reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

@mfifi04 jak tam dzisiejszy dzień?? Też byłaś w pracy??

@InezkaK a piłaś wczoraj alkohol?? Albo, że tak powiem wariowałaś na parkiecie?? Bo u Mnie właśnie @ zawsze po takich ekscesach taka mocna była.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Anetka napilam sie w sumie moze bylo 100ml pigwówki ale w ciagu kilku godzin i nie tanczylam :( boli jak cholera ... Szczególnie jak chce usiasc albo sie załatwić [emoji25]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Abi... Mnie jutro czeka zakończenie mojej ciąży :( z chłopakiem pożegnaliśmy naszą córeczkę, gładzimy brzuszek, mówimy że ją kochamy i że nigdy o niej nie zapomnimy, chociaż myślę że jutro będzie wielki kryzys... Bardzo się boję :( pewnie odczuje straszną pustkę

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Marika jestes bardzo dzielna !!!! Dzidzia bedzie przy Bogu zakonnik mi powiedzial zeby nie modlic sie za tego aniolka tylko do niego one nigdy nie zgrzeszyly sa najblzej Boga badz dzielna jutro wszystkie jestesmy z toba!!! Sloneczko jeszcze dla ciebie nie jeden raz zaswieci !!!!! :*:*:*

@inezka jutro piwinno być lepiej, u mnie jest.
@ALUNIA moja przyjaciółka to ma. Masz nieregularne @. Ona potrafi nie mieć po 9miesięcy, mimo, że kazdego miesiąca czuje się jakby miała. Ma również dwójkę cudnych dzieciaków.

@xxEwelaxx wredne małpy nie koleżanki!!! Uważaj lepiej na nie! A czemu akurat Ty go uczyłaś??

@mfifi04 to napewno od pracy!! Oj Ty mogłaś posiedzieć w domku trochę. Oby szybko przeszło. Jutro obowiązkowo wypoczynek uparciuchu[emoji8][emoji8][emoji8]

@alunia87 masz nieregularne miesiączki?? PCOS nie jest wcale takie straszne. Także jakby co to się tym nie martw. Wydaje Mi się że @90_natka pisała, że chyba to ma.

@InezkaK albo to od tej bety. Może się teraz konkretnie oczyszczasz. Jak do jutra nie przejdzie to lepiej to sprawdź.

@mfifi04 oj oszczędzaj się trochę po tym szpitalu, oby szybko przeszło!

@InezkaK to rzeczywiście dobrze kojarzyłam że podobne okolice :) oby @ nie dała Ci już tak mocno popalić w najbliższych dniach...

@alunia87 tak jak Aneta pisze-ja mam zdiagnozowane pcos. A czemu podejrzewasz u siebie? Masz jakieś objawy?
Przede wszystkim charakteryzuje się to nieregularnymi miesiączkami (ja miałam od 20 do ponad 90 dni cykle plus do tego mega obfite i bolesne), problemami z dużą ilością pęcherzyków widocznych podczas usg, często powiązane to jest z problemami z owulacją (pęcherzyki rosną tylko do pewnego momentu, są zbyt małe na pęknięcie i stąd brak owu), u mnie dodatkowo wyniki hormonów potwierdziły (zaburzony stosunek LH i FSH, lekko powiększony poziom testosteronu mimo zewnętrznych objawów tego).
Czasem jest otyłość lub nadwaga, nadmierne owłosienie na rękach np, trądzik...
Generalnie pcos bardzo utrudnia zajście w ciążę ale jak widać nie jest to niemożliwe. My o pierwszą ciążę staraliśmy się długo, potem straty... Ale w końcu się udało :) leczy się hormonalnie, najczęściej przez stymulację cyklu ale nie tylko.

1498461024-aaaaaa.jpeg

Hejka Dziewczyny [emoji6][emoji6][emoji6]

Ja dzisiaj miałam zalatany dzień. W końcu mogę siąść i odpocząć bo mam już dosyć na dzisiaj. I do tego ten upał [emoji21][emoji21][emoji21]

@mfifi04 i widzisz Kochana pisałam, że będzie wszystko dobrze!!! Kiedy wracasz do domku??[emoji8][emoji8][emoji8]

@aga_agi nio to liczę, że i Ty dołączysz do marcowych mamusiek[emoji6]z resztą nie ma innego wyjścia!!!Dobry pomysł z tym poradnikiem[emoji1][emoji1][emoji1]

@InezkaK dzielna Kobitka[emoji3][emoji3]. Nio popatrz jak załatwiłaś sobie raz dwa receptę[emoji109][emoji109][emoji109]. Kochana Ja monitoring miałam około 12-13dc, potem drugi tydzień później. Ale tak robili Mi w Polsce. Tutaj tylko jeden przed owulacją. Oby @ jak najszybciej się pojawiła!!! Od którego dnia cyklu masz brać Clo i ile??

@alunia87 nio co z tą twoją @?? W kulki sobie leci czy co!!!

@xxEwelaxx jak tam nastawienie?? Mam nadzieję, że pozytywne[emoji6][emoji6][emoji6]

@Nusia123 a jak tam u Ciebie??

Nio i Cio tam u naszych Ciężarówek [emoji12][emoji12][emoji12] @justys0702 @90_natka @DorciaMamaOlka @Zaaaneta @xssenia!!!!

Dziękuję :) jest spoko z dnia na dzień walczę z myślami czy z dzidzia wszystko ok. Wizyta dopiero 4 lipca także jeszcze trochę :/ samopoczucie ogólne ok:) trochę mdłości wieczorem ale da się przeżyć :)
Anetka już Ci gratulowalam ale raz jeszcze to zrobię także trzymam za cb bardzo mocno kciuki :)

reklama
Do góry