuki!
Chyba masz podobnie jak u mnie- też choroba w okolicy owulacji i w drugiej fazie cyklu a jednak ciąże były :) a co do antybiotyku to jeśli się nie mylę augumentin to amoksycylina? Jeśli tak to jest to bezpieczny lek :) możesz też sobie dla pewności sprawdzić w necie w laktacyjnym leksykonie leków - szukasz po substancji czynnej w leku i to jest rozpisane na kategorie bezpieczeństwa przy karmieniu i w ciąży . Ja karmiąc córę często do tego leksykonu zaglądałam :)
A u nas chrzciny nieduże, tylko najbliższa rodzina-18 osób licząc z nami :)

reklama
super kochana! to że jaśniutka to nic, ważne że jest druga kreseczka! :)) nadal zaciskamy kciuki!
Chyba masz podobnie jak u mnie- też choroba w okolicy owulacji i w drugiej fazie cyklu a jednak ciąże były :) a co do antybiotyku to jeśli się nie mylę augumentin to amoksycylina? Jeśli tak to jest to bezpieczny lek :) możesz też sobie dla pewności sprawdzić w necie w laktacyjnym leksykonie leków - szukasz po substancji czynnej w leku i to jest rozpisane na kategorie bezpieczeństwa przy karmieniu i w ciąży . Ja karmiąc córę często do tego leksykonu zaglądałam :)
Malutko mieliscie gosci na chrzcinach.

My bedziemy chrzcic 21 pazdziernika i wyszlo nam ponad 60 gosci. Ale u nas sie tak prosi. Bo utrzymujemy kontakt z najblizszymi kuzynami od mojej strony. Bo od Meza to bedzie jakies 20 gosci. Reszta to moja rodzina[emoji4]

iv09zbmh7iau1b0h.png

Ja chyba do zajścia w ciąże bardziej potrzebuje psychologa niz ginekologa.

3 cykl starań po poronieniu. 25 dc przy cyklach 30 dniowych. Od 2 dni wymioty, ból podbrzusza, ból piersi...
Test- cień cienia się pokazał. No to beta hcg ( biorę leki które musze odstawić przy zajściu ) a beta 0.
Oczywiście jak przyszła beta to objawy minęły a kolejny test wyszedł bez cienia. Co psychika robi człowiekowi:(
1506752804-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Malutko mieliscie gosci na chrzcinach.

My bedziemy chrzcic 21 pazdziernika i wyszlo nam ponad 60 gosci. Ale u nas sie tak prosi. Bo utrzymujemy kontakt z najblizszymi kuzynami od mojej strony. Bo od Meza to bedzie jakies 20 gosci. Reszta to moja rodzina[emoji4]

iv09zbmh7iau1b0h.png
Wow to u Was faktycznie sporo wyszło, my na weselu mieliśmy niewiele więcej bo 75 osób, czyli praktycznie całą rodzinę z którą utrzymujemy kontakt, kuzyni, ciocie dalsze i bliższe itd :) my chrzciny robiliśmy w domu a przy takiej ilości gości jak u Was to musielibyśmy chyba salę wynajmować :) ale u nas w rodzinie ogólnie tak jest, że na tego typu uroczystościach prosi się głównie najbliższych. Choć przyznam że fajnie tak byłoby się z wszystkimi spotkać w takim dużym gronie jak u Was :)

@Asia2104 jeden test robiłaś? Może akurat wadliwy był... Bo beta to już wiarygodna w 100%. 3 cykl po stracie to dopiero dość wcześnie, może organizm nie wrócił jeszcze całkiem do siebie i potrzebuje więcej czasu. Spokojnie. Ja zaszłam w ciążę 6 miesięcy po zabiegu.

@Asia2104 może była biochemiczna ... ja tak teraz miałam test pozytywny kreska ale nie ciemniala beta 7 potem 1 ... więc to możliwe że coś test pokazał

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Tak czytałam o tym antybiotyku i podaje się go kobietom w ciąży i karmiacym. Dzisiaj jeszcze powtórzyłam test. Jest ta kreska ale nadal taka jasna jak by wcale nie ciemiala. Bardzo jasniutka narazie chyba nie będziemy się cieszyć by się nie rozczarować. Poczekamy do poniedziałku na betę bardzo się boję.
Mało czy dużo ludzi na Chcinach to nie ważne ważne by było rodzinnie i miło :)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny, powiedzmy że was nadrobiłam... Chociaż ciężko idzie bo piszecie tyle że hej [emoji14] w tygodniu u mnie średnio z czasem, żłobek -> dom -> zakupy i tak w kółko.. Do tego nadgodziny bo mało ludzi do pracy a dzieci ful.. Spiny w pracy co wiązało się ze spotkaniem integracyjnym z psychologiem... Bo nie możemy się dogadać w 4osobowej grupie z jedną dziewczyną.. Ehh dużo by gadać..

Na Majorce było cudnie[emoji4]pogoda idealna, nie za gorąco nie za zimno[emoji4]mogłabym tam wrócić[emoji4]no i wiążę się ta wycieczka z tym że byłam razem z moim <3 dużo zbliżeń heheh nawet na plaży [emoji33] no cóż raz nie zawsze hehehe [emoji1] majorska plaża zaliczona [emoji14] przede wszystkim sporo rozmów, co nam bardzo dużo dało[emoji4]powiem wam że minął 3 miesiąc od kiedy nie ma z nami naszej córeczki i chyba jestem silną babką... Coraz mniej złych dni, może z tego że pracy sporo, nie wiem, ale może to i lepiej bo ileż można płakać[emoji4]w pamięci tak czy siak na zawsze będzie.

A teraz nie wiem kiedy się z Nim zobaczę... Dni płodnych też nie liczyłam, mam @ teraz jakoś co 33 dni a na wakacjach byliśmy 18-23 września B-) (ostatnia @ 2 września), ale nie nastawiam się na nic bo po co się zawodzić[emoji4]

Trzymam kciuki za wszystkie "nasze" forumowe fasolki i wszystkim powodzenia w kolejnym cyklu[emoji4]niech nastąpi wielkie boooom dwukreskowe [emoji1] życzę tego wam i sobie i wracam do robienia opasek dla dzieci na dzień zwierząt [emoji1]
1506758751-aaaaaa.jpeg

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry