reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Nic sie nie odzywalam, bo tak naprawde dopiero dzis znalazlam ginka, ktory nie jest na urlopie (jestem w malym miasteczku) albo nie przyjmuje na kase chorych. Ide na wizyte na godz 19.30 Mam nadzieje, ze zrobi jakies usg [emoji16] .
Moj holiday trwa jestem umeczona [emoji12] od kilku dni mam mdlosci wczoraj byly bardzo nasilone dzis jest lepiej. Piersi odpadaja [emoji12] z bolu szczegolnie w nocy. Napisze wieczorem co gin powiedzial .

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No u nas na szczęście dziś i wczoraj pogoda do zniesienia bo ciepło jest co prawda ale jest czym oddychać bo trochę wiatru jest. Chociaż ogólnie to u mnie to nawet bardziej psychicznie kiepsko niż fizycznie... Aż się sama sobie dziwię.
Czemu czujesz sie kiepso psychicznie?

f2w3yx8d527fn6nf.png

@Marika92 piękne widoki :)

@××Ewela×× trzymam kciuki ! &&&& a ile to dni od zastrzyku z pregnylu? (Wiem, że pisałaś kilka dni temu-przepraszam, ale nie pamiętam...)
Dzisiaj mija równe dwa tyg od zastrzyku. Robiłam to w poniedziałek o 6 rano [emoji4] myślisz że pregnyl może się jeszcze utrzymywać?
Jak się czujesz kochana ?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

@SOMEONE powodzenia na wizycie :)

@justys0702 nie wiem, hormony chyba mi wariują. Wszystko mnie denerwuje, nie mam na nic cierpliwości i dodatkowo jeszcze stresuję się żeby wszystko było ok bo z tymi wodami to nie wiadomo. Chciałabym żeby mały był już bezpiecznie po drugiej stronie brzuszka żebym mogła odetchnąć z ulgą że już się nic nieprzewidzianego nie wydarzy.
Działamy z mężem, dużo ćwiczę krok bociana i kręcenia bioder itd (polecone przez położną) i skurcze jakieś tam się pojawiają ale tylko przepowiadacze bo się wyciszają. Także psychicznie ciężko ale fizycznie za to mam ostatnio tyle energii że cały czas bym coś chciała robić tylko cierpliwości mi brak jak córcia ciągle przeszkadza za co bym się nie zabrała ;) mały w brzuchu też ciągle szaleje więc jemu też chyba energii nie brakuje.

@××Ewela×× nie sądzę żeby pregnyl jeszcze się utrzymywał. A nawet bardzo w to wątpię :) ja robiłam kilka razy eksperyment na sobie i zazwyczaj już w 10-11 dniu po zastrzyku testy wychodziły negatywne :) także myślę że jest duża szansa że się udało i trzymam kciuki &&&
Ja czuję się dobrze. Skurcze się pojawiają ale tylko przepowiadające, za to mam bardzo dużo energii. Jak znajduję chwilę samotności (czyli jak mąż zabiera córkę po pracy na plac zabaw ;)) to cały czas coś robię, a to sprzątam, a to prasuję. Normalnie przypływ sił jakiś mam.

@InezkaK a jak tam u Ciebie? :) wypoczywacie?

Hejka Kochane!!!

No Mnie niestety choróbsko dalej trzyma. Gardło przestało boleć za to katar koszmarny się pojawił. Mąż musi spać w drugim pokoju bo tak chrapie. A On bidny rano do pracy musi się wyspać. Teściowa przyjechała, bardzo dużo Mi pomaga także jest Okay[emoji6][emoji6][emoji6]

@InezkaK a który to już u Ciebie dzień cyklu???

@alunia87 będzie wszystko dobrze. Zobaczysz serduszko pięknie bijące u maleństwa!!!!

@90_natka no i zobacz, a już było zagrożenie, że za wcześnie urodzisz a tu jeszcze cisza. No ale w każdej chwili może się to zmienić. A byłaś już u Swoich lekarzy?????

