reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

@AnetaManiak spozywka jak nic.W 9 miesiącu będę wyglądać jak wieloryb[emoji14].
1504100748-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@AnetaManiak spozywka jak nic.W 9 miesiącu będę wyglądać jak wieloryb[emoji14].
1504100748-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale Ty masz już też śliczny brzusio!!!! Aj ten Twój Mąż głupoty gada ma ode Mnie po "łbie"[emoji12][emoji12][emoji12] toć to żadna spożywka!!! Ciążowy brzusio[emoji7][emoji7][emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

No juz niedlugo mi zostalo. Az na sama mysl mam stracha[emoji6]
Takie delikatne laskotania zaczelam czuc koko 17tc, a takie jyz bardziej mocniejsze kolo 18-19. A teraz to czuje jakbym miala w brzuchu jakiegos malego akrobate, ktory doslownie o wszystko sie obija i wszedzie wypycha swoje konczyny[emoji4]
Czasami az nie moge usiedziec, bo tak caly brzuch skacze[emoji4]
Ty sie niedlugo doczekasz tez ruchow. Najwazniejsze, zeby Malwnstwo roslo zdrowo[emoji4]

f2w3yx8d527fn6nf.png
Kochana wierzę, że sobie poradzisz. Jak to się mówi "strach ma wielkie oczy" i to wszystko. Zobaczysz dasz radę. Jak już będziesz miała malutką na rękach to zapomnisz o wszystkim.
Co do ruchów to właśnie mam nadzieję, że tak po tej wizycie u gina może coś się zacznie pojawiać[emoji12][emoji12][emoji12]to już będzie ponad 16tc

Ale Ty masz już też śliczny brzusio!!!! Aj ten Twój Mąż głupoty gada ma ode Mnie po "łbie"[emoji12][emoji12][emoji12] toć to żadna spożywka!!! Ciążowy brzusio[emoji7][emoji7][emoji7]

Ja i przed ciąża miałam jak w ciąży[emoji23].Teraz dodatkowo strasznie puchne przy tych upałach.Czekam na ochłodzenie [emoji31].

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja i przed ciąża miałam jak w ciąży[emoji23].Teraz dodatkowo strasznie puchne przy tych upałach.Czekam na ochłodzenie [emoji31].

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom
Aj tam gadasz[emoji12][emoji12][emoji12] Ja tam Ci mówię, że ciążowy[emoji6][emoji6][emoji6]niestety z tym puchnięciem to i Ja to znam. U Mnie na szczęście od jutra ochłodzenie

Kochana wierzę, że sobie poradzisz. Jak to się mówi "strach ma wielkie oczy" i to wszystko. Zobaczysz dasz radę. Jak już będziesz miała malutką na rękach to zapomnisz o wszystkim.
Co do ruchów to właśnie mam nadzieję, że tak po tej wizycie u gina może coś się zacznie pojawiać[emoji12][emoji12][emoji12]to już będzie ponad 16tc

Napewno tak bedzie[emoji4] byleby porod nie byl bardzo meczacy. Ale nie wiem co mnie czeka i dlatego sie boje.
Mysle, ze juz niedlugo poczujesz ruchy i bedziesz sie cieszyc slodkimi kopniaczkami[emoji4]

f2w3yx8d527fn6nf.png

Hej Kochana[emoji4]
Dzieki, ze pytasz[emoji4]
Czuje sie dobrze. Ale jakos nie mam na nic sily. Konczymy remonty i zawsze mam cos do zrobienia w domu. Mala sie wierci w brzuchu tak, ze chyba mi zaraz peknie od tej gimnastyki. W nocy jest spokojna i nad ranem, ale strasznie robi sie aktywna od popoludnia do wieczora. I chyba sie ustawia juz w kanal rodny, bo czuje tam dyskomfort straszny i klucie.
Wozek juz mam odebrany. Wiec wyprawka gotowa[emoji4]

