reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Pracujesz w salonie kosmetycznym nie?
Po pracy idziesz robić komuś paznokcie?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie sprzątam w biurach, a dorabiam sobie robiąc paznokcie. Bo z wykształcenia jestem kosmetyczną[emoji6][emoji6][emoji6] Tutaj w Niemczech jeżeli chodzi o pazurki to królują skośnoocy. Bynajmniej w Moich okolicach. Dosłownie każdy salon który widziałam to siedzą Chińczycy i to kobiety i faceci. Na inną pracę nie czuje się jeszcze na siłę z językiem żeby czegoś szukać

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie sprzątam w biurach, a dorabiam sobie robiąc paznokcie. Bo z wykształcenia jestem kosmetyczną[emoji6][emoji6][emoji6] Tutaj w Niemczech jeżeli chodzi o pazurki to królują skośnoocy. Bynajmniej w Moich okolicach. Dosłownie każdy salon który widziałam to siedzą Chińczycy i to kobiety i faceci. Na inną pracę nie czuje się jeszcze na siłę z językiem żeby czegoś szukać

Moja siostra właśnie dorabia sobie sprzątając. Mówi że na tym można sporo na tym zarobić. Naucz się trochę języka:) mąż napewno nauczy cie francuskiego [emoji5] [emoji23]

Moja siostra właśnie dorabia sobie sprzątając. Mówi że na tym można sporo na tym zarobić. Naucz się trochę języka:) mąż napewno nauczy cie francuskiego [emoji5] [emoji23]

Haha dobre[emoji6][emoji6][emoji6]umiem coś tego języka bo rozmawiam z niemcami normalnie no i do lekarzy też chodzę niemieckich, jakieś sprawy biurowe też sama załatwię, Ale np. Żeby gdzieś sprzedawać to jeszcze aż tak pewna siebie nie jestem. Już nie mamy polskiej telewizji tylko niemiecką. Fakt nie rozumiem każdego słowa ale cały sens już tak i to Mi też dużo pomaga w nauce.
A Twoja siostra też w niemczech??

A to Moje kuferki z którymi jeżdżę do klientek. Makijaże też robię[emoji6][emoji6][emoji6]
1497548293-aaaaaa.jpeg
1497548297-aaaaaa.jpeg

@aneta normalnie cudo chyba każda kobieta chciała by mieć taki kufer [emoji173] no marzenie.
Moja siostra ogólnie w poznaniu mieszka. Wiem że nie ma co porównywać tego do Niemiec ;) chodziło mi o samą pracę

@aneta normalnie cudo chyba każda kobieta chciała by mieć taki kufer [emoji173] no marzenie.
Moja siostra ogólnie w poznaniu mieszka. Wiem że nie ma co porównywać tego do Niemiec ;) chodziło mi o samą pracę

Oj Kochana ale co Ja się nasłuchałam od męża jak wydawałam na to kasę[emoji54][emoji54][emoji54]
Ale powiedziałam za Moje i koniec!!! Ale już Mi to się zwróciło na szczęście.
To nie jest powiedziane, że nie ma co porównywać. Bo np. Wcześniej pracowałam w hotelu. To była najgorsza i najcięższa praca jaką kiedykolwiek miałam. Cięższa od pracy w Polo. Po prostu masakra. I pieniądze też śmieszne.

Oj Kochana ale co Ja się nasłuchałam od męża jak wydawałam na to kasę[emoji54][emoji54][emoji54]
Ale powiedziałam za Moje i koniec!!! Ale już Mi to się zwróciło na szczęście.
To nie jest powiedziane, że nie ma co porównywać. Bo np. Wcześniej pracowałam w hotelu. To była najgorsza i najcięższa praca jaką kiedykolwiek miałam. Cięższa od pracy w Polo. Po prostu masakra. I pieniądze też śmieszne.

Chyba na hotel bym się nie pisała

@Anetka i @miffi04 [emoji12]ja mam znowu doła przez dwa dni dwa razy narodziny dzieci pierwsze u znajomych drugie w bliskiej rodzinie oczywiscie ciesze sie ogromnie ale z drugiej strony w tej radosci sa moje łzy i ciagle mysli juz bylabym 7 miesiacu ...juz bylabym w trzecim i tak wkoło. ..cholera czemu to tak boli tym bardziej ze jeszcze w tym roku dwa dzidziulki sie narodza i to w najblizszej rodzinie ...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wow @aneta ale czadowy arsenał
Dziś miał być fajny dzień, wybraliśmy się do rodzinki na grilla. Po drodze wstąpiliśmy do kuzynostwa, wręczyć prezent ślubny ich córce. No i na dzień dobry dostałam strzała, że jest w ciąży... 9 tydzień termin na styczeń. Miałam ochotę uciekać jak najdalej, bo to prawie tak jak ja bym miała...
Już się trochę ogarnęłam. Reszta dnia raczej udana.
Jutro niestety do pracy, na szczęście na 4 godzinki. Buziole

Do góry