reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

@AnetaManiak spozywka jak nic.W 9 miesiącu będę wyglądać jak wieloryb[emoji14].
1504100748-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@AnetaManiak spozywka jak nic.W 9 miesiącu będę wyglądać jak wieloryb[emoji14].
1504100748-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale Ty masz już też śliczny brzusio!!!! Aj ten Twój Mąż głupoty gada ma ode Mnie po "łbie"[emoji12][emoji12][emoji12] toć to żadna spożywka!!! Ciążowy brzusio[emoji7][emoji7][emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

No juz niedlugo mi zostalo. Az na sama mysl mam stracha[emoji6]
Takie delikatne laskotania zaczelam czuc koko 17tc, a takie jyz bardziej mocniejsze kolo 18-19. A teraz to czuje jakbym miala w brzuchu jakiegos malego akrobate, ktory doslownie o wszystko sie obija i wszedzie wypycha swoje konczyny[emoji4]
Czasami az nie moge usiedziec, bo tak caly brzuch skacze[emoji4]
Ty sie niedlugo doczekasz tez ruchow. Najwazniejsze, zeby Malwnstwo roslo zdrowo[emoji4]

f2w3yx8d527fn6nf.png
Kochana wierzę, że sobie poradzisz. Jak to się mówi "strach ma wielkie oczy" i to wszystko. Zobaczysz dasz radę. Jak już będziesz miała malutką na rękach to zapomnisz o wszystkim.
Co do ruchów to właśnie mam nadzieję, że tak po tej wizycie u gina może coś się zacznie pojawiać[emoji12][emoji12][emoji12]to już będzie ponad 16tc

Ale Ty masz już też śliczny brzusio!!!! Aj ten Twój Mąż głupoty gada ma ode Mnie po "łbie"[emoji12][emoji12][emoji12] toć to żadna spożywka!!! Ciążowy brzusio[emoji7][emoji7][emoji7]

Ja i przed ciąża miałam jak w ciąży[emoji23].Teraz dodatkowo strasznie puchne przy tych upałach.Czekam na ochłodzenie [emoji31].

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja i przed ciąża miałam jak w ciąży[emoji23].Teraz dodatkowo strasznie puchne przy tych upałach.Czekam na ochłodzenie [emoji31].

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom
Aj tam gadasz[emoji12][emoji12][emoji12] Ja tam Ci mówię, że ciążowy[emoji6][emoji6][emoji6]niestety z tym puchnięciem to i Ja to znam. U Mnie na szczęście od jutra ochłodzenie

Kochana wierzę, że sobie poradzisz. Jak to się mówi "strach ma wielkie oczy" i to wszystko. Zobaczysz dasz radę. Jak już będziesz miała malutką na rękach to zapomnisz o wszystkim.
Co do ruchów to właśnie mam nadzieję, że tak po tej wizycie u gina może coś się zacznie pojawiać[emoji12][emoji12][emoji12]to już będzie ponad 16tc

Napewno tak bedzie[emoji4] byleby porod nie byl bardzo meczacy. Ale nie wiem co mnie czeka i dlatego sie boje.
Mysle, ze juz niedlugo poczujesz ruchy i bedziesz sie cieszyc slodkimi kopniaczkami[emoji4]

f2w3yx8d527fn6nf.png

Hej Kochana[emoji4]
Dzieki, ze pytasz[emoji4]
Czuje sie dobrze. Ale jakos nie mam na nic sily. Konczymy remonty i zawsze mam cos do zrobienia w domu. Mala sie wierci w brzuchu tak, ze chyba mi zaraz peknie od tej gimnastyki. W nocy jest spokojna i nad ranem, ale strasznie robi sie aktywna od popoludnia do wieczora. I chyba sie ustawia juz w kanal rodny, bo czuje tam dyskomfort straszny i klucie.
Wozek juz mam odebrany. Wiec wyprawka gotowa[emoji4]