Czekam tylko kiedy cos sie zacznie. Bardzo bym juz chciala byc po ale z drugiej jeszcze bym wolala poczekac[emoji4]

f2w3yx8d527fn6nf.png
To że nic się nie dzieje to wcale nie znaczy że zaraz się nie zacznie ;) ja w środę niepokoiłam się zmianą w odczuwaniu ruchów, byłam z tym rano na IP i z wynikiem ktg u mojego lekarza, on zalecił mi powtórne ktg o 20 i znowu z wynikiem do niego. Wszystko było dobrze, marne dwa skurcze się tylko zapisały i to słabe a szyjka długa i zamknięta :) pojechałam do domu, o 22 odszedł mi czop, poszłam spać, a o 1:50 obudziło mnie sączenie wód i zaczęły się skurcze. O 5:30 zebraliśmy się do szpitala bo po prysznicu skurcze nie odpuściły tylko nasiliły się i były już co ok 3 minuty :) w szpitalu rozwarcie na niecałe 4 cm ;) także nic się nie martw, lada dzień na pewno się zacznie. Też na końcu miałam takie mieszane uczucia-z jednej strony chciałam już być po, z drugiej bałam się ;) będzie dobrze :)

@alunia87, @AnetaManiak ale macie śliczne brzuszki już :) mój to był tak późno widoczny że już dawno byłam za połową hehe ;)

To że nic się nie dzieje to wcale nie znaczy że zaraz się nie zacznie ;) ja w środę niepokoiłam się zmianą w odczuwaniu ruchów, byłam z tym rano na IP i z wynikiem ktg u mojego lekarza, on zalecił mi powtórne ktg o 20 i znowu z wynikiem do niego. Wszystko było dobrze, marne dwa skurcze się tylko zapisały i to słabe a szyjka długa i zamknięta :) pojechałam do domu, o 22 odszedł mi czop, poszłam spać, a o 1:50 obudziło mnie sączenie wód i zaczęły się skurcze. O 5:30 zebraliśmy się do szpitala bo po prysznicu skurcze nie odpuściły tylko nasiliły się i były już co ok 3 minuty :) w szpitalu rozwarcie na niecałe 4 cm ;) także nic się nie martw, lada dzień na pewno się zacznie. Też na końcu miałam takie mieszane uczucia-z jednej strony chciałam już być po, z drugiej bałam się ;) będzie dobrze :)

@alunia87, @AnetaManiak ale macie śliczne brzuszki już :) mój to był tak późno widoczny że już dawno byłam za połową hehe ;)
Chcialabym, zeby porod byl szybki. I zeby Mala urodzila sie cala i zdrowa.
Ale jakos ciezko jest mi to wszystko pojac jak to bedzie. I skad bede wiedziala, ze to juz. Tego sie boje.
Na pierwszs ktg ide w poniedzialek i zastanawiam sie czy dotrwam czy urodze wczesniej[emoji4]

f2w3yx8d527fn6nf.png

reklama
Chcialabym, zeby porod byl szybki. I zeby Mala urodzila sie cala i zdrowa.
Ale jakos ciezko jest mi to wszystko pojac jak to bedzie. I skad bede wiedziala, ze to juz. Tego sie boje.
Na pierwszs ktg ide w poniedzialek i zastanawiam sie czy dotrwam czy urodze wczesniej[emoji4]

f2w3yx8d527fn6nf.png
Spokojnie, ja też nie wiedziałam czego się spodziewać i miałam ten sam strach-jeśli zacznie się samo to skąd będę wiedziała że to już (w poprzedniej ciąży miałam cc na zimno więc ani jednego skurczu nie miałam :)) ale uwierz mi, będziesz wiedziała że to już :) tego nie da się przegapić. W razie wątpliwości wejdz pod ciepły prysznic albo weź ciepłą kąpiel-jeśli to skurcze porodowe to nie wyciszą się wtedy (przepowiadające w takim wypadku zazwyczaj robią się coraz rzadsze lub ustają całkiem). Ja wiedziałam że to już poród bo skurcze regularne i bolesne, z krzyża, no i te wody mi się saczyły. A i tak weszłam na 15 min pod prysznic ciepły-mi to jeszcze bardziej rozhulało skurcze :)
A mała urodzi się szczęśliwie, cała i zdrowa-tego jestem pewna :) wszystko będzie dobrze :)

Do góry