reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Hey
Jestem tu nowa aczkolwiej.juz prawie stara..;-)
Ale moze wy mi pomozecie
Zaczne od poczatku mam zdrowa corcie 7,lat przez kilka lat nie myslelismy o.dziecku..
W grudniu 16 poronilam.po raz 3 okazalo sie ze mam.trombofilie..niby jest szansa i sie udaje ale nam.od 5mc nie.
Moje pytanie brzmi tak
Cykl zaczal.mi.sie 16.07byl dosc krotki i dziwny ...owu przypadala mi na 3.08 i by sie zgadzalo.bo objawy byly,ale oprocz objawow w sluz pojawij sie zabarwiony krwia..pierwszy raz tak mialam jestem wystraszona dodam ze stosunek byl 1.08 i w dzien owu czyli 3.08
Tak.jak zalecaja.co48h...;-)
Powiedzcie co to byla za krew..i czy jezeli to.byla owu kiedy zrobic test ..u mnie jest tak ze im szybciej wykryta tym.wieksza szansa donoszenia...(musze podobno dostac strydy)
Brzuch na dole nie boli ale takie dziwne uczucie..czuje caly czas wilgotnosc ale tyllo w srodku..
Idzie oszalec...
Pozdrawiam

@xxEwelaxx
U mnie tak jak Aneta pisze jak był cień to była ciąża.Poza ciąża biel, aż biła po oczach.Musisz być dobrej myśli [emoji2] i wieżyc, że to nie przewidzenie.Zrob może jeszcze jutro test kreska powinna być wyraźniejsza.
Ja jak narazie dobrze się czuje odliczam dni do czwartkowej wizyty.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Hey
Jestem tu nowa aczkolwiej.juz prawie stara..;-)
Ale moze wy mi pomozecie
Zaczne od poczatku mam zdrowa corcie 7,lat przez kilka lat nie myslelismy o.dziecku..
W grudniu 16 poronilam.po raz 3 okazalo sie ze mam.trombofilie..niby jest szansa i sie udaje ale nam.od 5mc nie.
Moje pytanie brzmi tak
Cykl zaczal.mi.sie 16.07byl dosc krotki i dziwny ...owu przypadala mi na 3.08 i by sie zgadzalo.bo objawy byly,ale oprocz objawow w sluz pojawij sie zabarwiony krwia..pierwszy raz tak mialam jestem wystraszona dodam ze stosunek byl 1.08 i w dzien owu czyli 3.08
Tak.jak zalecaja.co48h...;-)
Powiedzcie co to byla za krew..i czy jezeli to.byla owu kiedy zrobic test ..u mnie jest tak ze im szybciej wykryta tym.wieksza szansa donoszenia...(musze podobno dostac strydy)
Brzuch na dole nie boli ale takie dziwne uczucie..czuje caly czas wilgotnosc ale tyllo w srodku..
Idzie oszalec...
Pozdrawiam
Witaj. Co to była za krew to ciężko stwierdzić, mogło pęknąć jakieś małe naczynko, ale np. mogło być to plamienie okołoowulacyjne. Choć przy trombofilii z tego co się orientuję to raczej ogólnie mało prawdopodobne tym bardziej że nie bierzesz leków więc raczej jest tendencja do zakrzepów niż do tego by pękło naczynko. Jeśli to był jednorazowy incydent to ja bym się nie przejmowała tylko po prostu wspomnij o tym lekarzowi na najbliższej wizycie.
Co do testu to najwcześniej beta hcg z krwi, około 11-12 dpo można już próbować.

@alunia87 trzymam kciuki za wizytę &&& ja też w tym tygodniu mam i to nawet dwie więc też już odliczam... Dziś nawet z tych najpóźniejszych wyliczeń terminu porodu według usg (bo wyliczało mi kilku lekarzy) kończę 37 tc więc oficjalnie mogę rodzić :)

@90_natka kurde jak ci zazdroszczę, że niedługo przytulisz swoją dzidzie [emoji8].
Juz dziś się dowiedzą teściowie o ciąży.Dzis wpadł tesciu w odwiedziny i pytał o pracę i wogule, a jakoś nie mam serca ich kłamać, że do niej chodzę.Sprzedalismy w piątek samochód i mówił coś o busie, bo mąż w budowlance robi, że pogada ze znajomym to załatwi nam[emoji3],a przecież dziecka busem nie będziemy wozić.Zreszta w piątek przyjedzie szwagierka tez w ciąży i jak by było coś nie tak lepiej, żeby wiedzieli, że nie przyjdę się przywitać.Staram się wierzyć, że będzie dobrze,ale i tak milion myśli,a bete boje się zrobić.Pocieszam się, że czwartek juz za chwile i jak będzie to serce to już powinno być dobrze.

@alunia87 będzie dobrze! :) do czwartku już niewiele zostało i jestem pewna że zobaczysz serduszko. Ja też się bałam opowiadać o ciąży, ten strach to już chyba w nas zostanie.. Ale zobaczysz że wszystko będzie dobrze i będziecie wspólnie ze szwagierką cieszyć się z Waszych ciąż :)
Ja już bym chciała urodzić... Kiepsko wpływa na mnie ta końcówka ciąży niestety.

@alunia87 będzie dobrze! :) do czwartku już niewiele zostało i jestem pewna że zobaczysz serduszko. Ja też się bałam opowiadać o ciąży, ten strach to już chyba w nas zostanie.. Ale zobaczysz że wszystko będzie dobrze i będziecie wspólnie ze szwagierką cieszyć się z Waszych ciąż :)
Ja już bym chciała urodzić... Kiepsko wpływa na mnie ta końcówka ciąży niestety.
No nie dziwie ci się też bym już liczyła dni.Do tego ten upał.

No nie dziwie ci się też bym już liczyła dni.Do tego ten upał.

No u nas na szczęście dziś i wczoraj pogoda do zniesienia bo ciepło jest co prawda ale jest czym oddychać bo trochę wiatru jest. Chociaż ogólnie to u mnie to nawet bardziej psychicznie kiepsko niż fizycznie... Aż się sama sobie dziwię.

reklama
@ALUNIA w czwartek serduszko bedzie napewno więc nawet inaczej nie myśl [emoji177]
@90_natka jeszcze chwilka i dzidzius w twoich ramionach [emoji182]cudownie[emoji7]

@Ewela jak juz jest cien to jest nadzieja [emoji7]trzymam kciuki [emoji110][emoji177]

@Anetka co tam u ciebie mam nadzieje ze dobrze sie czujesz [emoji177]

@aga agi rozumie ze starania w toku [emoji12][emoji8]

@SOMEONE nic sie nie odzywasz robilas jakąś bete ? Co u ciebie ?[emoji12]

Nie sposob wszystkich wymienic to zapytam ogolnie co u was dziewczyny ?[emoji7]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry