reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Moja jest bardzo bardzo kochana. Po poronieniu była ze Mną przez 2tyg i to też Mnie podniosło na duchu. Chodziła ze Mną do ginekologa na kontrole do dentysty jak się bałam. Ja mam z nią lepszy kontakt niż Mój mąż[emoji3][emoji3][emoji3]chociaż jest jedynakiem. Jak trzeba to Go opieprzy i stanie po Mojej stronie[emoji6][emoji6][emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
O proszę nigdy bym nie powiedziała że teściowa może taka być. Ja spadam do pracy miłego dnia :*

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak mieszkaliśmy w Polsce to nie za bardzo było nam w głowie starania o dziecko. Bo wiecznie problemy z pracą. I powiedzieliśmy rodzinie, narazie odpuszczamy no to możesz sobie wyobrazić reakcje Mojej mamy. Wydała się na nas, że nie potrzebnie wydawali kase na nasze wesele, że ślub się bierze po to żeby mieć dzieci. Aż Mi się po tych słowach nogi ugieły. Ja też z nią nie rozmawiam o staraniach i nie mam zamiaru jej nic mówić. No to Kochana obie wiemy w jakich jesteśmy sytuacjach

No to nie fajnie Ci powiedziała o tym weselu.My na szczęście z M sami za swoje zapłaciliśmy dzięki temu nikt nie mógł od początku w nic się wtrącać.
Pytanie o dzieci często padało zawsze odpowiadalismy, ze jak będziemy mieszkać na swoim i mieć stabilną sytuację finansową.Teraz niby wszystko jest ,a dziecka brak i się nie zanosi na szybkie poczęcie. Wcześniej nie byłam gotowa na dziecko ,bo to nie zabawka tylko odpowiedzialność i dużo pracy ,żeby ukształtować małego człowieka na dobrą osobę .

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

No to nie fajnie Ci powiedziała o tym weselu.My na szczęście z M sami za swoje zapłaciliśmy dzięki temu nikt nie mógł od początku w nic się wtrącać.
Pytanie o dzieci często padało zawsze odpowiadalismy, ze jak będziemy mieszkać na swoim i mieć stabilną sytuację finansową.Teraz niby wszystko jest ,a dziecka brak i się nie zanosi na szybkie poczęcie. Wcześniej nie byłam gotowa na dziecko ,bo to nie zabawka tylko odpowiedzialność i dużo pracy ,żeby ukształtować małego człowieka na dobrą osobę .

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziecko się pojawi zobaczysz. Mam nadzieję, że już tam szuka miejsca u Ciebie w brzuszku na 9 miesięcy. Jeszcze parę dni i się obie przekonamy czy aby te plemniczki trafiły tam gdzie powinny[emoji6][emoji6][emoji6]

@aneta, jak Ty mnie dziś wzruszasz... siedzę w studio tańca, czekam na młodą czytam co piszesz i ryczę... jak wariatka. Chyba @się zbliża.
Kochana nie płacz!!! Nio cio Ty[emoji10][emoji10][emoji10]Twoja córeczka tańczy??? Oj jak słodko. Ja zawsze dwie lewe miałam do tańca[emoji12][emoji12][emoji12]

@AnetaManiak skurcze o dziwo troszkę odpuściły :) a mąż też jest do rany przyłóż hihi ;) właśnie na jutro zaplanował mały wyjazd na spacer i obiad w pięknym miejscu parę km od nas (o ile pogoda dopisze ;)), a za niecałe dwa tyg mamy wyjechać na kilka dni na wieś odpocząć ;) no ale zobaczymy jak to wszystko wyjdzie :)

Przykro, że macie dziewczyny tak że nie bardzo możecie z mamami porozmawiać o staraniach. Ja mam to szczęście, że z moją Mamą mam bardzo dobry kontakt, rozmawiamy dosłownie o wszystkim i od zawsze byłyśmy jak dobre przyjaciółki. Ale myślę, że wpływ na to może mieć też to że moja mama rodziła mnie w młodym wieku więc nie ma też mega różnicy pokoleniowej między nami bo niektórzy mają tyle lat różnicy między rodzeństwem np :)
Na teściową zresztą też narzekać nie mogę bo się nie wtrąca i zawsze chętnie pomoże :) choć to moja "przyszywana" teściowa-kolejna żona mojego teścia bo mama mojego męża od wielu lat nie żyje :)

Hejka Dziewczyny

Dziękuję za wsparcie[emoji10][emoji10][emoji10]
Dzisiaj lepszy humor, ale fb odinstalowałam z telefonu, tak żeby Mnie nie korciło wchodzenie na niego. Wiem, że dużo kobiet teraz w ciąży i do tego ciepło to też bardziej te brzuszki widać. Mnie dobija to, że po 9latach małżeństwa jak już się udało to nawet nie byłam w stanie donosić tej ciąży pierwszej tak wyczekiwanej.

No ale Mniejsza o Mnie. Cio tam u was???

@xxEwelaxx znalazłaś już miejsce gdzie możecie przebadać męża??

@ni_kusia dzisiaj też robiłaś testy??

@alunia87 będę cierpliwie czekała do tego 21[emoji6][emoji6][emoji6]mam nadzieję, że i Ty wytrzymasz[emoji12][emoji12]który to będzie u Ciebie dzień po owulacji??

@aga_agi to Twoje przeczucie napawa Mnie optymizmem[emoji1][emoji1]a jak córeczka już całkiem zdrowa?? Wróciła już do koleżanek i kolegów??

@DorciaMamaOlka jak tam w pracy?? Mam nadzieję, że się nie przemęczasz. I kierowniczka już nie chodzi obrażona[emoji6][emoji6][emoji6]

@Millo dziękuję. Dzisiaj lepszy humor i nawet słoneczko świeci!!! A jak Ty się czujesz???

@90_natka [emoji10][emoji10][emoji10]główka nie boli. Wypiłam jednego drinka i zaraz poszłam spać i chyba dobrze Mi to zrobiło. Jak tam Twoje skurcze?? Mam nanadzieję, że mąż wrócił i chociaż troszkę wyręcza Cię w obowiązkach domowych!!![emoji12][emoji12][emoji12]

@Zaaaneta trzymaj mocno te kciuki im wiecej ich tym lepiej[emoji10][emoji10][emoji10]u Mnie jeszcze za wcześnie na test jestem dopiero 6/7 dpo. Także czekam do tegi 21[emoji6]chociaż lekarz kazał Mi się wstawić 14dni po zastrzyku czyli w piątek ale że jutro wolne to w piątek zrobił sobie wolne[emoji54]
A jak się czujesz?? Jakieś dolegliwości czy bezobjawowo??

@kamisia871 witam po przerwie[emoji7][emoji7][emoji7]mam nadzieję, że czas z rodzinką miło spędzony. Dobry pomysł z tym monitoringiem. Zawsze sprawdzisz jak to się mówi " co tam w trawie piszczy" [emoji12][emoji12]

Miłego Dzionka Życzę [emoji274][emoji274][emoji274]

Trochę mnie męczą mdłości najgorzej wieczorem ale na szczęście na razie bez wymiotów :)daje rade :)
Oj to długo mi tu jeszcze czekać na nowinki :) ale zobaczysz będzie dzidzia :);)

reklama
@90_natka nio to masz kochanego męża. Ważne, że Ciebie wspiera. To już naprawdę dużo.
Ale mam za to Kochana teściową która daje Mi to czego Moja mama nie[emoji6]
Dobrze, że ze skurczami już ciut lepiej. A jak maleństwo rozpycha się w brzuszku???

@mfifi04 a masz może z boku normy zapisane??

@Zaaaneta oj te ciążowe dolegliwości[emoji54]ale wierzę, że wytrzymasz wszystko byle by maleństwo rosło zdrowo[emoji10][emoji10][emoji10]niom jeszcze parę dni musisz poczekać. Będę testować tego samego dnia co @alunia87 [emoji1][emoji1][emoji1]

Do góry