@justys0702 a jak Ty się czujesz???

@xxEwelaxx też sądzę jak Natka, że to już pregnyl raczej na 100% nie jest. Kiedy powtórzysz test??

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@90_natka no tak, Ty sie denerwujesz tymi wodami. A kiedy masz jeszcze wizyte? Zeby zapytac lekarza jaki jest poziom wod?
Co to sa te kroki bociana? Krecenie bioder to takie normalne? Moze to zastosuje, ale dopiero za 2 tyg.

@AnetaManiak ogolnie czuje sie dobrze. Mala szaleje w brzuchu, brzuch troche mi twardnieje, ale jeszcze sie trzymam. Troche ciezko mi sie chodzi i zle mi wstawac z lozka. Siku robie co chwile i tak w kolko. Ale chcialabym jeszcze minimum miesiac wytrzymac.

f2w3yx8d527fn6nf.png

Hejka Kochane!!!

No Mnie niestety choróbsko dalej trzyma. Gardło przestało boleć za to katar koszmarny się pojawił. Mąż musi spać w drugim pokoju bo tak chrapie. A On bidny rano do pracy musi się wyspać. Teściowa przyjechała, bardzo dużo Mi pomaga także jest Okay[emoji6][emoji6][emoji6]

@InezkaK a który to już u Ciebie dzień cyklu???

@alunia87 będzie wszystko dobrze. Zobaczysz serduszko pięknie bijące u maleństwa!!!!

@90_natka no i zobacz, a już było zagrożenie, że za wcześnie urodzisz a tu jeszcze cisza. No ale w każdej chwili może się to zmienić. A byłaś już u Swoich lekarzy?????

@justys0702 a jak Ty się czujesz???

@xxEwelaxx też sądzę jak Natka, że to już pregnyl raczej na 100% nie jest. Kiedy powtórzysz test??

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Katar to może niestety kilka dni Cię jeszcze męczyć po chorobie.. Zresztą w ciąży błony śluzowe w nosie są opuchnięte i niestety można mieć takie uczucie zatkanego nosa np... Ale dobrze że już z gardłem lepiej :) zdrowiej do końca!
Ja obie wizyty mam w środę. Myślę że wtedy zapadną już jakieś decyzje co dalej. Czy czekamy czy nie. A tak czułam właśnie że będą straszyć przedwczesnym porodem a skończy się tak że donoszę do "bezpiecznego" okresu. Z córką miałam podobnie...

@90_natka no tak, Ty sie denerwujesz tymi wodami. A kiedy masz jeszcze wizyte? Zeby zapytac lekarza jaki jest poziom wod?
Co to sa te kroki bociana? Krecenie bioder to takie normalne? Moze to zastosuje, ale dopiero za 2 tyg.

@AnetaManiak ogolnie czuje sie dobrze. Mala szaleje w brzuchu, brzuch troche mi twardnieje, ale jeszcze sie trzymam. Troche ciezko mi sie chodzi i zle mi wstawac z lozka. Siku robie co chwile i tak w kolko. Ale chcialabym jeszcze minimum miesiac wytrzymac.

f2w3yx8d527fn6nf.png
Teraz w środę mam wizyty u dwóch lekarzy to będę miała znowu dwie niezależne opinie o tych wodach i stanie łożyska.
Ten krok bociana od skończonego 36 tc polecają, zresztą podczas porodu w przerwach między skurczami też bo to pomaga dziecku prawidłowo wstawić się w kanał. To jest mniej więcej tak że zginasz nogę w kolanie i odwodzisz taką zgiętą na bok. I tak robisz w miejscu, na zmianę raz jedna raz druga. (może gdzieś w necie filmik jest bo nie wiem czy zrozumiale tłumaczę bo mi to położna pokazywała). Krecenie bioder najlepiej na piłce ale ja nie mam więc kręce tak normalnie na zmianę z kręceniem na lekko ugiętych nogach. No i piję jeszcze te maliny i jeszcze działamy z mężem :) ... Ale jak widać na razie wszystkie sposoby bez efektu. Znaczy wydaje mi się że szyjka może i się skróciła bo brzuch znacznie się obniżył ale to zobaczymy na wizycie. Ciekawa też jestem jak tam waga młodego.
Fajnie że też się dobrze czujesz, oby tak jak najdłużej. A Ty kiedy masz wizytę?