Czekam tylko kiedy cos sie zacznie. Bardzo bym juz chciala byc po ale z drugiej jeszcze bym wolala poczekac[emoji4]

f2w3yx8d527fn6nf.png
To że nic się nie dzieje to wcale nie znaczy że zaraz się nie zacznie ;) ja w środę niepokoiłam się zmianą w odczuwaniu ruchów, byłam z tym rano na IP i z wynikiem ktg u mojego lekarza, on zalecił mi powtórne ktg o 20 i znowu z wynikiem do niego. Wszystko było dobrze, marne dwa skurcze się tylko zapisały i to słabe a szyjka długa i zamknięta :) pojechałam do domu, o 22 odszedł mi czop, poszłam spać, a o 1:50 obudziło mnie sączenie wód i zaczęły się skurcze. O 5:30 zebraliśmy się do szpitala bo po prysznicu skurcze nie odpuściły tylko nasiliły się i były już co ok 3 minuty :) w szpitalu rozwarcie na niecałe 4 cm ;) także nic się nie martw, lada dzień na pewno się zacznie. Też na końcu miałam takie mieszane uczucia-z jednej strony chciałam już być po, z drugiej bałam się ;) będzie dobrze :)

@alunia87, @AnetaManiak ale macie śliczne brzuszki już :) mój to był tak późno widoczny że już dawno byłam za połową hehe ;)

To że nic się nie dzieje to wcale nie znaczy że zaraz się nie zacznie ;) ja w środę niepokoiłam się zmianą w odczuwaniu ruchów, byłam z tym rano na IP i z wynikiem ktg u mojego lekarza, on zalecił mi powtórne ktg o 20 i znowu z wynikiem do niego. Wszystko było dobrze, marne dwa skurcze się tylko zapisały i to słabe a szyjka długa i zamknięta :) pojechałam do domu, o 22 odszedł mi czop, poszłam spać, a o 1:50 obudziło mnie sączenie wód i zaczęły się skurcze. O 5:30 zebraliśmy się do szpitala bo po prysznicu skurcze nie odpuściły tylko nasiliły się i były już co ok 3 minuty :) w szpitalu rozwarcie na niecałe 4 cm ;) także nic się nie martw, lada dzień na pewno się zacznie. Też na końcu miałam takie mieszane uczucia-z jednej strony chciałam już być po, z drugiej bałam się ;) będzie dobrze :)

@alunia87, @AnetaManiak ale macie śliczne brzuszki już :) mój to był tak późno widoczny że już dawno byłam za połową hehe ;)
Chcialabym, zeby porod byl szybki. I zeby Mala urodzila sie cala i zdrowa.
Ale jakos ciezko jest mi to wszystko pojac jak to bedzie. I skad bede wiedziala, ze to juz. Tego sie boje.
Na pierwszs ktg ide w poniedzialek i zastanawiam sie czy dotrwam czy urodze wczesniej[emoji4]

f2w3yx8d527fn6nf.png

reklama
Chcialabym, zeby porod byl szybki. I zeby Mala urodzila sie cala i zdrowa.
Ale jakos ciezko jest mi to wszystko pojac jak to bedzie. I skad bede wiedziala, ze to juz. Tego sie boje.
Na pierwszs ktg ide w poniedzialek i zastanawiam sie czy dotrwam czy urodze wczesniej[emoji4]

f2w3yx8d527fn6nf.png
Spokojnie, ja też nie wiedziałam czego się spodziewać i miałam ten sam strach-jeśli zacznie się samo to skąd będę wiedziała że to już (w poprzedniej ciąży miałam cc na zimno więc ani jednego skurczu nie miałam :)) ale uwierz mi, będziesz wiedziała że to już :) tego nie da się przegapić. W razie wątpliwości wejdz pod ciepły prysznic albo weź ciepłą kąpiel-jeśli to skurcze porodowe to nie wyciszą się wtedy (przepowiadające w takim wypadku zazwyczaj robią się coraz rzadsze lub ustają całkiem). Ja wiedziałam że to już poród bo skurcze regularne i bolesne, z krzyża, no i te wody mi się saczyły. A i tak weszłam na 15 min pod prysznic ciepły-mi to jeszcze bardziej rozhulało skurcze :)
A mała urodzi się szczęśliwie, cała i zdrowa-tego jestem pewna :) wszystko będzie dobrze :)

Do góry