Teraz w środę mam wizyty u dwóch lekarzy to będę miała znowu dwie niezależne opinie o tych wodach i stanie łożyska.
Ten krok bociana od skończonego 36 tc polecają, zresztą podczas porodu w przerwach między skurczami też bo to pomaga dziecku prawidłowo wstawić się w kanał. To jest mniej więcej tak że zginasz nogę w kolanie i odwodzisz taką zgiętą na bok. I tak robisz w miejscu, na zmianę raz jedna raz druga. (może gdzieś w necie filmik jest bo nie wiem czy zrozumiale tłumaczę bo mi to położna pokazywała). Krecenie bioder najlepiej na piłce ale ja nie mam więc kręce tak normalnie na zmianę z kręceniem na lekko ugiętych nogach. No i piję jeszcze te maliny i jeszcze działamy z mężem :) ... Ale jak widać na razie wszystkie sposoby bez efektu. Znaczy wydaje mi się że szyjka może i się skróciła bo brzuch znacznie się obniżył ale to zobaczymy na wizycie. Ciekawa też jestem jak tam waga młodego.
Fajnie że też się dobrze czujesz, oby tak jak najdłużej. A Ty kiedy masz wizytę?
To bede musiala poszukac jakiegos filmiku na necie[emoji12] ale wydaje mi sie, ze jak dziecko nie bedzie jeszcze gotowe, to chocby nie wiadomo jakie sie stosowalo metody, to nie przyspieszy porodu. Ale takie cwiczenia pewnie ulatwiaja sam porod.

Ja wizyte juz ostatnia mam 23 sierpnia. Zobacze co mi wtedy moj gin powir. Zastanawiam sie czy bedzie mnie wysylal na ktg czy powie, zeby cierpliwie czekac.

f2w3yx8d527fn6nf.png

reklama
To bede musiala poszukac jakiegos filmiku na necie[emoji12] ale wydaje mi sie, ze jak dziecko nie bedzie jeszcze gotowe, to chocby nie wiadomo jakie sie stosowalo metody, to nie przyspieszy porodu. Ale takie cwiczenia pewnie ulatwiaja sam porod.

Ja wizyte juz ostatnia mam 23 sierpnia. Zobacze co mi wtedy moj gin powir. Zastanawiam sie czy bedzie mnie wysylal na ktg czy powie, zeby cierpliwie czekac.

f2w3yx8d527fn6nf.png
No to prawda że jako tako nie przyśpiesza to porodu, moja położna też tak mówi :) ale sama aktywność fizyczna jest dobra podobno bo dzięki temu sam poród może być szybszy jak już się zacznie. Z tego co mi mówiła położna właśnie to jedynie udowodnione jest że seks może przyspieszać poród ale to i tak od ok 38 tc dopiero. Bo w nasieniu są jakieś tam substancje czy coś co wpływa na zmiękczanie i rozwieranie szyjki ale właśnie dopiero od ok 38 tc szyjka na te substancje robi się podatna.
To Ty masz jeszcze trochę do wizyty. To który to będzie wtedy tydzień? Co do ktg to myślę że może być tak że jak nic się nie będzie działo to może Cię nie wysłać. Bo na nfz niby dopiero po 40tc przysługuje jeśli ciąża przebiega prawidłowo. Chociaż niektórzy lekarze dawają skierowanie z tego co słyszałam :)

Do góry